Gå til hovedinnhold

Colibri Predator Cup 2020 - Oppsummering og resultater

1. april 2020 så en ny konkurranseform innen predatorfiske dagens lys. Colibri Predator Cup var opprinnelig ment å være en morsom greie som vi i Team Colibri håpet å få med oss noen ivrige og konkurranselystne sportsfiskere på. 

Målsettingen var å nå 100 deltakere og kanskje klare å få sponset noen premier til vinnerne. 7 hektiske måneder og utallige sponsorpremier senere er konkurransen avsluttet og vi kan gjøre opp status. Det er alltid en viss risiko knyttet til å evaluerer seg selv, men vi tror vi står på trygg grunn når vi sier at konkurranseformen har vært en suksess!

La oss starte med å se på litt nøkkeltall. 320 deltakere. 756 innmeldinger. Sponsorpremier til en samlet sum som overstiger 100.000kr. Og det til en konkurranse hvor deltakelsen er gratis! Stor takk til Darren og Bonnie Amundson i FishDonkey for all veiledning, hjelp og støtte underveis! Stor takk til de tre jurymedlemmene som forblir anonyme som har backet oss opp og tatt vanskelige avgjørelser ift. bedømming av innmeldte fangster! Stor takk til alle våre sponsorer som har stilt opp med masse flotte premier! Og sist men ikke minst, stor takk til alle dere som har deltatt i konkurransen og sørget for at den ble som den ble! Så la ta en titt på vinnerne!

Årets allround predatorfisker

Vinneren av denne tittelen ble Jarle Reitan og han kan med dette titulere seg som årets mest komplette allroundfisker i både ferskvann og saltvann! Rett og slett rått fisket og vi gratulerer så mye med seieren! Jarle får med seg en MotorGuide Xi3- 55 SW 60" - 12V til en verdi av ca. 15.000kr, levert av Mjøsservice og MotorGuide Norge! 

Jarle Reitan, årets allround predatorfisker
Jarle Reitan, årets allround predatorfisker

2. plass i årets allround predatorfisker gikk til Christian Sletmo, premien er en valgfri lagerført Solas propell levert av Telmo Control AS. Verdi 5000kr!

Christian Sletmo ble nr. 2 i årets allround predatorfisker

3. plassen gikk til Artur Klavins som da vinner en MotorGuide R3-30 HT 30" 12V levert av MotorGuide Norge ved Mjøsservice. Verdi ca. 1500kr!
Artur Klavins ble nr. 3 i årets allround predatorfisker

Grand slam ferskvann

Totalt 117 deltakere meldte inn fisk i årets grand slam ferskvann konkurranse. Vinneren ble Mats Davidsen med hele 246cm fordelt på gjedde, abbor og ørret! Mats vinner en Lowrance Elite Ti2 7 med Active Imaging 3 in 1 giver levert av Lowrance. Verdi ca. 9500kr! Vi gratulerer!
Mats Davidsen ble vinner av årets grand slam ferskvann

Delt 2. plass gikk til Torjus Ødegård og Arild Falkfjell med 236cm! Premier for 2. og 3. plass er derfor trukket mellom disse. Torjus vinner en Revo X kombo haspel 8’ 10-30  og FireLine Ultra 8 0,15 levert av Abu Garcia. Verdi ca. 2900kr. 
Torjus Ødegård med ei flott gjedde fra konkurransen

Arild vinner en Daiwa Caldia LT levert av Daiwa Scandinavia. Verdi ca. 2500kr.
Arild Falkfjell med en pen ørret fra konkurransen

Grand slam kystfiske

Totalt 67 deltakere meldte inn fisk i årets grand slam kystfiske konkurranse. Vinneren ble Sturla Fjellvang med 165cm fordelt på havabbor, sjøørret og makrell! Sturla vinner en DAM Quick 7 og Lawson Explorer 9' av Seeberg AS. Verdi ca. 5000kr! Vi gratulerer!
Sturla Fjellvang ble vinner av grand slam kystfiske

Nr. 2 ble Jon Terje Gudmestad med 149cm! Han vinner en Revo Rocket haspel, Suverän 10’ 12-30g og FireLine Ultra 8 0,15 levert av Abu Garcia. Verdi ca. 2900kr!
Jon Terje Gudmestad ble nr. 2 i grand slam kystfiske

3. plassen gikk til Artur Klavins med 144cm. Artur vinner en Daiwa Caldia LT levert av Daiwa Scandinavia. Verdi ca. 2500kr!
Artur Klavins med sin andre pallplassering i årets konkurranse

Grand slam havfiske

Totalt 53 deltakere meldte inn fisk i årets grand slam havfiske konkurranse. Vinneren ble Geir Inge Ulvesæter med hele 47,32kg fordelt på lange, brosme og sei! Geir Inge vinner en Simrad Go 7 xsr med HDI-giver levert av Simrad. Verdi ca. 9000kr! Vi gratulerer!
Geir Inge Ulvesæter med konkurransen mest brutale fisk, lange på 29kg.

