Gå til hovedinnhold

Camp Villmark 2017

Tradisjonen tro har vi også i år besøkt Camp Villmark. 
For oss som holder på med sportsfiske er dette en av de store hendelsene på messefronten.




Årets messe foregikk i to haller. Som tidligere år inneholdt den ene hallen en overvekt av jakt- og fiskerelaterte utstillere i tillegg til alt fra spekepølser til reiseliv, mens den andre for det meste inneholdt utstillere relatert til mer generelt friluftsliv, som for eksempel klær, sko, sekker, telt etc.
Som sportsfiskegærninger var det naturlig å legge mest tid i sportsfiskedelen av messa, men det ble også tid til noen andre innkjøp.

Forventningene til slike messer er alltid høye. Man gleder seg til å se demonstrasjoner, snakke med utstillere og se/klemme på nyheter. Det er viktig at det er god balanse mellom tilbudsvarer og nyheter slik at man både får gjort noen kupp i forberedelsen til ny sesong i tillegg til oppdatering av ønskelista.

På den ene siden av casting-dammen...

I år var det hyggelig å se at flere små leverandører var på plass. Fortsatt savner vi flere av de minste. Det fantes en egen gate med fluebindere, med god bredde, men det finnes også mange som lager wobblere, sluker og softbaits som ikke er representert. En positiv overraskelse var bedrefiskeutstyr.no som var på plass med Duo International wobblere. Disse er populære ellers i Europa, og har et veldig spennende sortiment, men foreløpig har de ikke vært å finne i Norge.

Ellers var det Villmarksbutikken, Gero Sportsfiske, Noroco og Stonefly som hadde de største standene med sportsfiskeutstyr. Disse lå sentralt plassert i hallen ved castingdammen og demoakvariet. I år var det flere selgere og pro-staffere på plass fra de forskjellige leverandørene enn tidligere år, og det gjør det mer interessant å gå gjennom hyllene. De fleste store merkene er representert med en eller flere selgere, mens de største profilene i stor grad glimrer med sitt fravær. Dette skyldes naturligvis at predatorfiske i Norge er relativt lite. På fluefiskesiden er det litt annerledes, og som vanlig var det mange kjente ansikter å se, og flere land var godt representert. Et gledelig unntak for oss predatorfiskere var at en av Illex/Gunki's store profiler, Frédéric Jullian, var på plass. I løpet av timene vi var der fredag holdt han to demoer, og her kunne man virkelig lære noe nytt, da dette uten tvil er en av Europas aller dyktigste predatorfiskere.

Frédéric Jullian demonstrerer teknikker i tanken...

For oss i Team Colibri er det alltid ekstra artig å se hva som finnes av maritim elektronikk, og særlig ekkolodd, på slike messer.  Den mest fagorienterte utstilleren på området er nok Mjøsservice, og de er stort sett på plass. Det var også hyggelig å se at Villmarksbutikken stilte med et bredt utvalg, og det er positivt at mange modeller var rigget for demonstrasjon. Det kan ofte være avgjørende å få trykke litt selv før man bestemmer seg.
Vi synes det er merkelig at ikke flere leverandører av båter og maritim elektronikk finner veien til Camp Villmark. Dette er en viktig del av utstyret som kan øke uttellingen, og for mange er det helt avgjørende. Hos Villmarksbutikken fant vi også en representant fra Deeper. De leverer en portabel og innovativ ekkoloddsløsning som har flere bruksområder. I skrivende stund skal vi igang med testing av en slik, og rapporter kommer fortløpende!
Vi brukte dagen på messa godt, og fikk avklart mange detaljer rundt årets utstyrstester. For oss er det gull verdt å kunne treffe mange leverandører på samme sted.

På den andre siden av casting-dammen...
Vi hadde en god prat med mannen bak Profisker.no som vi tidligere har samarbeidet litt med i forbindelse med soft baits fra Reins. Dette var et friskt tilskudd til det norske markedet, og en artikkel om det kan du lese her. Nå har Profisker tatt Keitech soft baits og Sunline liner til Norge, og vi fikk noen eksemplarer av dette på messa, som skal få kjørt seg til våren og sommeren. Utover dette var vi nødt til å dra kortet noen ganger også!
Lars sitt innkjøp på Camp Villmark 2017
Westin kommer med en del spennende nyheter for 2017 og noe av dette var å finne på messa. Hvorvidt alle nyhetene vi har sett i sosiale medier kommer til Norge i år er uvisst, og historikken er dessverre ikke på vår side. Likevel er det verdt å nevne at de nyhetene som kommer ser meget spennende ut! Deres nye wobbler Baby Bite kommer i flere kule farger/mønstre og skal bli spennende å teste på abboren.

Rapala leverer stadig noe nytt, og årets "snakkis" er moderniseringen av trofaste Husky. Med Rapala's scatter skje skal den nå ha et bevegelsesmønster som trigger enda mer, så vi gleder oss til å prøve den. Rapala Proguide var på plass på messa og skrøt uhemmet av nyheten.

Som tidligere nevnt var F. Jullian fra Sensas (Illex/Gunki) på messa, og vi hadde en lang prat, og fikk en demo av nye Dexter Shad 9 cm. Vi likte det vi så, så da måtte vi ta med noen hjem til abboren. Jigghoder kan man vel aldri få for mye av så noen slike ble det også...

Dag sitt innkjøp på Camp Villmark 2017

Øverst til venstre ser man en nykommer i Norge, Fox Pro Shad. Lars har fisket i flere år med en tidligere generasjon av denne shad'en og har hatt stor suksess med den. Fargene på den nye utgaven ser helt fantastiske ut. Det er i likhet med Lars sitt innkjøp et utvalg Westin her, med Ricky The Roach 14 cm som det nye tilskuddet. Dag har også satset på en Westin Swim.

Eastfield Lures har vært å finne hos Villmarksbutikken et års tid og nå har de kommet med en shad til abbor. Den fås både med paddle og curly tail. Legger man til noen hete farger, har man en shad det er lett å få trua på. Har man trua fisker man både lengre med agnet, og gjerne bedre!
Også her finnes et utvalg soft baits fra Illex/Gunki med Dexter shad og G'Bump. Dette er agn vi fikk bra med fisk på forrige sesong, og det blir garantert noen hugg på disse i år også!

Avslutingsvis gjentar vi tidligere års oppfordring. Camp Villmark har potensiale til å kunne speile det varierte utvalget vi har i Norge innen jakt, fiske og friluftsliv. Å fylle samtlige haller på Varemessa bør ikke være noe problem. Sportsfiske alene burde kunne fylle en hel hall. Hvorfor ikke flere ønsker å stille er uvisst, men det er fristende å lure på hva det koster å få være med. Det kom oss for øret at i hvert fall én av de som "manglet" anså ulempene ved kostnad og logistikk til å være for høye. Dette er naturligvis forståelig, men ser man hvordan Sportfiskemässan i Sverige drives med ulik lokasjon hvert år føles det kanskje mer som halvdårlige unnskyldninger enn et virkelig hinder. Slik vi oppfatter en slik messe er dette stedet man må være hvis man ønsker å bli sett som en viktig del av markedet. Når flere store leverandører ikke er representert får man ikke det totalbildet et slikt utstillingsvindu bør være.

For sportsfiskets del anbefaler vi arrangørene å ta en tur til Sportfiskemässan i Stockholm, nettopp for å se på mangfoldet!






Kommentarer

Populære innlegg

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

Lowrance Elite Ti2 versus Elite FS

  When Lowrance launches a new mid-range unit, it is a big deal. Forums and Facebookgroups light up with questions on the new stuff, differences towards the old stuff and questions on compatibility. As usual, we in Team Colibri will try our best to sort that out, both on a technical level and with a more practical in-your-boat approach.

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?