Som tittelen antyder, den siste uken ga om ikke annet variasjon.
Etter påskens mislykkede forsøk på sjøørret (les mer om det HER) snek Vera og jeg oss ut etter jobb midt i uken. Sjøørreten har virkelig ikke vært vennlig innstilt ovenfor oss siden turen til Risør (les om den HER), men vi gir oss ikke. Begge trenger sjøørret i CPC så vi kjører på.
Turen ble lagt til Asker, og som vanlig glimret sjøørreten med sitt fravær. Men da Vera så en fin flyndre som følgefisk skiftet jeg raskt til en rigg med en Berkley Powerbait rigget på kjølkrok og et 5 grams søkke, og klarte i det minste årsbeste på skrubbe med denne tynne tassen på 35 centimeter.
Skrubbe |
Med det fikk jeg endelig (!) arten inn i Havfiskern-konkurransen. Litt sært at den kommer på denne måten, etter flere turer dedikert etter arten, men nå er den i det minste inne på listen i FishDonkey.
Helgen kom, og med avreise til hytta på fredagen kombinert med barnefri, satset vi like friskt som alltid. Lørdagen ble tilbrakt i Oslofjorden med sjøørret som mål, og vi fikk virkelig fart på "troen" når Vera mistet en mindre sjøørret omtrent i det vi startet fisket. Men så begynte timene å gå uten mer aktivitet. Etter timesvis med dorging skiftet vi området vi fisket i, og da smalt det endelig til hos meg. Opp kom denne, den gikk rett inn i CPC før den fikk returnere til saltvannet:
Endelig en sjøørret til meg igjen. |
Dessverre ble det ikke flere, men lunsjpausen rett etterpå var helt nydelig.
20 pluss i skyggen og hamburgere på vei. |
Så nydelig at jeg presterte å sovne i solveggen der vi satt/ lå. Jeg skal spare dere for bildet av nystekt gris som purker i solen.... Vi fortsatte fisket etter lunsj, men da vi rundet 12 timer på vannet senere på kvelden ble fangststatus kun den ene sjøørreten.
Søndagen var det igjen gjedde som stod på menyen. Etter turen forrige helg (les mer om den HER) var vi "tæggad" som få og svært spente på om gjeddene fortsatt var i samme område.
Omrigging fra sjøøret til gjedde. |
Fisket startet tregt, og med vanntemperatur i le-områder rundt 9 grader begynte jeg å mistenke at førleks-fisket var over for denne gangen. Men om ikke annet ga mangelen på bett meg en ide om å rigge opp et action-kamera i front, så et eventuelt gjedde-rush kunne dokumenteres med levende bilder.
Motorguide Xi3 og kamera i arbeid. |
Riggen til kameraet kan du lese om i DENNE artikkelen, vi Team Colibri har flere slike som vi bruker til å lage diverse filmer, og det fungerer helt perfekt for vår bruk.
Med kamera i gang kom også gjeddene. Jeg har ikke rukket å se på hva som ligger på minnekortet, men om det var nogen lunde vellykket så kommer det et gjeddehugg etterhvert, for denne frøkna meldte seg på i CPC:
90 centimeter med deilig gjedde. |
Grønn gjedde, nystekt og rød fisker. |
Gjedda var utlekt, så min snikende mistanke om at leken er i full gang ble bekreftet. Hun hadde allerede rukket å fylle magen igjen, men klarte ikke å motstå en Westin shad på 20-grams hode slowtrollet i 1,2 knop. Etter denne pangstarten fulgte noen mindre gjedder for både Vera og meg, disse ble sparte for måling- og poseringsbilder og sluppet rett ut igjen.
Avkroking på gang. |
I den forbindelse kan jeg varmt anbefale en kniv- og stikksikker hanske ala den jeg bruker på bildet over. Dette er min første sesong med dette hjelpemiddelet, og min første sesong uten blødende fingre.
Det ble lunsj på søndagen også, og denne lunsjgjesten får avrunde ukens fangstrapport. (Den ble kun fanget på bilde selvfølgelig.)
Firfirsle |
Det er nå det gjelder folkens, sjelden er naturen vakrere og mer livlig enn når vårsolen varmer slik som nå. Kom dere ut på tur, husarbeidet kan vente.
Solnedgang i oslofjorden. |
Kommentarer
Legg inn en kommentar