Gå til hovedinnhold

Minitest av Deeper Winter Smartphone Case

For et par uker siden plukket jeg opp en Deeper Winter Smartphone Case hos Villmarksbutikken på Jessheim. Dette er enkelt forklart en litt stor mappe ment for oppbevaring og beskyttelse av telefon og powerbank.

Jeg har brukt Deepers ekkolodd veldig mye i løpet av 2017, og den har vært en trofast tjener på alle kajakkturer jeg har hatt siden april. En utfordring med bruken av Deeper er batterikapasitet, og da ikke til selve Deeperen, men heller telefonen. Der hvor Deeper holder 5-6 timer mens jeg er ute og padler kajakk streiker telefonen etter 2-3 timer avhengig av hvor forsiktig jeg er med bruken. For å forlenge levetiden har jeg derfor brukt powerbank. Bruk av powerbank og lading av telefon i åpen kajakk er ikke noe jeg er stor fan av og der skal Deeper case komme til sin rett neste sesong. Dette er forøvrig den samme erfaringen jeg har gjort meg på isen. Deeper winter case er vanntett og jeg har sett at lading med powerbank fungerer utmerket både i kulde og mildere temperaturer. Kombiner dette med solskjerming, og touchskjerm så har jeg plutselig fått en veldig solid enhet å ha med meg året rundt!
Deeper i hullet med winter case i bakgrunn. Min powerbank kan skimtes i det ytterste rommet der telefonen vanligvis ligger
Deeper Winter Smartphone Case har myk plastikkfilm i front som virker å fungere bra med touch ved betjening av telefon. Tanken er at man skal la telefonen ligge i den ytterste lommen slik at man kan lese av Deeper mens man isfisker. Videre er Deeper Winter Smartphone Case, eller mappa, delt opp med to isolerende "foam-innlegg" ganske likt diverse sitteplater man gjerne kjøper til turbruk. Jeg har brukt å ha det ene innlegget helt i bakkant av mappa da jeg regner med en del varmetap mot den enden som gjerne ligger på isen eller i snø. Deretter følger powerbank med ledning før neste innlegg som da er stroppet fast i den halvdelen som danner fremre halvdel med vindu. Telefonen ligger selvfølgelig inntil vinduet slik at man kan betjene telefonen fra utsiden.
Deeper winter case gir enkel betjening av telefonen gjennom sitt vindu av myk plast
Telefonen sikres i den ytterste lomma ved hjelp av stropper som jeg fester på baksiden av det ene foam-innlegget. dette innlegget presser dermed telefonen mot vinduet. Deeper winter case åpnes på midten. På baksiden av mappa har man plassert et utfellbart støtteben som gjør at man får en viss vinkel på mappa. På bildet over ser man at dette gir en god vinkel ved plassering på isen. Alternativet er å legge det helt flatt.
Winter case med de to innleggene som følger med. Legg merke til stroppene på ene halvdelen som sikrer at telefonen ligger inntil vinduet
Innsiden av mappa er foret i bakkant, men jeg foretrekker å legge det ene innlegget bakerst etterfulgt av powerbank og eventuelle varmekilder.
Her ligger Powerbank løst i bakre halvdel på et av foam-innleggene som isolasjon
Når telefon er sikret i den andre halvdelen stroppes det fast slik at den ikke ramler ut når man åpner mappa. På den måten kan man åpne for å plugge i ladekabelen ved behov. Legg merke til "hakkene" i foam-innleggene som er ment for å føre kabler mellom de ulike rommene man lager.
Det er ulik tykkelse på innleggene. Her må man bare velge det som passer best
Jeg har foretatt en uoffisiell test av hvordan mappa holder på varme. Litt av poenget med unntak av å holde ting tørt, og at man faktisk har et egnet sted å samle telefon og powerbank, er jo nettopp at man skal ta bedre vare på batterikapasiteten. Det betyr at man ønsker å holde telefon og powerbank unna vind, kald nedbør og gjerne noen grader varmere enn det man opplever vinterstid i Norge.

