Gå til hovedinnhold

Colibri Predator Cup - Status etter første uke

Colibri Predator Cup er i gang med over 200 deltakere så langt!

1. april sparket vi i gang med Colibri Predator Cup. Dette er et konsept vi har jobbet mye med gjennom vinteren, og det er ikke til å legge skjul på at vi også har vært spente på hvordan konkurransen ville bli mottatt av alle dere der ute. 5 dager ut i konkurransen er vi passert 200 påmeldte deltakere! Det er rett og slett overveldende og vi synes det er kjempegøy at så mange vil være med! Med tanke på det er mange der ute som enda ikke anser sesongen som startet så forventer vi enda flere inn i løpet av våren så dette kan bli virkelig gøy fremover.

Reglementet skal følges

Før vi går på status innmeldinger vil vi presisere at det er viktig at alle setter seg inn i reglene for konkurransen. I dag har vi valgt å underkjenne enkelte innmeldinger da halefinnene helt tydelig var klemt sammen selv om vi har presisert i reglene at dette ikke er lov. Vi tror ikke dette er bevisst forsøk på juks, men heller et resultat av ikke å sette seg skikkelig inn i reglene. Vi ønsker også at fisk meldes inn med "snuten" mot lengde 0 på måleplanke/målebånd og med halefinner mot høyre i bildet. Dette gjør dømmingen vår enklere, det blir tross alt mange bilder som skal bedømmes utover våren. Vi kommer forøvrig til å opprette en jury blant utvalgte deltakere som kan hjelpe oss med å dømme i de tilfeller vi er i tvil eller det kommer inn klage på innmeldinger som vi har underkjent eller justert ned lengde på.

Ny konkurranseform og ny plattform for gjennomføring

Vi ønsker også å gjøre oppmerksom på at dette er en konkurranseform som er ny for oss og vi har valgt å basere oss på en plattform som ingen har benyttet seg av her til lands tidligere. Selv om vi har gjort grundig testing gjennom vinteren er det likevel ikke til å unngå at vi vil oppleve hendelser som vi ikke har forutsett underveis. Et eksempel på dette er at enkelte innmeldinger i dag kom inn uten vedlagt bilde. En deltaker fikk underkjent innmeldingen sin som følge av dette. Så viser det seg at det er en treghet i systemet som gjør at det i enkelte tilfeller kan ta noe tid før selve bildet dukker opp her hos oss. Vi jobber med å få ryddet opp i dette, pr. nå så er et kun én deltaker det gjelder. Så for de av dere som har meldt inn fisk og ikke finner bildet i appen etter innmelding, vent en stund så vil bildet dukke opp etterhvert.
Så til status i selve konkurransen!

Petter Skudal  i ledelsen i Grand Slam ferskvann, Hafstad med pangstart i gjeddekonkurransen!

Det er tydelig at det er gjedde- og abborfiske som har størst trykk om dagen, men det har også blitt meldt inn én sei og én sjøørret. Petter Skudal er eneste deltaker som har meldt inn to ulike arter så langt og har da tatt ledelsen i Grand Slam ferskvann med ei gjedde på 92cm og en abbor på 41cm. 
Petter Skudal med ei fin gjedde på 92cm

Petter var den første til å melde inn to ulike arter, her en pen abbor på 41cm.
Den største skrellen så langt er nok likevel Aleksander Hafstad sin kjempegjedde på hele 121cm i gjeddeklassen. Gjedde med den lengden er ikke dagligdags og vi tipper Aleksander er en mann som vil holde seg i toppen en god stund med denne fisken.
Aleksander Nafstad med ei fantastisk flott gjedde på hele 121cm. Vi gratulerer!
Aleksander var forøvrig ikke alene om å bikke 1 meter gjedde i dag, Erik Mostue klinket også til med storfangst, ei meget pen gjedde på 110cm.
Erik Mostue bikket også 1 meter gjedde i dag med denne flotte fisken på 110cm.
Det er ikke bare gutta som kan fiske, det er utrolig gøy at vi også har jenter med i konkurransen! En av dem heter Eva Kristin Bjørkmann og hun har meldt inn en pen abbor på 42cm og inntar med dette ledelsen i abborklassen.
Eva Kristin Bjørkmann med en pen abbor på 42cm.
Vi har også fått inn en flott ørret på 67cm fisket av Mikal Meiland som da like gjerne smalt til med ny pers i sin første innmelding. Vi gratulerer!
Mikal Meiland har meldt inn en ørret på 67cm som er ny pers.
I kategorien Grand Slam kystfiske så har vi foreløpig fått inn kun en innmelding, dette er en sjøørret meldt inn av Tore Tveit, Tore var forøvrig førstemann til å melde inn fisk i konkurransen i år!
Tore Tveit foreløpig eneste deltaker med innmeldt fisk i sjøørretklassen, 44cm.
I kategorien Grand Slam havfiske er innmeldinger basert på vekt i gram, ikke cm som for ferskvann og kystfiske. Her er også første innmeldingen kommet inn og her er det også en dame som står bak innmeldingen. Elin Rotevatn har vært ute og hentet opp en sei på 1390gr.
Elin Rotevatn med sei på 1390gr og 57cm.
I det hele tatt en veldig bra start på en konkurranse om inkluderer hele 9 ulike arter og som går helt frem til 31. oktober. Vi ser frem til å motta enda flere innmeldinger i uka som kommer, og mottar gjerne også bilder av dere som viser både fisker og fisk sammen. Vi vet at dersom man fisker alene så er dette vanskelig å få til med selve FishDonkey-appen, men dersom du bruker kamera med fjernutløser eller annet kamera i tillegg så vil vi gjerne se disse bildene også! Du kan dele dem med oss ved å publisere bildet på Instagram og legge på hashtag "#colibripredatorcup" eller sende oss bildet på mail til "colibri.predator.cup@gmail.com" så kan det hende vi deler bildet ditt i våre kanaler!
Da gjenstår det bare å ønsker alle lykke til videre og skitt fiske i uka som kommer!

PS: Alle resultatlister er tilgjengelig i FishDonkey-appen og på FishDonkey sine nettsider, men vi jobber også med å få disse inn på bloggen vår. Dette kommer på plass etterhvert.

Kommentarer

Populære innlegg

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

Lowrance Elite Ti2 versus Elite FS

  When Lowrance launches a new mid-range unit, it is a big deal. Forums and Facebookgroups light up with questions on the new stuff, differences towards the old stuff and questions on compatibility. As usual, we in Team Colibri will try our best to sort that out, both on a technical level and with a more practical in-your-boat approach.

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?