Gå til hovedinnhold

Fortid, og litt mulig fremtid - hva med 2019?

Det har blitt en tradisjon at jeg (Erik) skriver en liten årskavalkade og fremtidsvisjon for bloggens del. Tradisjoner er til for å holdes, så her kommer årets variant. 



God Jul og Godt Nytt År fra Team Colibri!
Fjorårets versjon av dette kan du lese HER, om ikke annet så for å se om fremtidsvisjonen min stemte nogenlunde. I all ærlighets navn har jeg aldri vært særlig god med spådommer, krystallkuler eller visjoner.

Bloggen

Er bloggkonseptet dødt? En kan nesten forledes til å tro det, men jeg sier forledes fordi lesertallene våre er ganske stabile i forhold til i fjor. For 2018 har vi egentlig bare gjort en endring kontra tidligere år, og det er mer film enn før, noe som kanskje burde gitt færre lesere men desto mer seere på YouTube og Facebook. Vi har utvilsomt fått endel seere, men gledelig nok ser det ikke ut til at lesertallene har sunket av den grunn. Bloggen rundet nylig 700.000 sidevisninger som er 200.000 opp kontra november 2017. Vi har faktisk økt litt i antall sidevisninger per måned siden 2017, til tross for at Facebook igjen har snevret inn sin algoritme for hvem som får se oss. (De gjorde en endring for brukere på mobile enheter nå i høst.)
Totale tall for sidevisninger.

Inkludert denne artikkelen har vi 841 publiserte artikler på bloggen, en økning på 71 fra samme tid i fjor, og en nedgang på 29 publiseringer kontra 2017 hvor vi publiserte cirka 100 saker.

Ikke overraskende ble artikkelen om forskjeller mellom Lowrance HDS Carbon og nykommeren HDS Live årets nest mest leste sak med 4.637 sidevisninger per i dag. Litt mer overraskende var at artikkelen der jeg selger gamlebåten min ble årets mest leste sak med 7.453 sidevisninger. Men i motsetningen til salgsartikkelen vil sammenlikningen av HDS Carbon og HDS Live fortsette å trekke lesere via Google i lang tid fremover.

En ting som har endret seg kontra tidligere år, er hvilket land vi henter nest flest lesere fra,
Sidevisniger etter leserens land
Sverige har pleid å være vår nest største kilde til lesere, men det er endret i år hvor USA har tatt den plassen. Vi har "alltid" hatt endel amerikanske lesere på grunn av mine engelskspråklige artikler som fra tid til annen blir linket til i diverse sportsfiskeforumer i USA, men svenskene er tross alt nærmere oss i det språket vi publiserer desidert mest med. Jeg mistenker at årssaken til dette er at jeg meldte meg ut av en viss Facebookgruppe tidligere i år. Gruppen "Svenska ekolodsgruppen" har ellers stått for mye trafikk. Jeg meldte meg forøvrig ut etter å ha fått kjeft fra en drøss personer da jeg skrev at en person burde lese bruksanvisningen. Svaret står jeg for, spørsmålet som ble stilt var på et nivå som viste at brukeren bak spørsmålet aldri hadde sett i bruksanvisningen, og i min verden er det direkte idiotisk å bruke tusenvis (eller titusenvis) av kroner på noe og så la være å lese bruksanvisningen. Men den oppfordringen var tydeligvis for drøy kost for endel lettkrenkede svensker. Pytt sann.

Oppsummert er bloggformatet absolutt ikke dødt for Team Colibri, selv om vi har fornyet oss endel både ved bruken av Facebook og ikke minst film (sistnevnte er i praksis Dag Rs fortjeneste). Team Colibri er like smale og sære som vi har vært, og selv om vi nå er fire stykker som skriver under den samme logoen ser det ut til at vi fortsetter med vår litt nerdete greie også i 2019.

Fisket

Igjen et svakt år fiskemessig for min egen del. Kjøp av ny båt (mer om det lengre ned) og mye tid brukt på jobb, hus, familie etc førte til at 2018 går inn i historiebøkene som et år med ingen nye perser, og egentlig ingen skikkelig bra enkeltfisk i det hele tatt. Det er et faktum at man må legge ned timene for å lykkes med sportsfiske, og det er her jeg har feilet. Jeg forbigår derfor store deler av 2018 i stillhet fiskemessig, og håper å komme sterkere tilbake i 2019. Det eneste jeg ser verdt å nevne er abbor-NM, røyetreff med Norges Trollingforbund og havabbor. Ikke fordi jeg fikk så mye fisk, men fordi det var himla trivelig alt sammen.

Abbor-NM på Hurdalsjøen startet med hinsides regnvær men etterhvert ble været brukbart, fisket helt greit til Hurdalsjøen å være og det hele ble en enda mer positiv opplevelse enn i fjor.
Anders ratter Starweld på Hurdalsjøen.
Røyetreffet med Norges Trollingforbund begynte også med hinsides vær, men denne gangen var det vind som skapte utfordringer. Heldigvis ga den seg på lørdagen og det hele ble riktig trivelig.
Håvard ratter Starweld på Randsfjorden
Fisket etter havabbor har vært en lidenskap for meg siden slutten på 90-tallet, men de siste årene har lidenskapen ligget like brakk som bestanden i Oslofjorden. Dog ble det noen turer etter den på sensommeren i år. Dette resulterte både i havabbor og film. (Hvis du ikke ser filmen under, prøv DENNE direktelinken.)


2019 kommer til å bli et spennende år fiskemessig, mye fordi min livssituasjon vil endres i 2019, men mer om det senere. Per nå gjenstår det mange avklaringer før jeg tør å begynne å planlegge for 2019. 

Utstyret

Ny båt. Kjenn på de to ordene, la de rulle rundt i tankene mens du drømmer deg bort litt. 

Det sies at man ikke kan kjøpe seg lykke, men det er ren løgn. Føler jeg meg litt nedfor er det bare å sette seg i den nye båten og la den gode følelsen sige innpå. Jeg oppsummerte første sesong med Starweld Fusion 16DC i DENNE artikkelen. Artikkelen kan igjen oppsummeres med at jeg stortrives i båten, jeg stortrives med amerikaneren på akterspeilet og gleder meg voldsomt til isen går.
Fra aller første prøvetur.

Ellers ble det endel lek med Lowrance HDS Live i høst, noe som resulterte i både et par artikler og ikke minst to filmer fra Dag R.
HDS Carbon og HDS Live i Dags Pioner.
Vi skal følge opp HDS Live når bare LiveSight blir tilgjengelig for oss, sannsynligvis litt utpå sen-våren 2019. Ellers har jeg veldig lyst til å prøve Motorguides lillebror til min Xi5, etter lanseringen av Motorguide Xi3 har vi sett lite til den av informasjon og brukererfaringer, så jeg kunne godt tenkt meg å skaffet meg mine egne erfaringer. Min nye ekkoloddgiver Airmar TM185HW skal også få kjørt seg, jeg er veldig fornøyd med den så langt men må få testet den på dypere vann også. 

God Jul og riktig Godt Nytt År!

Kommentarer

Populære innlegg

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

Lowrance Elite Ti2 versus Elite FS

  When Lowrance launches a new mid-range unit, it is a big deal. Forums and Facebookgroups light up with questions on the new stuff, differences towards the old stuff and questions on compatibility. As usual, we in Team Colibri will try our best to sort that out, both on a technical level and with a more practical in-your-boat approach.

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of ...