Gå til hovedinnhold

Fiskeutstyrsbutikker vi anbefaler!


Fagkunnskap på høyt nivå, kvalitetsutstyr og en hyggelig fiskeprat er viktige stikkord når vi trekker frem de butikkene vi handler fiskeutstyr i.

Mye fiskeutstyr kjøpes i dag på internett. Vi er på ingen måte noe unntak der, men samtidig er vi opptatt av å støtte opp om våre favoritt-butikker.
Det er tøffe tider for mange næringsdrivende om dagen og skal vi ha nisjebutikker også neste sesong må man bruke dem. Derfor vil vi i Team Colibri trekke frem butikker som vi mener det er verdt å ta turen innom for å oppdatere utstyret eller fylle på med litt kunnskap.

Under følger et knippe butikker vi vil trekke frem. Det finnes helt klart kvalitetsbutikker utover disse også, men her er noen butikker i våre nærområder og som vi bruker aktivt.

Noroco - Drammen

Anbefalt av Atle
I Øvre Eiker Vei 6 med Drammenselva som nærmeste nabo finner vi Noroco. Roar Kristoffersen, eller "Mr. Noroco", startet butikk på Grønland i 2006 og i 2013 flyttet han butikken litt oppover langs elva til større lokaler der han holder til i dag. Butikken gjør ikke mye ut av seg fra utsiden, men idet du trer inn gjennom døra åpenbarer det seg en butikk tettpakket med fiskeutstyr i alle kategorier. 

Man skulle kanskje tro at en fiskeutstyrsbutikk plassert rett ved en av Norges beste lakseelver kun fokuserte på lakse- og ørretfiske, men da kan du tro om igjen. Riktignok har butikken et rikelig utvalg innenfor denne kategorien, men i tillegg satses det også tungt på predatorfiske og havfiske. Det skal godt gjøres å ikke finne det du leter etter hos Noroco og finner du det ikke selv så finner Roar det for deg.
Roar Kristoffersen, aka Mr. Noroco, tilbyr et bredt utvalg av fiskeutstyr i Drammen
Butikken har en fin atmosfære og fungerer også som møteplass for fiskeinteresserte i Drammen. Kommer du innom for en handel eller bare en prat så vanker det fort en kopp kaffe på deg også. Og dersom du ønsker det tilbyr Noroco testing av utstyr i Drammenselva før du handler. Noroco har også egen nettbuttik og til stede på både Facebook og Instagram.

Nettbutikk Noroco: www.noroco.no/
Noroco på Facebook: www.facebook.com/noroco.sportsfiske/
Noroco på Instagram: www.instagram.com/norocosportsfiske/

Gero - Lillestrøm

Anbefalt av Dag C
Et lite steinkast unna Lillestrøm sentrum, nærmere bestem Åråsen stadium - finner du Gero Sportsfiske.
Gero åpnet som en nisjebutikk i Lillestrøm i -93, og etter en større og større kundestrøm har de nå store og fine lokaler på Åråsen stadium.

Butikken eies og drives av Geir Tveter, og med sine gode hjelpere Per Christian og Robert så har de sammen klart å lage en hjemmekoselig butikk med god atmosfære. Man kan fort ryke på en smell hvis man begynner å snakke med gutta, og tiden flyr. Lokalkunnskapen er stor, og de er behjelpelige med å dele fisketips og plasser hvis du spør. 
Geir Tveter hos Gero Sportsfiske (Bilde lånt av Romerikes Blad).
Du finner utstyr til de fleste fiskeformer, men det største utvalget er innenfor fluefiske og predatorfiske i ferskvann. Du finner både gummi og hardbaits fra leverandører som ABU, Illex, Wiggler, Savage Gear og Westin m.m.
Innenfor fluefiske så kan vi bla nevne Guideline, Sage, Hardy og Orivs m.m og en drøss av fluer for tørt og vått fiske.

Butikken kan varmt anbefales av undertegnede, om du trenger utstyr eller bare vil snylte en kopp kaffe og slå av en prat – hos Gero er du velkommen uansett.
Gero Sportsfiske
Du finner nettsiden til Gero sportsfiske HER eller på Facebook HER

Torshov Sportsfiske - Oslo

Anbefalt av Fredrik
Torshov Sportsfiske
På Torshov nord for Grünerløkka sentralt i Oslo finner man Torshov Sportsfiske. Dette er institusjon i fiskemiljøet i hovedstaden. Her er det godbiter for markafiskere, innlandsfiske, sjøørret-jegerne eller havfiskere. Eller til og med om man driver med nisje-fiske som karpe. Her snakker vi med andre ord helt klart om det bredeste utvalget i Oslo.
Ole Jørgen Steen bak disken på Torshov Sportsfiske med bredt utvalg av sneller til mange ulike typer fiske.
Ole Jørgen Steen driver butikken og kan bidra med en god fiskeprat og høy kunnskap om fiske. Her finner de fleste det man trenger. Enten det er til flue eller spinn. Eller meite. Butikken fører kjente merker som Daiwa, Abu Garcia, Shimano og Hardy.