2. plassen gikk til Endre Hopland med 45,52kg. Endre vinner et Penn Travel sett med Penn Fathom 25 LD, Penn Squadron 215 Travel 30lb og FireLine 0,32 levert av Abu Garcia. Verdi ca. 2900kr!
Endre Hopland tok 2. plassen i grand slam havfiske

3. plassen gikk til Per Willy Ormestad med 44,78kg. Per Willy vinner en Daiwa Caldia LT levert av Daiwa Scandinavia. Verdi ca. 2500kr! Vi har dessverre ikke noe bilde av Per Willy i arkivet, men gratulerer med flott innsats!

Største gjedde

I denne kategorien ble det likt mellom Alenas Krencius og Mats Davidsen som begge har meldt inn gjedde på 123cm og premier som var tiltenkt 1. og 2. plass er derfor trukket mellom disse.

Mats Davidsen vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Mats Davidsen med delt 1. plass i gjeddeklassen

Alenas Krencius vinner diverse baits levert av Abu Garcia. Verdi ca. 1000kr.
Alenas Krencius med delt 1. plass i gjeddeklassen

3. plass, Aleksander Nafstad, 121cm, han får fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

I gjeddeklassen har vi også en trekkepremie som ble trukket blant alle som har meldt inn gjedde på 100cm eller mer. Vinneren ble Christian Sletmo og han får 2 stk. nydelige håndlagde baits fra Michael "Pikopath" Andersen!

Største abbor

I abborklassen var det ekstremt jevnt, men Mats Davidsen var et lite hakk foran røkla med sin abbor på 48cm og vant også denne klassen. Bak Mats var det hele 6 deltakere og premier tiltenkt 2. og 3. plass er derfor trukket mellom disse.

1. plass, Mats Davidsen, 48cm, han vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Mats Davidsen vant abborklassen

Hele 6 deltakere delte 2. plassen med abbor på 47cm og premier tiltenkt 2. og 3. plass ble derfor trukket mellom disse. 
Delt 2. plass, Alenas Krencius, han vinner baits levert av Abu Garcia. Verdi ca. 1000kr!
Delt 2. plass Knut Øystein Nerdrum, han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr!

Øvrige deltakere som også hadde abbor på 47cm men som dessverre ikke vinner premie var: Simen Skammelsrud, Tore Svendsen, Alexander Nafstad og Arve Stokkebekk.

I abborklassen har vi også en trekkepremie blant alle som har meldt inn abbor, denne ble levert av Stian Slora og Tailored baits. Premien var diverse gummibaits til gjedde og abbor spesiallagt for Colibri Predator Cup. Vinneren ble Thomas Løken! Vi gratulerer!

Største ørret

Ørretklassen ble som forventet et "trolling-battle" og ble vunnet av en ung og lovende sportsfisker ved navn Torjus Ødegård! Tross sin unge alder har Torjus herjet i Colibri Predator Cup i år og vi gratulerer!

1. plass, Torjus Ødegård, 87cm, han vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Torjus Ødegård med en av konkurransens råeste fisker

2. plass, Roar Brandsgård, 86cm, han vinner baits levert av Abu Garcia. Verdi ca. 1000kr.
Roar Brandsgård med ørret på 86cm og 2. plass

3. plass, Arild Falkfjell, 85cm, han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.
Arild Falkfjell med ørret på 85cm og 3. plass

Største havabbor

I klassen havabbor ble Jon Terje Gudmestad suveren vinner med en fisk på 60cm! Vi gratulerer!
1. plass, Jon Terje Gudmestad, 60cm, han vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Jon Terje Gudmestad vant havabborklassen (bildet er av en mindre tidligere innmeldt fisk)

2. plassen gikk til Sturla Fjellvang, 57cm, han vinner et gavekort levert av Noroco. Verdi 1000kr.
Sturla Fjellvang ble nr. 2 i havabborklassen

3. plassen gikk til Albin Dal, 55cm, han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.
Albin Dal tok 3. plassen i havabborklassen

Største sjøørret

Sjørretfiske er populært i Norge, og det er meldt inn hele 14 sjøørret over halvmeteren!. Dessverre var dette en klasse hvor vi måtte avvise noen innmeldinger, primært på grunn av for dårlige bilder. Men 34 deltagere fikk godkjent sine sjøørret.

1. plassen går til Sturla Fjellvang for en nydelig 66 centimeter lang sjøørret. Han vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Sturla Fjellvang vant sjøørretklassen

2. plassen ble Kim Brede Lie med en sjøørret på 63 centimeter, han vinner et gavekort levert av Noroco. Verdi 1000kr.
3. plassen gikk til Øystein Tofte Bjørvik med en sjøørret på 62 centimeter, han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

Største makrell

Makrell er kanskje det nærmeste vi kommer en "folkets fisk" i saltvann med 56 deltagere med godkjent innmelding av makrell. Som en anekdote (les; albue i siden) ble forøvrig konkurransens minste makrell på 23 centimeter meldt inn av vår egen Erik Grimsøen. 

1. plass er soleklar og går til Endre Hopland sin jumbomakrell på hele 58 centimeter. Dette er en av de lengste makrellene fanget i Norge noen sinne, selv om den har litt å gå på versus norgesrekorden på 71 centimeter. Endre vinner et Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Endre Hopland med årets suverent største makrell

2. plass besittes av Tim Davidsson med en makrell på 50 centimeter. Han vinner et gavekort levert av Noroco. Verdi 1000kr.
3. plass gikk til Espen Medaas med en makrell på 48 centimeter. Han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

Største lange

1. plass går til Geir Inge Ulvesæter og hans beist av en lange på hele 29 kilo, Geir Ingen ble også vinner av Grand Slam Havfiske. Han vinner en Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi 2500kr.
Geir Inge Ulvesæter med sin enorme lange

2. plass går til Per Willy Ormestad med en lange på 25,5 kilo. Han vinner et gavekort levert av Telmo Control AS. Verdi ca. 1000kr.
3. plass tok Endre Hopland med en lange på 24,2 kilo. Han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

Største brosme

1. plass går til Knut Erik Hansen og en brosme på hele 15,1 kilo. Han vinner et Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Knut Erik Hansen med en kjempestor brosme

2. plass tok Kristian Hausken med en brosme på 13,7 kilo. Han vinner et gavekort levert av Telmo Control AS. Verdi 1000kr.
3. plass besittes av Carl Stiegler og en brosme på 12,62 kilo. Han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

Største sei

Sei er en kraftpakke av en fisk, og finnes over hele Norge. 38 deltagere har da også godkjent innmelding av sei.

1. plass går til Kristian Hausken med en sei på smått fantastiske 17,22 kilo. Han vinner et Navionics+ 49XG (Norway) kartbrikke levert av Navionics. Verdi ca. 2500kr.
Kristian Hausken var overlegen i seiklassen.

2. plass går til Frode Kagge og hans sei på 15,16 kilo. Han vinner et gavekort levert av Telmo Control AS. Verdi 1000kr.
3. plass går til Eivind Stensrud og en sei på 13,89 kilo. Han vinner fiskeutstyr levert av Torshov Sportsfiske. Verdi ca. 500kr.

Alle topp tre fiskene i seiklassen er forøvrig tatt i samme område og innenfor et tidsvindu på noen få dager, så der er det tre mann som var på rett sted til rett tid.

Og med dette er årets Colibri Predator Cup over. Komplette resultatlister finner dere her på bloggen og i FishDonkey appen. Vi ber alle vinnere ta kontakt med oss slik at vi får nødvendig informasjon til å sende ut premier. 

Vi retter igjen en stor takk til våre hovedsponsorer som har gjort det mulig å dele ut så mange flotte premier i konkurransen!


Vi har allerede fått spørsmål om konkurransen ruller videre i 2021. Om vi "tvinges" til å svare på det akkurat nå, er svaret et soleklart nei, for Colibri Predator Cup 2020 ble på alle måter svært arbeidskrevende for oss "bak" konkurransen. Men la oss få noen kjedelige vintermåneder på oss, så tar vi en evaluering etter nyttår. 

Takk for en fantastisk morsom konkurranse til alle deltakere!

Hilsen alle oss i Team ColibriKommentarer

Populære innlegg

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend. The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP. HDS Gen 2 , true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4". HDS Gen 2 Touch , true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12". Elite HDI , "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7". Elite CHIRP , as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".   HDS Gen 2 Units from this series are seen while fishing

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?