Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 9. august 2017

Softwareoppdateringer Lowrance HDS Gen 3 og StructureScan 3D.

Da var det den tiden igjen, på tide å finne frem minnekort og oppdatere litt elektronikk.

Som vanlig kan oppdateringer lastes ned fra Lowrance.com. Denne gangen er det HDS Gen 3 og StructureScan 3D-modulen som skal oppdateres.

HDS Gen 3 versjon 5.0-57.1.207

Det er lagt til endel ny funksjonalitet i denne oppgraderingen. Den største nyheten er i mine øyne muligheten for "Heat maps", en funksjon der slepesporet (det som viser hvor du har kjørt) endrer farge etter vanntemperatur. Simrad NSS Evo3 fikk denne funksjonaliteten med sin siste oppdatering, og nå får vi den på Lowrance også.
Heat Map - historisk visning av vanntemperatur
Heat map har opplagt flere fordeler, også for oss her oppe blant isfjellene. Både til trollingen, men også til spinnfisket, er det ofte slik at steder hvor vanntemperaturen skiller seg ut tiltrekker seg fisk. Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har brukt tidlig vår på å lete etter de flekkene med vann som er bittelitt varmere enn resten, men vi snakker hundrevis. Med Heat Map blir det lettere å se hvor grensene går mellom disse flekkene og resten, og dermed blir det lettere å holde seg innenfor flekkene med varmere vann. Funksjonen er enkel og genial, akkurat slik vi liker den.

Du har noen muligheter for å tilpasse visningen av slepesporet også:
Tilpasse visningen av slepespor i Heat Map
Med justeringene over kan du tilpasse hvor transparent sporet skal være (om kartet under skal skinne igjennom eller ei) og hvilken fargeskala sporet skal ha. Du kan også slette hele historikken, noe som kan være greit dersom for eksempel vindretningen endrer seg drastisk, for da endrer også flekkene med varmt/ kaldt vann seg.

Panelet for å se informasjon fra frontmontert elektrisk motor (Motorguide Xi5), autopilot, musikk (Sonic Hub) og aktermonterte ankerstenger (Power-Pole) er endret. Tidligere lå disse heneholdsvis øverst og nederst på skjermen, nå ligger de ytterst til venstre på skjermen. 
Informasjonspanelet har flyttet på seg
Dette i motsetning til tidligere hvor det så slik ut:
Tidligere
Layouten på styringspanelene for elmotor og autopilot har også endret seg litt, med farger på symbolene som skal gjøre ting lettere å forstå. Ikke minst har muligheten for å bruke de forhåndsprogrammerte svingmønstrene ved trolling blitt lettere å komme til.
Enklere å bruke
Det er også andre mindre endringer og tillegg, og ikke minst er en bugg som har irritert meg rettet. I en av de tidligere oppdateringene kom det en bugg som rotet til lagringen av waypoints i USR3-formatet, denne er nå rettet.

Den offisielle informasjonen rundt oppdateringen kan lastes ned som PDF her:

Oppdateringen kan lastes ned her:

StructureScan 3D versjon 1.5-56.1.160

Her er dessverre ikke informasjonen om hva oppdateringen inneholder lagt ut, men du finner oppdateringen HER.

PS, Elite Ti er også oppdatert og den finner du her:
Elite Ti 3.0

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar