Gå til hovedinnhold

Fortid, og litt mulig fremtid - hva med 2024?


Tradisjoner er til for å holdes, og vår kombinerte årskavalkade for 2023 med fremtidsvisjon for 2024 er intet unntak.


Tilsvarende artikkel for 2022/-23 kan leses HER.  Teamet har i 2023 bestått av:

Team Colibri anno 2023.

Blogg og YouTube.

For bloggens del har 2023 vært et år mot normalen, med færre publiseringer kombinert med økende besøk. Denne artikkelen er publisering nummer 1090 siden bloggens oppstart i 2010. Det ble publisert 27 artikler i 2023, mot 33 i 2022 og hele 65 i 2021. Hovedårsaken til det store fallet fra 2021 til 2022 handler om mine turrapporter og om frafallet av Colibri Predator Cup. Tidligere publiserte jeg turrapporter mer eller mindre ukentlig, men i 2022 begynte jeg å gjøre det månedlig i steden. Samtidig så var 2021 siste år med CPC, som ellers bød på mang en oppdatering på bloggen med minneverdige fangster og endringer på resultatlistene. 

Teamet som helhet bærer fortsatt preg av at hele tre teammedlemmer gikk hen og formerte seg i 2022. I praksis er det Vera og jeg (Erik) som produserer desidert mest innhold, mens Lars forsøker å henge med mellom bleieskiftene. DC og Fredrik må vi i praksis si at har "bloggpause" i 2023, hvis det finnes noe slikt. Fredrik utvider fra pause til full stans, og velger å gå egne veier i 2024. Vi skulle gjerne hatt han med videre i TC, og døren står åpen om han skulle føle for å komme tilbake senere.

Sammen har teamet likevel brukt 2023 til å lage innhold om marin elektronikk, debattartikler om forvaltning (eller mangel på det), ymse DIY, gjennomgang av utstyrsnyheter og selvfølgelig mye praktisk fiske som turrapporter på blogg og Youtube. 

Våre fem mest leste artikler siden bloggens oppstart er ikke overraskende artikler som sammenlikner elektronikk:

Våre fem mest leste artikler

For egen del er det gledelig å se at den ganske tunge artikkelen jeg har skrevet om innstilling av 2D-ekkolodd i 2021-22 fortsatt er inne på topp fem totalt og får flere hundre klikk hver måned. Den artikkelen ligger det mange timer bak, og da er det ekstra hyggelig å se at den holder seg og ikke blir en døgnflue.

Det er også verdt å merke seg at alle de mest leste er skrevet på engelsk, som igjen henger sammen med trafikk inn til bloggen fra søkemotorer som Google. De fem mest leste for 2023 er omtrent identisk med tanke på tema, det går i valg av marin elektronikk og språket er engelsk:  

Fem mest leste i 2023.

Som før, for de som foretrekker å lese på norsk, kan vi berolige med at norsk er og blir hovedspråket i TC, og det store flertallet av våre artikler og filmer er på norsk. Dog har vi en leser- og seerskare som strekker seg godt utenfor kongerikets grenser, og dermed havner vårt engelskspråklige innhold høyt opp av det som er mest lest/ sett. Det er flere mennesker med sportsfiskeinteresse som behersker engelsk, enn tilsvarende som behersker norsk, noe som ikke bør overraske noen.

Bloggen ligger nå på 1.967.956 klikk siden oppstarten i 2010. Vi ender rett over 275.000 klikk i 2023 isolert. Det er en økning på 5% kontra 2022, noe som overrasket undertegnede. Jeg hadde forventet en nedgang, på grunn av noe lavere antall publiseringer, og at Facebook fortsetter å strupe deling av eksternt innhold. Facebook er og blir vår viktigste plattform for å nå lesere og seere, og siden vi verken kan eller vil betale for å promotere innholdet vårt så kveler Meta oss som best de kan. Når vi da sniker til oss en økning mot all odds, varmer det hjertet til en bloggpappa og gir oss motivasjon for å fortsette med skribleriene i 2024. Det er også godt å se at teamets nyeste medlem, Vera, leverer godt innhold som blir både lest og sett. Kanskje vi bør vurdere å ta inn enda en person i teamet i 2024 så vi kan levere enda mer og bedre innhold? Hva slags profil bør det i så tilfelle være? 

I 2019 startet vi for alvor å bruke YouTube. I 2022 publiserte vi bare 11 filmer på YT, mot hele 52 i 2023. Riktignok var 25 av videoene i 2023 relatert til vår satsning på "Team Colibris julekalender 2023", men det var uansett filmer som det ligger en ide, tid og innsats bak. Per i dag har vi 286.978 avspillinger på YT, mot 221.324 på samme tid i 2022, altså en økning på rundt 65.000 eller 29% totalt. Ser vi på 2022 versus 2023 isolert, så har vi en økning på 33% der. Mens bloggen øker svakt, øker YouTube sterkt og det med nesten utelukkende norskspråklig innhold. Det motiverer oss til mer film i 2024, og undertegnede har en ide til en video-serie som vi håper vil treffe våre seere godt. Ideen kommer til å bli noe av, men om den skal gjennomføres på norsk eller engelsk gjenstår å se. 

I skrivende stund tviler jeg litt på at det blir noen ny julekalender, først og fremst fordi vi ikke har 24 gode ideer til kalenderluker.

Uansett format og plattform, så vil vi i TC gjerne si:

Tusen takk for at DU bruker av din dyrebare tid på vårt innhold!


 

Fisket og slikt.

Da dreier vi fra teamet som helhet, og mer over på Vera og meg. 2021 ble mitt beste fiskeår på flere tiår, mens 2022 ble et helt OK år. Hvordan står så 2023 seg, var det noe som er verdt å minnes? I tidligere kavalkader har det nå fulgt en gjennomgang av årets bedre fisketurer for undertegnede, i kronologisk rekkefølge. I år endrer jeg litt på det, og vil i steden trekke frem de tre beste (fiskerelaterte) øyeblikkene i 2023.

Helt øverst troner høstens tur til Trollingens Mecka, Vänern i Sverige. Det var EKSTREMT godt med en lengre tur som endte med full klaff.


Jeg håper vi kan få til en ny tur hit i 2024, men som alle andre merker også vi dyrtiden godt og fisketur-budsjettet er ikke hva det var.

Selv om jeg hadde arten stripet pelamide på artslisten min fra før, drar jeg uansett sensommerens turer etter denne fartsglade fisken opp som nummer to på min liste for 2023: 

Vera fikk sin pelamide (foto; Andreas Næristorp) 

Det er noe med denne sydlandske gjesten som får oss nordmenn til å bli litt smågale av fiskefeber, og det er lett å la seg rive med av entusiasmen i miljøet. At det hele foregår i vann som holder badetemperatur og med vær som egner seg for shorts, gjør ikke saken noe dårligere.

Veras PB på abbor blir en sterk nummer tre. Både fordi forbedring av hennes PB er noe vi har jaktet på i flere sesonger uten full klaff, og fordi det er digg når man kan guide noen til en så fin fisk.

44 nydelige centimeter og 1260 gram.

Dette var ikke en av de slitne krigerne vi gjerne ser, men en utrolig flott abbor. Det er deilig når lang og iherdig innsats krones med en slik fisk.

Vender vi blikket mot kommende fiske i 2024, så blir det utvilsomt mer innsats i konkurransen Havfiskern, hvor Vera og jeg så smått har begynt å planlegge hvordan vi skal klare å forbedre oss både individuelt og som lag. Samtidig er det ikke noen tvil om at hjertet mitt ligger nærmere ferskvann enn saltvann, så noen abbor, gjedder og ørret skal nok til pers også. Jeg håer vi får til en ny tur til Vänern, men vi må se an budsjettet litt.

Da gjenstår det bare å ønske alle petri brødre og søstre en riktig gledelig jul, og godt nytt år!

God jul og Godt nytt år!Kommentarer

Populære innlegg

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

Lowrance Elite Ti2 versus Elite FS

  When Lowrance launches a new mid-range unit, it is a big deal. Forums and Facebookgroups light up with questions on the new stuff, differences towards the old stuff and questions on compatibility. As usual, we in Team Colibri will try our best to sort that out, both on a technical level and with a more practical in-your-boat approach.

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?