Den første testen jeg gjorde var veldig enkel. Powerbanken lå allerede i mappa, og i tillegg la jeg inn et enkelt termometer. Alt utstyret hadde da romtemperatur på 20 grader ved testens start. Dette ble så satt utendørs i 10 minusgrader. Det er verdt å merke seg at der testen ble gjennomført ble ikke utstyret påvirket noe særlig av vind. Litt trekk vil det alltid være, men ute på isen opplever man gjerne litt mer vind, som igjen påvirker utstyret mer enn vi får til ved en slik test. Dette er likevel en fin test da vi får tallfestet hvordan varmetapet i Deeper case faktisk er. Resultatet av test 1 var at det tok rett rundt to timer før temperaturen var utlignet. Det er verdt å merke seg at det ikke er et spørsmål om hvorvidt temperaturen inne i mappa blir som utenfor, men heller når. At det tar to timer er vanskelig å klassifisere, men vi kan påpeke at det vil ta kortere tid, jo lavere temperatur utstyret holder i forkant av turen ut i kulda.
Winter case klar for test
Når jeg er ute på isen innebærer det som oftest litt kjøring i forkant. Telefonen har jeg stort sett i nærheten for å sjekke kart eller liknende mens powerbanken oppbevares i Deeper case som igjen ligger i sekken et sted i bilen. Man kan anta at temperaturen er noe lavere enn den ville vært hjemme i stua. Legg til at det er sjelden jeg kan gå ut av bilen og rett ut på isen og jeg vil i mange tilfeller ha utlignet temperaturen når jeg har fått somlet meg til å bore første hullet og kan starte fiskingen. Da kan man spørre seg hva fordelen er når man snakker om temperatur og batteriets levetid. Jeg mener det er litt avhengig av været, da det er rimelig å anta at Deeper case er til god hjelp på dager hvor det er vind. Telefon og powerbank vil dermed ikke være direkte påvirket, men heller litt beskyttet. Mappa beskytter også mot elementene i den forstand at man har et isolerende lag mellom hardware og kald snø/is. Vi skal ikke gå inn på noen teori rundt temperatur og direkte påvirkning vinden har på den, men det vi kan si er at vind og evt. snø som utstyret må utsettes for uten en oppbevaringsmappe vil gjøre at det tar kortere tid før utstyret kjøles ned. På den måten kan vi konkludere med at det hjelper å dekke til telefon og powerbank i for eksempel Deeper winter case.
Temperaturen kryper sakte men sikkert nedover, også i Deeper winter case
For å hjelpe til med å holde hardware innenfor trivselstemperatur lanserer vi en ide som ser ut til å fungere veldig bra. Vi mennesker er ikke spesielt glade i å fryse, og selv om jeg ikke er flink til å bruke håndvarmere eller fotvarmere har jeg skjønt at det er en billig måte å unngå å miste både tær og fingre.

Håndvarmere kan varme mer enn hender
Vi mener også at det kan hjelpe deg med å holde temperaturen noen grader over "ute-temperaturen" inne i mappa. En enkel test med håndvarmer beregnet for å holde 12 timer viste seg å utgjøre en forskjell. Etter to timer med en enkelt håndvarmer var temperaturen minus 2 kontra de 8 blå som var utenfor mappa. For 29 kroner hos Villmarksbutikken kan det være en grei investering på de kaldeste dagene. Man får to stk håndvarmere i en pakke og disse holder en viss varme i opptil 12 timer. Det finnes alternativer som gir mer varme på kortere sikt, men disse vi har testet her vil uansett hjelpe om målet er å øke temperaturen noen grader. Da vil både telefon og powerbank trives bedre. Så fort man kobler powerbank til telefon vil også dette avgi varme som helt klart vil bidra til økt varmeproduksjon inne i mappa, men er ikke nødvendigvis nok til å gi økt temperatur.

Det er god plass til både powerbank og håndvarmer i det midterste rommet. Håndvarmere kan også plasseres sammen med telefon eller for seg selv under powerbanken og det bakerste foam-innlegget
Test nummer tre var å putte begge håndvarmerne inn i mappa. For å prøve å få bukt med litt kondens som dannet seg med en enkelt håndvarmer i forrige test lot jeg glidelåsen være litt åpen fra starten av under denne siste testen. Da sank temperaturen rett under nullpunktet etter 15 - 20 minutter fra 20 varme innendørs. Men ved å lukke igjen glidelåsen økte temperaturen overraskende nok til 4 varmegrader i løpet av de neste 20 minuttene. Det forteller oss at håndvarmere fungerer, men også at mappa er veldig isolerende. Disse håndvarmerne er luftaktiverte og gjorde nok jobben godt i starten når de hadde fått tilført mye luft. Videre taper den seg selvfølgelig etter en stund, da effekten av slike varmere er avtagende med tid. Det er verdt å merke seg at kondensen kom tilbake da jeg lukket igjen mappa. Denne kondensen var nesten fraværende en time senere, samt at temperaturen da var 1 plussgrad. Temperaturen hadde nå sunket tre grader, men var fortsatt langt unna de 8 kuldegradene som var utenfor mappa. Etter to timer lå temperaturen inne i mappa på ca 2 kuldegrader. Selv om dette er samme temperatur som jeg hadde etter to timer med en enkelt håndvarmer må jeg påpeke at utgangspunktet to timer tidligere i denne testen var minus 1, og ikke 20 varmegrader. Begge håndvarmerne hadde nå tapt seg veldig, og ga ikke fra seg mye varme lenger. De varmet seg derimot opp igjen når jeg åpnet mappa og la de på kjøkkenbenken. Disse luftaktiverte varmerne må derfor sies å være et middels alternativ som varmekilde i Deeper winter case. De fungerer, men med en bedre varmekilde vil man få mye mer ut av et slikt system. Vi registrerer at man nå får kjøpt powerbanker med slike håndvarmer-elementer, og det kan nok være et godt alternativ. Mer om dette ved en senere anledning.
Fortsatt minusgrader etter et par timer i kulda, men vesentlig mildere enn utenfor
Det jeg har lært etter disse enkle testene er flere ting. Den aller viktigste er ikke at håndvarmere fungerer, for det var forventet. Det viktigste var nok heller at Deeper case isolerer godt. Så fort glidelåsen ble åpnet sank temperaturen betraktelig, mens den økte når man lukket den helt igjen med et par håndvarmere inni. Har man ingen varmekilder inn i mappa vil ikke temperatur øke om man lukker igjen mappa, men den vil ikke synke like kjapt som med glidelåsen åpen. Temperaturen telefonen og powerbank opplever vil også være en god del mildere enn ved å ligge åpent ute på isen. Avslutningsvis vil jeg legge til at Deeper winter case finnes i to størrelser. Jeg har en Samsung S7 og valgte den største modellen. Denne oppleves ikke stor i det hele tatt, og den mindre utgaven ville vært altfor liten. Dette er verdt å merke seg også for dere med litt mindre telefoner, da det fort kan lønne seg å ta den største utgaven.

PS - CountryFisher har også skrevet og filmet litt om Winter Smartphone Case.

Kom dere ut på isen folkens, det er der det skjer!Kommentarer

 1. Grei test dette. Kan nevne at behovet for varmeelement kan variere mye. En del telefoner avgir også mye varme, noe som kan redusere behovet for ekstra varmeelement. Spesielt min gamle Xperia Z gir fra seg enormt mye varme når skjermen er på sammenhengende i lengre tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har bestilt litt diverse elektriske håndvarmere, så det blir nok en oppfølgende sak her etterhvert.

   Slett
 2. Har noen virkelig testet disse elektriske håndvarmere?.

  SvarSlett
  Svar
  1. Etter litt Googling fant jeg en sak på klikk.no men ellers er det tynt med tester av de elektriske.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend. The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP. HDS Gen 2 , true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4". HDS Gen 2 Touch , true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12". Elite HDI , "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7". Elite CHIRP , as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".   HDS Gen 2 Units from this series are seen while fishing

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

What is the difference between HDS Gen 3 and HDS Carbon?

Whenever a completely new model or a rewamp of an existing model comes out, we get the same question: "What is the difference?" Lowrance HDS Carbon Previously I have written a few articles about the differences between some of the (now historic) Lowrance-models: What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI? What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3? This time we will take a look at the difference between Lowrance HDS Gen 3 and the brand new Lowrance HDS Carbon that was released 15. december 2016. We will look at the technical stuff, and try to translate that into what it will mean when out on the water. Lowrance HDS Gen 3 HDS Carbon is actually the fifth version of the popular HDS-series. Before it came HDS Gen 1, HDS Gen 2, HDS Gen 2 Touch and HDS Gen 3. HDS Gen 2 Touch marked a new area of how Lowrance run their model-updates, since it was released shortly after HDS Gen 2 and the two lived alon

What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3?

The cyclus in which models change have become shorter and shorter. Is there any real difference between them anymore? When I started out in this game most people would say that their sonar should stay onboard for 8-10 years before they would even consider upgrading it. Everything with less then 5 years on it was considered "new". But as with all things containing a circuit-board, development has been ever accelerating and we are now down to a two or three year cycle between model-changes. I belive that this is to the consumers advantage, but is "the new" always better then "the old"? In most cases the answer to that question is "yes", but it`s up to you to decide if that difference is big enough for you to spend your hard earned cash. Technically it is easy to spot the differences, but whether you will notice it out on the water is a more subjective mather. In this article I will try to look behind the marketing, and point to the actual diff

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of