Gå til hovedinnhold

Årets siste fisketurer fra båt med testing av baits fra Reins

Årets aller siste fisketur fra båt ble gjennomført søndag for to helger siden på blikk stille vann med bitevillige gjedder.
Søndagens vær sto i sterk kontrast til tidligere i uka
Helgens fiske ble innledet på lørdag med besøk av Dag som ville være med på en siste tur før isen legger seg. Ettersom han er en travel mann, og snill som jeg er, gjorde jeg klar båten med alt utstyret før hans ankomst. På den måten ville vi få mest mulig ut av tiden vi hadde til rådighet. Det skal sies at jeg var usikker på om turen ville la seg gjennomføre med tanke på vindforholdene vi hadde. Jeg var ikke særlig optimist i det jeg lastet opp skuta. Været denne lørdagen var nok et forvarsel på været vi har hatt de siste par ukene.

Ettersom vi har hatt ned mot 15 minusgrader og fått rikelig med snø allerede, var det helt greit å runde av båtsesongen den helga!
Ikke de beste vindforholdene for en 13 fots robåt
Som kaptein på skuta tok jeg ansvar for å sjekke at alt var i orden, ved å reise til nærmeste grunnrygg for å teste aktiviteten. Det første kastet resulterte i en avkappet fortom av 0,40 fluorcarbon, med andre ord en god start på fisket! Heldigvis hadde jeg flere ferdige fortommer med meg, så etter litt knyting i vinden og en ny rotur var jeg klar for fisk.
89 cm gjedde tatt på 10 cm jigg
Det andre eller tredje kastet etter å ha posisjonert meg ved grunnryggen på nytt resulterte i et kontant hugg, etterfulgt av ganske grei bøy i stanga. Gjedda tok en jigg rigget for abbor i motoroil-farge. Det er en farge som har fungert veldig bra ved fiske i dette vannet ettersom det er meget klart vann på denne tiden av året. Selv om jeg helst ser at abboren napper når den er målfisken, er det helt greit med ei sprek gjedde innimellom. Ved fiske med en liten shad montert på et enkelt jigghode går også avkroking av gjedde til en lek.
Ikke spesielt feit med tanke på årstiden, men en fin fisk, med solide finner!
Etter å ha sluppet ut igjen gjedda plukket jeg opp Dag og rodde tilbake til grunnryggen som hadde vist seg å holde fisk. Jeg fant frem softbaits fra Reins som vi har fått tilsendt fra Profisker.no til testing. Vi har fått flere fargevarianter av to typer shad som heter Rockvibe Shad og Fat Rockvibe Shad. Ettersom jeg har testet de på høsten, har det gått mest i mørke farger. Jeg har også eksperimentert litt med en transparent RockVibe Shad for å se hvor godt den tar opp farge.
Øverst ses en transparent versjon som er farget med to ulike tusjer. Under er en versjon av Motoroil
Jiggene fra Reins har fisket meget bra de turene de har vært med på! De kan fiskes på tradisjonelt jigghode, som jeg vanligvis bruker, men de fungerer også meget bra om man rigger offset. På bildet over har jeg rigget en standard Rockvibe Shad offset med Cheburashka-hode. Denne riggingen liker jeg godt om jeg skal fiske sakte langs bunnen, ettersom det tillater shaden å bevege seg mer enn om man fikserer den på et jigghode.

Gjeddene liker det de får servert fra Reins!
Fisket denne dagen var vanskelig. Det var mye vind, og kaldt. Fiskene vi fikk tok stort sett på bunnen, og agnfisken hadde samlet seg i store stimer over dypt vann.

Solid ball med agn
Under forflytning mellom de få fiskbare plassene i vinden passet vi på å dorge litt. Da forsvant de mindre abborjiggene til fordel for større baits, myntet på stor fisk. Jeg satte på en shad jeg har hatt mye suksess med, Westin Shadteez. Fargen var Motoroil, som muligens blir å få kjøpt i 2017. Under kan dere se resultatet av den strategien...
Større baits gir større fisk?
Alt i alt var det en vellykket tur på lørdag med mange sniper i båten. De aller fleste tok vi på mindre jigger mens vi ventet på at abboren skulle nappe. Turen avsluttet faktisk med at Dag klarte å kroke en abbor, som slapp unna rett før landing.
Et lite utvalg jigger fra Reins
På søndag hadde været forandret seg totalt. Som det første bildet i innlegget viser var det nærmest blikk stille vann hele dagen, og med sola framme ble det en fin dag på vannet. Jeg fortsatte å fiske etter abbor med Rockvibe Shad, men gjeddene var mest sultne, som vanlig. Taktikken var å fiske tett på bunnen, men de siste turene har alt jeg har presentert blitt plukket opp av smågjedder.

Utstyret vi har fått tilsendt fra Profisker.no kommer til å bli testet videre i vinter, på isen, og til våren igjen. Da skal det tas kilosabbor på Rockvibe Shad, kanskje en jeg har farget selv en kald og mørk kveld i løpet av den kommende vinteren. Til våren kan det også virke som flere kan få prøve seg med blant andre Rockvibe Shad, da vi har fått signaler om at Villmarksbutikken vil ta de inn i sortimentet!

Søndag ble også en god dag for logging av vannet. Jeg passet på å logge deler jeg ikke har kart over, men som virker veldig spennende med tanke på den kommende isfiskesesongen. Målet til vinteren vil være å komme i kontakt med store abborer igjen. Frem til da er det greit å ha bilder fra tidligere turer å se tilbake på!
 Årets nest største abbor, 45cm


Kommentarer

Populære innlegg

What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI

Ever since the Elite 7 HDI came on the market I have recived a lot of questions regarding the difference between the HDS-range and Elite HDI. In this article I will try to list most of the differences, seen from a keen anglers point of view. This also means looking at most of what Lowrance has to offer, but I'm sticking to models sold today and models I personally would recommend.

The three main model-series, plus the newcomer Elite CHIRP.
HDS Gen 2, true multi function displays (MFD) with button-operation and screensize from 5" to 10,4".HDS Gen 2 Touch, true multi function displays (MFD) with touchscreens and screensize from 7" to 12".Elite HDI, "stand alone", ie not ment for networking besides VHF and AIS. Button-operation and screensize from 4,3" to 7".Elite CHIRP, as Elite HDI but with CHIRP-sonar and faster processor in adition. Screensize 5" and 7".HDS Gen 2Units from this series are seen while fishing in most of my reports on …

What is the difference between HDS Gen 3 and HDS Carbon?

Whenever a completely new model or a rewamp of an existing model comes out, we get the same question: "What is the difference?"Previously I have written a few articles about the differences between some of the (now historic) Lowrance-models:
What is the difference between Lowrance HDS and Lowrance Elite HDI?What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3?
This time we will take a look at the difference between Lowrance HDS Gen 3 and the brand new Lowrance HDS Carbon that was released 15. december 2016. We will look at the technical stuff, and try to translate that into what it will mean when out on the water.


HDS Carbon is actually the fifth version of the popular HDS-series. Before it came HDS Gen 1, HDS Gen 2, HDS Gen 2 Touch and HDS Gen 3. HDS Gen 2 Touch marked a new area of how Lowrance run their model-updates, since it was released shortly after HDS Gen 2 and the two lived alongside eachother for a year before HDS Gen 3 came. Again HDS Gen 2 Touch was k…

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

What is the difference between Lowrance HDS Gen 2 and HDS Gen 3?

The cyclus in which models change have become shorter and shorter.Is there any real difference between them anymore?

When I started out in this game most people would say that their sonar should stay onboard for 8-10 years before they would even consider upgrading it. Everything with less then 5 years on it was considered "new". But as with all things containing a circuit-board, development has been ever accelerating and we are now down to a two or three year cycle between model-changes. I belive that this is to the consumers advantage, but is "the new" always better then "the old"?

In most cases the answer to that question is "yes", but it`s up to you to decide if that difference is big enough for you to spend your hard earned cash. Technically it is easy to spot the differences, but whether you will notice it out on the water is a more subjective mather. In this article I will try to look behind the marketing, and point to the actual differen…

Hva trenger man til dorging/ trolling?

Jeg ser av statistikken at mange av treffene på bloggen kommer fra folk som googler etter informasjon rundt utstyret som brukes til avansert dorging, populært kalt trolling. Her følger derfor en beskrivelse av hva jeg bruker, og hvordan jeg bruker det. Jeg begynner med det enkleste (og billigste) og fortsetter med det mer avanserte spesialutstyret. Nå er det ikke nødvendigvis slik at mine meninger er SVARET over alle svar, de er bare mine meninger basert på min (mangelfulle) kunnskap og mine (begrensede) erfaringer. Hva man føler man trenger av utstyr styres av så mange faktorer at dette på ingen måte kan være en absolutt fasit. Du bør dog få en del basiskunnskap ut av det jeg skriver, og ikke minst et sted å starte når du skal høste egne erfaringer.

Det kan også være greit å nevne at jeg riktignok har jobbet 10-15 år i sportsbransjen, men at det er 6 år siden jeg forlot bransjen. Jeg har ingen interesse av å promotere spesielle produkter og merker, hvis jeg anbefaler noe er det fordi…