Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 24. juni 2016

Lett fredagsunderholdning - sidescan

Hva passer vel bedre en fredags kveld enn litt lett sidescan-informasjon?

Dette bildet er fra en sonarlogg Terje sendte meg. Han har nettopp kjøpt en Lowrance Elite 7 Ti med Totalscan ekkoloddgiver og loggen er fra hans første tur med det nye leketøyet. Dette er Terjes første enhet med sidescan, så her er det neppe gjort alt for mange fancy innstillinger, dette er bildekvalitet de fleste bør klare å få til. Sidescan er ganske enkelt innstillingsmessig, så lenge ekkoloddgiveren er riktig montert og justert så den er i vater.
Sidescan fra Totalscan
Dybden her er 5-6 meter. Som du ser har jeg lagt på litt tekst som forklarer hva man ser. Bildet er fra sonarleseren som følger med i Reefmasters kartprogramvare.

Sidescan ser altså ut til hver side av båten, og den mørke linjen i midten er båtens kjøllinje. For å se det som er rett under båten, bruker man downscan.

Lyst til å lære mer om skannende ekkolodd? Les denne artikkelen vi skrev for Hooked for en tid tilbake:
https://www.hooked.no/artikler/hva-er-skannende-ekkolodd-structurescan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar