Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra august, 2020

Idioti i lovform

 Det er ikke ofte undertegnede blir sint, men Lovvedtak 124 er så komplett idiotisk at det ikke er mulig å unngå stigende blodtrykk.

Langesund fiskefestival 2020 - Hvitskate fra dypet

  For andre året på rad var Atle og Fredrik på Langesund fiskefestival (LFF). Med seg i båten hadde vi Kristian Mæland som driver fiskeutstyrsbutikken Campelen på Bryggen i Bergen. Værmeldingen kunne ikke vært bedre og alt lå til rette for en begivenhetsrik helg på sjøen utenfor Langesund. Atle satte ut båten sin i Nevlunghavn. Målet for turen til Langesund fiskefestival i år var helt klar: kose oss med mange timer med fiskestang i hånda og øyet på tuppen. Alt annet er en veldig fin bonus. Bonus ble det mye av! Været var helt perfekt. Havet var så flatt som det kan bli i Skagerrak, så med en gang startskuddet for LFF gikk bar derfor ferden langt ut i åpent hav. På vei ut over det store blå. Planen vår var å dra til en av de faste brosmeplassene våre og forhåpentligvis få opp en rask fisk derfra før vi flyttet oss litt videre for å forsøke etter hvitskate. Når vi kom frem til denne plassen oppdaget vi ganske raskt at vi kom til å bli plaget med mye strøm. Basert på testfisket dagen i fo

Indre Oslofjord 10.08.20 - havabborjakt

  Havabbor er en av mine absolutte favorittfisker, så da det dukket opp en mulighet til en kveldstur måtte jeg selvfølgelige gripe den.

Spinnfiske i Engerdal

Etter to og en halv uke med familieferie var det noen dager igjen til jobbstart og tid til en skikkelig satsing på fiskefronten. Selv om fiskestanga var med både til Stavanger og Nordfjord i de foregående ukene hadde det ikke blitt noe seriøst satsing, men en tur til områdene rundt Femunden var egnet til å snu den trenden.

Fordeler og ulemper med LiFePo4.

Et dedikert forbruksbatteri har mange fordeler, og blir derfor stadig mer vanlig i sportsfiskebåter. Men hva slags batteri skal man velge som henholdsvis startbatteri og forbruksbatteri? Kan man bruke LiFePo4 som startbatteri? Vi svarer på dette, og ser på fordeler og ulemper ved LiFePo4-batterier.

Støy på ekkolodd

En gjenganger i innboksen vår er spørsmål rundt støy på ekkoloddet. Her ser vi på ymse varianter av støy og kommer med endel tips til hvordan man kan bli kvitt støyen. Ofte tror folk at plankton eller pollen er støy, mens det i realiteten er ekkoloddet ditt som gjør akkurat det du har betalt for: det viser deg hva som er under båten din. Det er derfor viktig å skille på ekkolodd som viser det man må forvente, og tilfeller der man har et reelt støyproblem.