Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 17. januar 2018

Bunnefjorden 13.01.18 - minitest av Hook2

Hook2 er Lowrance sin splitter nye serie innstegsmodeller, og Bunnefjorden virket som et sted den absolutt ikke hørte hjemme, så da måtte jeg bare prøve.

Jeg skrev utførlig om teknikken i Hook 2 i DENNE artikkelen, og dette er absolutt ikke en skikkelig test av ekkoloddet. Jeg ble bedt om å teste hvordan Hook2 fungerte på dypere vann i saltvann, omtrent så langt unna den definerte målgruppen man kunne komme, og da ble det til å måke snø av Blikkboksen og sette kursen mot Bunnefjorden. Jeg hadde peilet meg inn på Bomannsvik som et fint sted å få jolla på vannet, der er det både mulig å parkere bil med henger og det er kort vei ut til dybder på rundt 150 meter.

Det dukket opp en liten utfordring på veien dit:
Full stopp.
Du bør IKKE forsøke å kjøre til Bomannsvik med tilhenger om dagen hvis du ikke har skikkelig 4WD og brukbare dekk. Trafikklysene som er satt opp der i forbindelse med omkjøringen, står i en svært bratt område så selv Teriosen min med permanent 4WD og piggdekk hadde antydning til hjulspinn da vi skulle i gang igjen.

Vel nede og klar for vannet,
Vi kom oss heldigvis ned og Blikkboksen (en Alumarine 10) ble løftet og lempet ut i Bunnefjorden.
Snart klar.
Så var det å koble opp en Hook2 7 med SplitShot-giver:
Snart klar
Bildet under oppsummerer dagens lille test godt. Poenget i dag var å finne ut av hva Hook2 IKKE trives med av dybder, finne ut om den kan bruke dybdekart av samme type vi bruker på Dybdekart.no og hvis det ble tid til det; leke litt med den under vertikalfiske etter torsk på grunt vann.
Bunnlinje, men ikke digital dybde.
På ekkoloddsiden av bildet over kan du så vidt se bunnlinjen nede på 500 fot, eller 156 meter om du vil. Så Hook2 klarer å vise bunnen på den dybden Lowrance oppgir som maksimal dybde, og det er forsåvidt godkjent fra min side. Men den klarer det ikke med alt på auto, bildet over er i manuell modus med ping på 11, scroll på 1/2, 200 kHz og følsomhet rundt 70 hvis jeg husker riktig. Merk at digital dybde vises som 1,8 fot som selvfølgelig ikke stemmer.

På venstre side ser du mitt hjemmelagde kart for Oslofjorden, laget med samme teknikk som kartene på Dybdekart.no. (Med andre ord Reefmaster og Insight Map Creator.)

Dagen ble avsluttet med forsøk på vertikalfiske etter torsk inne på grunna. Jeg fant noen også, men bare småfisk.

Provisorisk feste av ekkoloddgiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar