Tanken var å sette ut i Halden, så kjøre ut i Ytre Oslofjord og se om det skulle være mulig å finne en stripet pelamide, ettersom jeg hadde fått et tips om at de var observert i området. Så sagt så gjort. Karl Johan og jeg fikk båten på vannet 07.00 og ga full gass ut fjorden til vi passerte Svinesundbrua og forbudsområdet. Vi brukte forresten denne båtslippen som var helt ok.
Så var det ut med planerboard og 7 stenger og dorge på. Været var helt fantastisk denne morgenen, den første morgenen for min del i år med rim på bilen. Turen ut fjorden i to plussgrader og 25 knop røsket godt i kinnene, men hva gjør man ikke for blikkstille hav og strålende soloppgang?
Ny og gammel harrybru.
Så var det ut med planerboard og 7 stenger og dorge på. Været var helt fantastisk denne morgenen, den første morgenen for min del i år med rim på bilen. Turen ut fjorden i to plussgrader og 25 knop røsket godt i kinnene, men hva gjør man ikke for blikkstille hav og strålende soloppgang?
Fint driv på vei ut.
Vel ute fikk vi som sagt mine nye fjøler på vannet. Etter litt småjusteringer gikk de knallfint i vannet, og vi kunne sette ut stengene. Etter justeringene ga fjølene 3-3,5 kg trekkraft.
De nye fjølene i aksjon.
Jeg har "bare" fem stangholdere foran i båten ved masten, så det ble to stenger på babord og tre på styrbord. En til på hver side bak ga en total på syv stenger og det er det maksimale jeg får kjørt med uten å bruke dypriggen. Tror jeg må få på plass et par stangholdere til foran... Har sjekket om jeg får montert et par til, og det gjør jeg. Så nå står det to til av disse stangholderne på ønskelisten. Jeg har allerede to av disse bak, og er rett og slett imponert over hva de har tålt av misshandling. Som et eksempel kan nevnes et lite uhell jeg hadde i Mosseelva tidligere i sommer, hvor jeg sneiet en brygge i 4-5 knop med den ene stangholderen (motoren stod i fri men det var fart i elva). Flisene føyk fra brygga mens stangholderen er god som ny! Samtidig er det flott å kunne justere vinkel og helning på stangholderen med et håndgrep. Disse anbefales. :)
Uansett så tok det ikke lang tid før den første klypa løste ut. Ikke overraskende var det en makrell:
Disse skulle det bli mange av etterhvert.
Nå er det slettes ikke uvanlig å få makrell i Oslofjorden på denne tiden av året. Men min tidligere erfaring har vært at de har vært færre og større når vanntemperaturen har krøpet ned mot 12 grader. (Og det har den nå). Men her var det makrell i bøttevis, og Karl Johan stod nesten konstant med en stang i hånden og tauet inn makrell. I utgangspunktet er det alltid hyggelig å få fisk på fisketur, men det var ikke helt denne arten vi var ute etter. Dette er selvfølgelig et luksusproblem, så jeg klager ikke, men utfordringen er delvis at man ikke får fisket etter det man vil fordi det konstant sitter en makrell på kroken, og delvis at de er for små til å få utløseren til å løse ut.
Men Karl Johan fikk i hvertfall middag med seg hjem:
Liten makrell på blå/ sølv Apex og blyparavan.
I firetiden kom møkkaværet som YR hadde advart mot; styrtregn og opp mot 13 m/sek. Vi satte nesen mot båtslippen og kom oss på land.
Kommentarer
Legg inn en kommentar