Her finner du garantert spesialiteter du ikke visste om. Et eksempel er en praktisk liten stangholder fra Daiwa som jeg kom over her (visste ikke at jeg trengte noe sånt) og som jeg har hatt stor nytte av under havfiske i det siste:
Havfiskeidyll med portabel stangholder.
Torshov Sportsfiske har lange tradisjoner og er en av landets eldste sportsfiskebutikker med røtter tilbake til etterkrigstiden. Her får du også frossent agn eller fersk mark av høy kvalitet.

Er du, som oss, ekstra glad i fiskeutstyret ditt? Ta det gjerne med hit - for dette er en av få butikker i landet som gjør vedlikehold på fiskeutstyr.

Torshov Sportsfiske er en av våre samarbeidspartnere til Colibri Predator Cup.

Sjekk ut Torshov sportsfiske HER eller på Facebook HER.

Campelen på Bryggen i Bergen

Anbefalt av Fredrik
I et smug på Bryggen i Bergen finner du Campelen. Dette er en god gammeldags fiskeutstyrsbutikk. Akkurat slik den skal være, med overfylte vegger av alt mulig utstyr man trenger (og noe man ikke trenger men vil ha?). I tillegg er det Bryggen som får enhver sjøglad person til å senke pulsen av omgivelsene.

Campelen på Bryggen har det man trenger til å fiske i sjøen. I tillegg en del ferskvannsutstyr. Og er man, som meg, lidenskapelig opptatt av havfiske er det lett å kose seg mellom hyllene her. Det er mye godbiter til å knyte eget takkel. Eller så knyter gutta her også sine egne som de selger i butikken, blant annet "hattifnatt" som jeg har brukt en del på dypvannsfiske. Det er en klassisk blekksprut med flyt som skal stå på bom ved bunnen. Dette resulterte i en brosme på 10 kg og en på 6,5kg i Langesund nylig.

Her kan du møte Kristian Mæland som har god kontroll på det meste av fisking og utstyr. Han hjelper deg, eller er mer enn klar for å diskutere fisking over en kaffekopp. Er du i Bergen? Stikk innom!
Kristian Mælan sørger for utmerket service hos Campelen.
Sjekk ut Campelen på Facebook HER eller åpningstider mv. på nett HER.

Nordisk Fiskeutstyr - Oslo

Anbefalt av Erik.
Litt bortgjemt på Lysaker finnes en av de eldste sportsfiskebutikkene i Oslo (rent teknisk er det Bærum, siden kommunegrensen følger Lysakerelva). Nordisk Fiskeutstyr, eller bare "Nordisk" blant venner, hadde sin start i det som da het Villmarkshuset ved Akerselva i Oslo tilbake i 1996. Det var her jeg først stiftet bekjentskap med gjengen, delvis fordi jeg hang litt i den ganske så særpregede sykkelbutikken i kjelleren der. Da Villmarkshuset skulle rives i 2006 flyttet de til dagens lokaler på Lysaker Brygge 33. (KARTLINK)
Nordisk Fiskeutstyr på Lysaker
Butikken har et soleklart fokus på fluefiske etter laks og ørret, men de har også en vegg med mer variert utvalg av sluker, woblere, pilker og jigger så her er det noe for enhver smak. Finner du din vei inn i butikken vil du sannsynligvis kjenne igjen flere av de ansatte, her jobber noen av de mest kjent profilene innen norsk fluefiske, og de deler gjerne av sin erfaring med deg. Følg de på Facebook for informasjon om foredrag, utstyrstesting og bindekvelder.
Noe av det enorme utvalget Nordisk har av fluesnører. (Foto; Nordisk Facebookside)
Du finner Nordisk Fiskeutstyr sine nettsider HER og deres Facebookside HER. Vær litt obs på at utvalget i nettbutikken ikke er i nærheten av det reelle utvalget.

M&M Fiske & Fritid - Sarpsborg

Anbefalt av Erik.
En av de mest ferskvanns-predator-spesialiserte butikkene i Norge finner du i Sarpsborg i Østfold.
Fullpakkede vegger hos M&M (photo; M&Ms Facebookside)
Har du behov innen fiske etter abbor, gjedde, asp, lake eller gjørs, så finner du både utstyret og spesialkompetansen her. Gutta er også gode på meite, og bør være et naturlig stopp på din vei mot nye arter på artslisten din.
M&M i Saprsborg - et must for fiske i Østfold.
Du finner M&M sine nettsider HER og deres Facebookside HER. Vær litt obs på at utvalget i nettbutikken ikke er i nærheten av det reelle utvalget.

Stonefly - Gran på Hadeland

Anbefalt av Lars
I Gran sentrum finner du en sportsfiskebutikk som i de første årene drev utelukkende med nettsalg av fluefiskeutstyr. Selv om jeg ikke fisker noe særlig med flue har jeg forstått at de helt fra starten av har vært blant de ledende når det gjaldt fluebindeutstyr i Norge. Heldigvis for meg, og mange andre, har de utvidet sitt stortiment og fører nå mye utstyr for spinnfiskeren og spesielt isfiskeren.
Innbydende, store og lyse lokaler
Undertegnede er glad for å ha et slikt tilbud i nærmiljøet, og er stadig innom for å prate og sjekke ut nyheter. I disse tider er det definitivt viktig å legge igjen kronene lokalt, om man har mulighet til det. De fleste butikkene har også mulighet til å skaffe varer de ikke har i butikken til enhver tid.
Stonefly er gode på klær til friluftsliv, og det er like viktig som selve fiskeutstyret
Personalet er en meget behjelpelig og kompetent gjeng med Vidar Fjellhammer i spissen, som skaffer deg det du måtte trenge. Stonefly er definitvt best "live", som alle andre butikker, men du finner nettsida deres her, og de er selvfølgelig på Facebook også.

Jaktia Jessheim

Anbefalt av Lars og Dag
På Jessheim finner du det som tradisjonelt har vært, og nok fortsatt er østlandets største sportsfiskebutikk. For oss har de i form av Villmarksbutikken vært med å bygge oppunder gryende sportsfiskeinteresse fra tiden de holdt til i kjelleren på Jessheim Storsenter til der de befinner seg nå, rett over jernbanen i Dampsaga Allé. Det er ikke til å stikke under en stol at Jaktia Jessheim har vært gjennom en del forandringer de siste årene som har ført dem dit de er i dag, og vi som handler der er glade for at vi fortsatt har den muligheten.
Stort utvalg stenger til ulike formål, samt kanskje landets lengste vegg av "baits"?!
Overgangen til Jaktia har ført butikken inn i en større kjede. Med butikker over store deler av landet har de per i dag ikke satset stort på netthandel, men for oss har dette heller aldri vært en butikk for sofahandling. Hit vil man for å kjenne på utstyr, se noen nyheter på baitsfronten, få noen gode tips og kanskje en fiskehistorie. Legg til at personalet er kyndige på både laks- og ørretfiske, i tillegg til predatorfiske, så går tiden fort når man er innom. Utover det åpenbare som vises på bilder her så er de gode på jakt (naturlig nok) og de har også mye utstyr til friluftsliv generelt.
Moderne predatorfiske har fått mange hyllemeter å boltre seg på.
Jaktia Jessheim er tilgjengelig på Facebook og via hjemmesiden. Til slutt ønsker vi i Team Colibri å legge til at gjengen på Jaktia/Villmarksbutikken skal ha mye av æren for arrangementet NM i abborfiske. Dette har vært fast innslag på kalenderen de siste årene, og vi håper et slikt uoffisielt norgesmesterskap består i mange år fremover!
Jaktia har i disse dager 1-årsjubileum og her er det absolutt mulighet til å sikre seg noen godbiter!

***

Dette er bare et utvalg av gode butikker. Det er jo ikke akkurat tilfeldig at disse butikkene ligger i området der de ulike medlemmene av Team Colibri bor.

Vi kjenner selvsagt til andre butikker kysten rundt, og kan kort nevne andre butikker som Fredrik har vært borti og hatt gode erfaringer med: Aukan utenfor Molde, Agdars i Trondheim og Baardsen på kaien i Haugesund. Sistnevnte har også mye bra båtutstyr.
Alle disse nisjebutikkene finnes også forøvrig på nett:

Aukan
Agdars
Baardsen på kaien

Skitt fiske!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend. The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP. HDS Gen 2 , true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4". HDS Gen 2 Touch , true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12". Elite HDI , "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7". Elite CHIRP , as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".   HDS Gen 2 Units from this series are seen while fishing

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

What is the difference between HDS Gen 3 and HDS Carbon?

Whenever a completely new model or a rewamp of an existing model comes out, we get the same question: "What is the difference?" Lowrance HDS Carbon Previously I have written a few articles about the differences between some of the (now historic) Lowrance-models: What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI? What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3? This time we will take a look at the difference between Lowrance HDS Gen 3 and the brand new Lowrance HDS Carbon that was released 15. december 2016. We will look at the technical stuff, and try to translate that into what it will mean when out on the water. Lowrance HDS Gen 3 HDS Carbon is actually the fifth version of the popular HDS-series. Before it came HDS Gen 1, HDS Gen 2, HDS Gen 2 Touch and HDS Gen 3. HDS Gen 2 Touch marked a new area of how Lowrance run their model-updates, since it was released shortly after HDS Gen 2 and the two lived alon

What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3?

The cyclus in which models change have become shorter and shorter. Is there any real difference between them anymore? When I started out in this game most people would say that their sonar should stay onboard for 8-10 years before they would even consider upgrading it. Everything with less then 5 years on it was considered "new". But as with all things containing a circuit-board, development has been ever accelerating and we are now down to a two or three year cycle between model-changes. I belive that this is to the consumers advantage, but is "the new" always better then "the old"? In most cases the answer to that question is "yes", but it`s up to you to decide if that difference is big enough for you to spend your hard earned cash. Technically it is easy to spot the differences, but whether you will notice it out on the water is a more subjective mather. In this article I will try to look behind the marketing, and point to the actual diff

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of