Gå til hovedinnhold

Fortid, og litt mulig fremtid - hva med 2018?

De siste årene har jeg skrevet en kombinert årskavalkade og fremtidsvisjon. Her følger Team Colibris oppsummering av 2017, og tanker om 2018, sett med Eriks øyne.
Team Colibris julehilsen.
Fjorårets versjon av denne kan du lese HER. Som vanlig har jeg begynt å skrive denne artikkelen det døgnet solens gang bikker over og dagene blir lengre. Det er ikke helt tilfeldig, den dagen er på mange måter startskuddet for en ny sesong.


Bloggen

Bloggen og konseptet rundt Team Colibri har fungert bra også i 2017. Det dukket opp en ny skribent i form av Dag Christer (les hans intro HER), og ellers kjørte Dag (R), Lars og jeg videre i det vanlige sporet. På tampen av 2016 diskuterte vi hva som skulle være bloggens "røde tråd" i 2017, og endte på at det skulle handle om portable farkoster og mobilt fiske. Det føler vi at vi har levd godt opp til, med flere artikler om fiske med jolle, kajakk og kano og litt ekstra fokus på Deeper. 
Deeper
Den observante leser har sikkert fått med seg at det er noen nye båter på vei inn i teamet i 2018, da både Dag Christer og jeg har kjøpt hver vår Starweld Fusion 16DC. Lars går også rundt med tanker om ny båt, så det kan fort ende med hele tre nye båter (av totalt fire) i teamet i 2018. Da sier det seg egentlig selv at temaet "ny båt" blir dominerende i 2018. Hvis alt går som planlagt blir det dypdykk i utstyr, montering av utstyr, tester og statistikk på forbruk og fart og alt annet som hører med når det er snakk om ny(e) båt(er).
Starweld Fusion 16DC

Lesertallene i 2017 startet svakt, sannsynligvis som en konsekvens av Facebook og Googles tiltak for å stanse spredning av Fake News. Faktum er at vi rundt februar 2017 opplevde en brems av trafikk fra begge disse, noe som er merkbart når de til sammen står for tilnærmet 100% av alle nye lesere. Nye lesere utgjør igjen cirka 40% av trafikken vår, og når de nye leserne i praksis aldri fikk noe fra oss inn i sin Facebookfeed falt trafikken vår drastisk. Også trafikken fra tidligere lesere falt, og vi hadde per mars lesertall på ganske nøyaktig halvparten av mars 2016. Til sammenlikning har vi hatt 30-40% økning i trafikken hvert år de siste årene. 

Den trenden holdt seg gjennom hele våren og sommeren, vi kom godt ut på høsten før vi igjen begynte å se "normal" trafikk av lesere. Men vi ligger fortsatt under hva vi nok burde ha hatt av lesere, uten Google og Facebooks endringer i sine algoritmer. Det er ikke til å stikke under en stol at det er litt surt at lesertallene synker som en stein, særlig når man mener man gjør det kvalitativt like bra som før. Heldigvis tok det seg opp igjen på sensommeren og vi er nå nesten tilbake til samme nivå som i 2016. I november 2017 passerte vi 500.000 sidevisninger totalt, og det er en aldri så liten milepæl i seg selv.


Per i dag har vi 770 publiserte artikler på bloggen, en økning på 100 fra (omtrent) samme tid i fjor. Rent statistisk legger vi dermed ut noe to ganger i uken, men vi har også noe mer aktivitet på vår Facebookside der vi deler litt mer bilder utenom de vanlige artiklene, linker til andre etc. 

Youtubekanalen vår har fått endel nye filmer i 2017, sist ute er DENNE filmen av Lars sin ismeitegjedde:

Vi fortsetter med levende bilder i 2018, og regner med å øke litt på i og med at jeg også har kjøpt kamera. 

Team Colibri er fortsatt smale og sære, og det er akkurat det vi ønsker å være. Vi kommer sannsynligvis aldri til å levere stoff for bredden, hva nå enn det måtte være. Vi satser hardt på å fortsette på nogenlunde samme vei i 2018, så her er det bare å stålsette seg for fortsatt nerding innen alt og ingenting av det du kan forbinde med sportsfiske.

Fisket

Som ventet var 2017 fiskemessig en nedtur for undertegnede. 2017 føyer seg dermed pent inn bak 2016, som riktignok var et bra båtår med over 300 timer i Evadaen, men et like dårlig fiskeår. For 2017 logget jeg inn rett over 100 timer i egen båt, og en betydelig del av de timene kom i forbindelse med fadesen jeg hadde i Sverige i våres. Den turen knakk meg litt og jeg fant ikke igjen godfølelsen før sesongen var på hell. Det varmet veldig med kronerullingen sportsfiskermiljøet fyrte opp i etterkant av fadesen, men lysten fikk seg en knekk uansett.

Årsbeste på gjedde med 4,28 kg er begredelig
Det ble endel turer utover i 2017, ikke minst med min lille Alumarine 10 i nærområdet på vårparten. Sesongen begynte egentlig veldig bra med tanke på antall turer, jeg var ute omtrent annenhver helg med jolla. Jeg klokket inn flere turer i mars og april, men fiskemessig ga det ikke det helt store. 
På vei til Østernvann.
Tyrifjorden har jeg lagt ned noen tusen timer på de siste 4-5 årene, men i år ble det bare en tur i april. Målet var ørret, men den uteble. For første gang på mange år har jeg ikke en eneste større ørret, ingen gjedder over 5 kilo og ingen store abbor å vise til. 
Årets kanskje beste tur gikk til Øyern.
En ting teamet som helhet satset på i 2017 var abbor-NM på Hurdalsjøen. Det ble flere turer dit før konkurransen, særlig Lars og Dag R la ned endel tid for å logge og rekognosere. Det hadde utvilsomt en positiv effekt på resultatet deres også. Jeg rakk bare to turer dit, en med Evadaen og en med Alumarinen.
Strandhogg og pissepause i Hurdalsjøen.


Dag og Lars denger i Hurdal.
Rapporten fra selve konkurransen kan du lese HER, og det var en opplevelse jeg virkelig håper vi kan gjenoppleve i 2018. Da har undertegnede forhåpentligvis en farkost som er hakket mer egnet for raske forflytninger også. At Hurdalsjøen insisterer på å vise meg en kald skulder på hver tur dit får så være. 
Startfeltet under NM.

På tampen av 2017 har det blitt noen turer langs Oslofjorden. Jeg har kommet meg ut en time eller to, og delvis sammen med jentungen. Fiskemessig ikke det store, men godt med frisk luft. 
Erica i tåke,

Jeg går heldigvis 2018 i møte med betydelig optimisme. Minstemann i familien har blitt to år, og det begynner å bli enklere å forlate familien for å bedrive selvrealisering. Huset vi flyttet inn i sist vinter skriker fortsatt etter tid og penger, men det er i det minste kommet dit at det er beboelig. Med en båt som blir lettere å håndtere inn og ut av hagen, blir også terskelen for å dra på tur lavere. Dermed håper jeg på vesentlig mer fisketid i 2018. Det ser ut som det kan bli minst en skikkelig roadtrip hvor den ene blir til Nord-Norge. Jeg tviler på at det blir noen klassisk vårtur på meg i 2018, kalenderen tillater neppe det, men til gjengjeld kan det hende det blir en flerdagers-tur i august til et (foreløpig) hemmelig sted. Gjeddepersen min på spinnfiske er bare 7,2 kilo, og det burde jeg fått gjort noe med.

Mine mål for 2018 i prioritert rekkefølge:

  1. Flere turer enn 2017
  2. Få en havabbor igjen
  3. Bedre spinnpersen på gjedde


Her er det bare en ting å oppsummere med: I 2018 må det fiskes både mer og bedre!


Utstyret

I likhet med de andre gutta har også jeg testet litt utstyr fra Daiwa i år, men det ble for lite tid med utstyret til at jeg vil skrive noe om det enda. 
Trollingutstyr fra Daiwa for testing.
Derimot ble det en hel del tid med Deeper, og det resulterte i en skikkelig TEST. Så vidt jeg kan se er vi fortsatt de eneste som virkelig har testet Deeper, dvs sammenliknet skikkelig opp mot andre alternativer, og det er litt morsomt i seg selv. Per nå har vi også fått inn Lowrance FishHunter som vi (Lars og jeg) tester hardt. 
FishHunter versus Deeper
Det er litt tidlig å publisere noe om den enda, ikke minst fordi vi fikk den såpass sent. Men her kommer det en artikkel så snart vi er nogenlunde fornøyd med egne konklusjoner.
Denne fra Berkley testes også om dagen.
Årets utstyrshøydepunkt for min del kom treffende nok ikke på vannet, men på land. Hooked.no sendte meg avgårde til Mets i Amsterdam, noe som resulterte i en aldri så liten serie av artikler der. Her ligger sannsynligvis også noe av årsaken til litt svake lesertall på bloggen i høst, artikler som ellers hadde dratt trafikk til bloggen har endt opp hos Hooked. I skrivende stund ser jeg frem til et besøk på Båtmässan i Gøteborg i februar 2018. Den messen er på mange måter min sesongstart, et besøk der har blitt en tradisjon jeg personlig setter høyere enn alle andre messer.

Som nevnt tidligere blir det nok vesentlig mer skriblerier om utstyr fra min side i 2018, rett og slett fordi jeg har tømt lommene og kjøpt ny båt. Det begynner allerede å tårne seg opp med utstyr i kjelleren som skal monteres i den nye båten, og da er det fortsatt fire måneder før båten skal hentes. Jeg gleder meg enormt til 2018, og det er rett og slett en skikkelig god følelse å ha etter et litt trøblete 2017. 

God Jul og riktig Godt Nytt År ønskes fra Lars, Dag, Dag og Erik!

Kommentarer

  1. Tusen takk for godt innhold, i år også. Ser fram til å lese om den nye epoken med nye båter og det som hører med ny båt. Ønsker dere en god jul!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend. The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP. HDS Gen 2 , true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4". HDS Gen 2 Touch , true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12". Elite HDI , "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7". Elite CHIRP , as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".   HDS Gen 2 Units from this series are seen while fishing

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

What is the difference between HDS Gen 3 and HDS Carbon?

Whenever a completely new model or a rewamp of an existing model comes out, we get the same question: "What is the difference?" Lowrance HDS Carbon Previously I have written a few articles about the differences between some of the (now historic) Lowrance-models: What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI? What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3? This time we will take a look at the difference between Lowrance HDS Gen 3 and the brand new Lowrance HDS Carbon that was released 15. december 2016. We will look at the technical stuff, and try to translate that into what it will mean when out on the water. Lowrance HDS Gen 3 HDS Carbon is actually the fifth version of the popular HDS-series. Before it came HDS Gen 1, HDS Gen 2, HDS Gen 2 Touch and HDS Gen 3. HDS Gen 2 Touch marked a new area of how Lowrance run their model-updates, since it was released shortly after HDS Gen 2 and the two lived alon

What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3?

The cyclus in which models change have become shorter and shorter. Is there any real difference between them anymore? When I started out in this game most people would say that their sonar should stay onboard for 8-10 years before they would even consider upgrading it. Everything with less then 5 years on it was considered "new". But as with all things containing a circuit-board, development has been ever accelerating and we are now down to a two or three year cycle between model-changes. I belive that this is to the consumers advantage, but is "the new" always better then "the old"? In most cases the answer to that question is "yes", but it`s up to you to decide if that difference is big enough for you to spend your hard earned cash. Technically it is easy to spot the differences, but whether you will notice it out on the water is a more subjective mather. In this article I will try to look behind the marketing, and point to the actual diff

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of