Gå til hovedinnhold

Colibri Predator Cup 2021 - Resultater (senior)


Colibri Predator Cup 2021 er nå historie, her ser vi tilbake på årets konkurranse og ikke minst vinnerne.


Sponsorer av CPC 2021

Hovedkonseptet i konkurransen ble satt i 2020 men vi gjorde noen mindre endringer i 2021. Vi gikk fra tre klasser (ferskvann, saltvann og havfiske) til to (ferskvann og saltvann) men stokket om på de to gjenværende klassene så antall arter ble redusert fra 9 til 6 men uten at man mistet sei (som tidligere lå i havfiske-delen). Vi mistet lange, havabbor og brosme som konkurransefisker kontra 2020.  Dette medførte en forenkling av klassen Årets Predatorfisker også, denne kunne nå kjøres direkte i FishDonkey-appen, ingen regneark som måtte oppdateres av oss i teamet. Vi forenklet premiebordet, med færre sponsorer, men det totale premiebordet er fortsatt imponerende da de sponsorene vi inviterte med videre økte sine innsatser tilsvarende. 

Vi regnet med at disse endringene ville medføre redusert antall deltagere, men ble litt overrasket over hvor stort frafallet ble. Vi endte på 143 deltagere i 2021 mot 322 i 2020, men det fallet kommer sannsynligvis ikke bare av endringene fra vår side, men også fra at det har dukket opp flere andre konkurranser som kjører på et liknende konsept. At det har kommet flere 100% digitale konkurranser anser vi som en stor fordel, pandemi eller ei. Nå som Norge har åpnet opp igjen håper vi da også at de digitale konkurransene kan kombineres med konkurranser med fysisk oppmøte på gitt sted og tid, slik at man tar med seg det beste av begge variantene videre.

Årets Predatorfisker 2021 - junior

Da vi lanserte CPC 2021 hintet vi sterkt om at selv om konkurransen ikke har en dedikert juniorklasse, så jobbet vi med å få på plass en skikkelig kul premie til årets beste junior. "Vi" var i dette tilfellet Dag R, og når han fikk landet planen sin var det ikke noen liten premie som kom inn heller.


En splitter ny båt fra Pioner, utstyrt med et Lowrance Hook Reveal ekkolodd og kartplotter fra Lowrance, hekkmontert Motorguide elmotor og LiFePo4-batteri og lader fra Mjøsservice! Det er en helt fantastisk premie, og det sier litt om våre sponsorer når det var de selv som ønsket at dette skulle gå nettopp til en junior. Her er det en heldig sjel som får en pangstart på sitt predatorfiske.

Vinneren av denne smått utrolige premien er Torjus Dybdal Ødegård!  

Årets beste junior  - Torjus Ødegård

Torjus endte med totalt 337 centimeter, og utfisket med det flere kjente sportsfiskeprofiler (undertegnede inkludert) i 2021. Torjus endte med gjedde på 105, ørret på 77, sei på 71, abbor på 43 og makrell på 41 og manglet med det bare sjøørret. Torjus sine fangster holdt for øvrig til en 6. Plass i grand Slam Ferskvann, og en 15. plass i Grand Slam Saltvann. For de som måtte lure på om flaks har noe med saken å gjøre, så kan vi opplyse om at Torjus kom på tredjeplass i ferskvannsklassen i fjor, så denne karen pleier å fiske så bra som dette. Nærmeste junior til Torjus var Nicolas Krogvold med 290 centimeter, også et imponerende resultat.

Grand Slam Ferskvann (ørret, abbor, gjedde)

Trond Bjørnstad trakk det lengste strået i ferskvann i år, med gjedde på 116 i april, ørret på 87 i juni og abbor på 41 i august. Trond er en særdeles erfaren trollingfisker med mange timer på Norges største innsjø hvert år.

Vinner av Ferskvann 2021 - Trond Bjørnstad


Premierte plasser:
 1. Trond Bjørnstad (244)
 2. Thomas Ødegård (230)
 3. Christian Sletmo (230)  
 4. Kent Evensrud
Disse fire dyktige sportsfiskerne får med seg følgende utstyr fra Lowrance og Abu Garcia:
 1. Lowrance Elite FS 7 med AI 3 i 1 giver og C-Map kartbrikke levert av Lowrance. 
 2. Beast X Pike 842 XH 40-140g casting med Revo4 Beast X 41 LH og Berkley X9 0.30mm 150m braid. 
 3. Ike Signature Rod 711+1ML 5-20g med Ike Revo 20 og Berkley X9 0.12mm 150m Braid.  
 4. Diplomat X 70L 3-14g 4pc Spin med Revo ALX Theta 1000S og Berkley X9 0.10mm 150m braid. 

Grand Slam Saltvann (sei, makrell, sjøørret)

I saltvannsklassen gikk det hett for seg i toppen i år, og vinneren kunne ikke kåres før siste dagen.

Vinner Saltvann 2021 - Tony Pettersen.Premierte plasser:
 1. Tony Pettersen (237)
 2. Frode Kagge (222)
 3. Arthur Klavins (211)
Disse dyktige sportsfiskerne får med seg følgende utstyr fra Lowrance og Abu Garcia:
 1. Lowrance Elite FS 7 med AI 3 i 1 giver og C-Map kartbrikke levert av Lowrance.
 2. Penn Proff sett 2-speed 15-41lb 
 3. Pulse XCD Travel 1004M 13-33g med Penn Clash II 2500 og Berkley Fireline Ultra8 0.17mm 300m braid. 

Årets Predatorfisker 2021 - senior

Denne klassen er den gjeveste, den er summen av alt. Vinneren her, er den som har størst total lengde i konkurransen, alle arter lagt sammen til en lengde. De som hevder seg her behersker predatorfiske i både salt- og ferskvann, og legger ned betydelig innsats i sitt sportsfiske. At man kan være heldig å få en stor fisk, kanskje to, av konkurransens seks arter, er fult mulig. Men å få store eksemplarer av alle sammen, det krever både ferdigheter og BETYDELIG innsats. Disse personene er som oss i Team Colibri, de balanserer mellom sportsfiske som hobby og som besettelse....

 1. Frode Kagge 431
 2. Arthur Klavins 413
 3. Thomas Ødegård 353
 4. Petter Skurdal 344
 5. Torjus Ødegård 337
 6. Emil Ruud 324
 7. Christian Sletmo 316
 8. Knut Ole Haug 307
 9. Eivind Stensrud 307
 10. Erik Grimsøen 297
 11. Nicolas Krogvold
 12. Vera Kejr
Frode Kagge er Årets Predatorfisker 2021! Vi gratulerer så mye fra oss i Team Colibri. 

Årets Predatorfisker 2021 - Frode Kagge

Frode får med seg en Lowrance Elite FS 9 med Active Imaging 3 in 1 ekkoloddgiver, i tillegg til heder og ære som Årets Predatorfisker 2021. Vi gratulerer!

Den observante leser ser kanskje at undertegnede ligger på 10.-plass her, så jeg vet en hel del om hva som kreves for å hevde seg i denne klassen. Frode klarte disse fangstene, hver og en er imponerende men å få alle på en sesong er rett og slett på kanten til det utrolige:
 • Gjedde 113
 • Sei 100
 • Sjøørret 80
 • Ørret 56
 • Makrell 42
 • Abbor 40

Til sammenlikning har Frode den 3. lengste gjedda, den 10. lengste abboren, den 4. største seien og den nest største sjøørreten i årets konkurranse. Det sier en hel del om Frodes allsidighet som sportsfisker når han gjør det så bra, på så ulike arter.

Vi har dessverre ingen egen dameklasse, men beste kvinne i konkurransen ble Vera Kejr med 281 centimeter og en 12. plass totalt.

Vi ber alle vinnere om å kontakte oss med sin adresse via vår Facebookside.

Tusen takk fra oss i Team Colibri til alle deltagere for en konkurranse der spenningen holdt seg til siste sekund. Tusen takk til våre sponsorer Pioner, Lowrance, Motorguide, Mjøsservice og Abu Garcia for et rikholdig og variert premiebord.


Hva med 2022?

Vi har allerede fått spørsmål om Colibri Predator Cup 2022. Vi kan dessverre avsløre allerede nå, at det ikke blir CPC i 2022. Årsaken er delvis at det i skrivende stund ikke ser ut til å være begrensinger på fysiske konkurranser lengre, og delvis at det går med mye tid på å organisere CPC. Den tiden ønsker vi i Team Colibri å bruke på noe annet i 2022. Hva det blir vil vi dog ikke avsløre riktig enda.....

 


Kommentarer

Populære innlegg

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend. The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP. HDS Gen 2 , true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4". HDS Gen 2 Touch , true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12". Elite HDI , "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7". Elite CHIRP , as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".   HDS Gen 2 Units from this series are seen while fishing

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?

What is the difference between HDS Gen 3 and HDS Carbon?

Whenever a completely new model or a rewamp of an existing model comes out, we get the same question: "What is the difference?"