Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2020

Lowrance Hook Reveal på jakt etter ørret og røye.

Vi fortsetter med vår gjennomgang av Lowrance Hook Reveal, denne gangen over "mellomdypt" ferskvann. Lowrance Hook Reveal med 50/200-HDI. Denne gangen gikk turen til et av de større kraftmagasinene på Østlandet, noen timers kjøring fra Oslo. Målet var vertikalfiske etter røye, og trolling etter ørret. Vertikalfiske med Hook Reveal kommer jeg tilbake til etterhvert som jeg flytter ekkoloddgiveren fra akterspeilet og over på mitt midtmonterte Z-Bait giverstativ , og ikke minst får tatt en fisketur uten at det bøtter ned hundre liter vann i timen. (Ja, litt bitterhet i den setningen...) I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan kombinasjonen ekkolodd og ekkoloddgiver presterer under trolling i denne innsjøen som har maksdyp rundt 70 meter et sted.  Fiskeartene i denne innsjøen er ørret, røye og ørekyte. Ørreten her kan bli stor, men de aller fleste ligger fra trekvart kilo og opp til rundt to kilo. Røya varierer fra tusenbrødrene man kjenner så mange steder, og opp til størr

Hvordan påvirkes en retningssensor av magnetisme?

Retningssensor er mye brukt i sportsfiskebåter, men kan også være en kilde til betydelig frustrasjon hvis de ikke virker slik vi vil at de skal virke. Her ser på hva magnetisk stråling gjør med en retningssensor, med en Lowrance Point-1 som eksempel.

Endelig VHF i Starwelden

Min Starweld Fusion 16 DC har rukket å bli tre år. Mye har kommet på plass, og denne uken fikk jeg endelig installert noe jeg mente å installere allerede den første uken. Lowrance Link-8 VHF med AIS-mottager.

Lowrance Hook Reveal - innstilling av 2D ekkolodd

Vi fortsetter med filmer med "tips & triks" basert på spørsmål fra dere, denne gangen med basisinnstillinger av 2D-ekkolodd. 

Abborfiske med ekkolodd og kartplotter som hjelpemiddel

En ting våre lesere og seere har etterlyst er mer film om praktisk bruk av marin elektronikk, her tar Erik bladet fra munnen og viser hvordan han bruker 2D-ekkolodd og kartplotter ved sitt abborfiske.

Colibri Predator Cup - Torjus Ødegård (12) imponerer

Vi er nå drøye 3 måneder inn i årets kuleste og mest omfangsrike fiskekonkurranse i Norge. Lite visste vi hvilken suksess dette skulle bli da vi drodlet om å lage vår egen lille fiskekonkurranse tidlig i januar i år! 302 påmeldte deltakere så langt, 142 deltakere har meldt inn minst én fisk og vi har mottatt hele 494 innmeldinger totalt! 

Havabbor i Oslofjorden - Pioner 17 Flexi Fisher Concept

Dags samarbeid med Pioner er kjent for de fleste av vår følgere, nå kan den nyeste prosjektbåten beskues med levende bilder