I forrige turrapport klaget jeg over januars "kvaliteter" med kulde, snø og generell elendighet. Ble februar bedre?
Rapporten fra januar kan du lese HER. Som vanlig ble februar klart bedre. Den første uken ble det ikke noe fiske for min del, men i den andre uken (uke 6) må en si at det løsnet.
Første tur i februar gikk igjen til dette middels store vannet Vera og jeg har lagt vår elsk på for 2022, og igjen til et nytt sted. Denne gangen til et område uten dybdekart, så vi visste virkelig ikke hva vi gikk til.
Været på vei ut kan kort oppsummeres som "påskestemning":
Helt nydelig! |
Den nye plassen viste seg dessverre å være skivebom, like tom som dybdekartet mitt.
Hva skjuler seg her? |
Ingen run på meitestengene, og ingen agnfisk å se med ekkoloddet. Men vi satt i le for vinden og hadde solen i ansiktet, så da ble vi sittende noen timer og nyte påskeværet.
Mot slutten av dagen havnet vi i skyggen og kombinasjonen null fisk og skygge drev oss noen hundre meter øst. Der fant vi abbor og nappet raskt opp 12 i passende agnfisk-størrelse så da er de neste to turene dekket. Det ble et run på en meitestang også, men den slapp under fighten. Sannsynligvis en liten gjedde.
God stemning. |
Neste tur bød på mindtre trivelig vær. Lørdagen var bare trist, med 16 m/ sek i kastene, tre plussgrader og regn. Vi holdt ut noen timer før vi tok til fornuften og dro hjem.
Utrivelig lørdag. |
Med lørdagen ferskt i minnet var egentlig tanken å gjøre noe annet på søndag, men så viste værmeldingen at det ikke bare skulle slutte å regne, det kunne til og med bli sol! Solen så vi lite til, men Vera klinket til med årsbeste på gjedde:
Endelig noe annet enn bare sniper. |
Vi hadde tre run på meitestengene denne dagen, men kun den ene kom opp. Ellers var dagen ganske treg, en ensom mort og en abbor kom opp mens vi ventet på meitestengene.
Abborjakt. |
En abbor i ferd med å blåse bort. |
Vi gjorde også noen helhjertede forsøk etter krøkle denne dagen. Vi fant krøkla, og hadde noen napp, men ingen av de fulgte med opp på isen.
Krøkle på ekkoloddet - men ikke på kroken. |
Med stålis, overvann og ekkoloddgiver i pulken. |
Feilslag i sonarlogg. |
Det ferdige resultatet i vika jeg logget opp ble riktig bra:
Ferdig kart. |
Jeg lastet opp den samme sonarloggen til C-Map Genesis også, for å se hvordan prosesseringen der ville rette feilene i loggen. Det klarte prosesseringen ikke, sonarloggen ble avvist. Logging på is er med andre ord noe for nerder som meg som lager egne kart med Reefmaster, og ikke fult så aktuelt for alle som bare bruker C-Map Genesis. Men noen fordeler skal nerder også ha...
Så fulgte en helg uten fisking. Dog ble det hektiske uker for undertegnede uansett, i form av huskjøp! 01.07.22 overtar vi en tomannsbolig her på Høvik. Flyttelasset skal 780 meter i luftlinje, så noen stor geografisk forskjell er det ikke, men den praktiske forskjellen blir enorm.
Vi avsluttet februars siste helg tilbake på samme vann.
Kjekt med pulk og seler på hofta når det er noen kilometer fra bil til fiskeplass. |
Lørdagen ble tilbragt på en plass som har levert krøkle tidligere. Men selv om de var der var de trege i bittet.
Biltemas isfiskestang rigget for krøklefiske. |
Vera fikk dog en og dermed dokumentert arten som sin art 27 på artsfiske.com. Med litt bistand fra en lokal artsfisker ble den og en håndful artsfrender med hjem for å inspisere sitt nye hjem i mitt akvarium.
Krøkle. |
Dette er mitt første forsøk med krøkle i akvarium så det blir spennende å se om de trives. I første omgang er de plassert i en 115-liter sammen med noen ørekyte, men tanken er at de skal over i større akvarium på litt sikt.
Krøkler til akvarieprosjektet var dagens høydepunkt i en dag som ellers var litt treg og med mye vind. Tre mindre gjedder fikk riktignok en tur opp på feil side av isen før de svømte pent ned igjen, og Vera mistet en bedre fisk som tok en myscha inne på grunt vann.
Søndagen blåste det fortsatt, men skyer ble erstattet med sol og faktor 50. Denne dagen testet vi en ny plass som hadde et rykte på seg for større gjedder.
Vi fisker etter mort mens vi venter på gjedde. |
Med basecamp i le kom meitestengene fort ut, og vi startet jakten på morten. Etter at vi fant et hull som holdt 4-5 mort foret vi opp der, og ble sittende resten av dagen. Det ble lite mort etter det første bettet, timene gikk uten særlig action på foret, men så ble det mort-bonanza på ettermiddagen med 37 mort i passende gjeddestørrelse opp på isen i løpet av kort tid. Dermed er agnfisklageret sikret ut denne isfiskesesongen. Varpestikke med myscha er den klare favoritten for å lempe opp mort.
Varpestikke med DIY nappindikator |
Varpestikken over leveres originalt med nappindikator i metall. Denne opplever vi som i overkant stiv for myscha og har erstattet den med en hjemmelaget variant i mykere plast. Hvordan dette gjøres kan du lese om i DENNE artikkelen.
Det var ikke bare morten som var treg på dagtid. Gjeddene glimret med sitt fravær i mange timer de også, før det kom et lite rush på ettermiddagen. En markbar endring fra tidligere turer og denne, var at denne dagen tok alle gjeddene på stengene som stod grunt. Det var bare inne på 3-3,5 meter vi fant mort og gjedder, på dypere vann ble det ingen gjedder og ingen mort men kun et par abbor på pimpel. Det klassiske 4-bittet leverte som vanlig, og vi endte igjen med tre gjedder opp og et run som ikke ble kroket.
Kjapt bilde før gjenutsetting. |
Solen går ned for februar 2022. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar