Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 24. oktober 2018

Navionics Fishing Range

Team Colibri har vært stor fan av Navionics kartapp Navionics Boating i årevis, og nå har den blitt enda bedre.

For tre år siden fortalte vi deg hvordan du kunne tilpasse fargene på isobatene (området mellom dybdekurvene) når du bruker kart fra C-Map Genesis på Lowrance-kartplotteren din. Dette er en stor fordel som gjør kartet lettlest nesten uansett zoomnivå. Dessverre har ikke Navionics brukt i Lowrance-kartplottere hatt den samme muligheten, selv om man kan få til litt sjattering ved å endre innstillingene for sikkerhetsdybde og fargen der.

Men i appen har du nå mulighet til å lage deg din egen palett, Navionics kaller det Fishing Range. Her tar vi en kikk på hvordan det fungerer på en IPad Mini. Begynn med å trykke på "Start" nederst på skjermen din, og så "Map Options":

Start og så Map Options for å komme til riktig undermeny.
Scroll litt ned og du vil se Fishing Range i menyen på venstre side. Slå den på, trykk på den fargeboksen du vil begynne med (rødt i dette eksempelet), trykk så på knappen for å justere dybdeintervall (blå pil i bildet under) og sett det intervallet du vil ha for denne fargen. Her bruker jeg 0-1 meters dyp for den røde fargen.
Velg farge og dybdeintervall.
Så trykker du på "+Add range" (rød pil i bildet over) for å legge til neste farge og dybdeintervall. Du kan legge intervaller ned til 100 meters dybde. Her har jeg laget meg fem intervaller:

Legg på flere intervaller, alt fra 0 til 100 meters dybde.
Merk at dette bare farger isobatene for Sonarchart, med andre ord de tette dybdekonturene som delvis er basert på brukerdata. Zommer du for langt ut mister du muligheten til å se Sonarcharts, og dermed også fargene:
Zoomet for langt ut.
Nederst til venstre i bildet over ser du at symbolet for å slå av og på Sonarcharts har blitt blast og gjennomsiktig, det er fordi vi har zoomet for langt ut for den funksjonen. Zoomer vi inn igjen blir knappen igjen friskere i fargene for å vise at funksjonen er tilgjengelig, og dermed kommer fargepaletten vi la opp tidligere frem også:

Zoomet nok inn til at Sonarcharts vises.
Du kan ha Sonarcharts på, men skjule fargene dine også, via Start - Map Options og slå av Fishing Range så ser du igjen Sonarcharts men uten din fargepalett:
Sonarcharts uten Fishing Range
Paletten er heldigvis lagret, så du kan lett slå den på igjen via Start - Map Options - Fishing Range.

Klar tommel opp fra Team Colibri her, markedets beste kartapp for båt og sportsfiske ble med dette enda litt bedre.

Relatert:

Navionics Snarcharts Live via app.
Navionics Sonarcharts Live uten å betale for kart - "gratis" Live
Navionics Sonarcharts Live på kartplotter fra Simrad og Lowrance.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar