Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 23. juni 2019

Vansjø 22-23.06.19

Lite fisking - men mer fisk enn på lenge og mye spennende som testes også.

Helg med barn og godt vær, da gjelder det å komme seg ut. Vi dro på hytta på lørdagen, og med det rakk vi to korte turer med båten i Mosseelva også.

Klar for å bli våt
Lørdagen ble det mest jobb med å få på plass noen usedvanlig spennende ting jeg har lånt fra Garmin:

8410-8424 er Garmins toppmodell-serie. Det beste (og dyreste med startpris på 30 båtlapper) de har å by på beregnet for bruk i båt. 8410 er som modellnavnet antyder 10 tommer og den minste i serien. Dette er på kanten til overkill for sportsfiske, dette er enheter designet for å brukes i store yachter, men hva gjør vel det? IPS-skjerm, fantastisk oppløsning, lynkjapp prosessor og den beste interfacen jeg har sett på en Garmin per dags dato er noen av stikkordene her.

GT54UHD-TM er en "alt i ett" ekkoloddgiver ala Lowrance sin "3 in 1". Vi har tidligere skrevet om GT52HW-TM og dette er den samme ekkoloddgiveren med tanke på 2D men 54 har UHD-elementer for SideVü og ClearVü (som tidligere het DownVü) som kan brukes med veldig høy frekvens (1200 kHz). Med dette vil Garmin konkurrere med Humminbirds Mega+ og Lowrance sin StructureScan 3D eller Active Imaging.

LiveScope er på mange måter andre generasjon Panoptix og finnes igjen som to forskjellige ekkoloddgivere. LVS32 krever modul (GLS 10) og koster 18.500 men har til gjengjeld flest keramiske elementer og har størst total konevinkel med 20X135. "Lillebror" er LVS12, denne koster mindre med sine 6.400, krever ikke modul men er bare kompatibel med nettopp denne serien GPSmap og siste serie EchoMap Ultra. LVS12 har færre elementer og dermed smalere total konevinkel enn LVS32 med 20X30 grader. Begge har oppgitt maksimal rekkevidde på 61 meter/ 200 fot. Jeg har fått låne LVS12.  

BlueChart G3 er som navnet antyder tredje generasjon av BlueChart-serien. Forskjellen kontra G2 er at Garmin har lagt inn Navionics-data på disse, etter at de kjøpte Navionics i 2017.

Rene julekvelden.

Etter noen timer var både 8410 og GT54 på plass.
Lowrance HDS Live 9 til venstre og Garmin 8410xsv til høyre.

Jeg "utvidet" mitt Sure-lok feste for å få plass til begge.

GT54 til venstre og AIrmar TM185HW til høyre.
Jeg har lånt utstyr fra Garmin før, men forrige gang var i gamlebåten så her måtte jeg legge opp strøm og dra diverse kabler og det tar alltid lengre tid enn man tror. LVS12 har jeg ikke montert enda, jeg skal hente et Z-Bait giverstativ til helgen som den skal på, så LiveScope kommer jeg tilbake til. Skikkelig utstyr fortjener skikkelig montering, og jeg trenger uansett et sidemontert stativ på Starwelden min så da ble pakken med utstyr til låns fra Garmin en perfekt unnskyldning for å kjøpe Z-Bait.
Dette fungerer!

Litt på siden har jeg en annen testkandidat også.

Meget spennede gjeddekombo fra Daiwa.
En Daiwa Prorex AGS -120 med Daiwa Coastal TWS 200 har vært testet grundig over lengre tid, her kommer det rapport om ikke så lenge. Utstyret fra Garmin blir det nok mye skriblerier om i tiden fremover, både for seg selv og sammenliknet med det andre jeg har ombord.

Lørdagen bød på en drøy time på vannet, og med bestikkelser godtok ungene at jeg skulle få leke litt med elektronikken ombord før de skulle fiske. 
Trykke, taste, prøve, feile?
Mitt første forsøk på å filme via ActiveCaptain appen som her speiler 8410xsv med GT 54:


Samme strekning via Link-app fra HDS Live med StructureScan 3D:

De to videoene handler mer om at JEG tester nye måter å videreformidle det jeg ser på vannet, enn en skikkelig "head to head"-test. Som du vil se er kontrasten feil på Garmin-videoen, mens Lowrance-videoen hakker. Her må jeg finne en annen måte å formidle det jeg ser i båten, for Garmin så ikke så lys ut i båten og Lowrance hakket heller ikke der. 

Daiwa-kombinasjonen fikk også svingt seg.
Dexter 175 er perfekt partner til komboen.

Det ligger maaaaange kast bak hver stangtest hos oss i TC.
Etter at jeg hadde fått gjort det jeg skulle, var det ungenes tur og abborutstyret ble funnet frem.
Sin fars datter ja.

Live-well er ekstremt barnevennlig.
Etter endt tur ble abborene sluppet ut, og en dose Virkon S sluppet i live-well systemet. Vansjø har fortsatt krepsepest og jeg skal ikke dra med meg den noen andre steder. Jeg har i det hele tatt gjort det til en vane å slippe en teskje Virkon S i "sluket" i live-wellen og så helle på noen liter med vann fra vannslangen. Virkon S kan føre til korrosjon så man bør nok passe på å skylle godt etter at man har brukt det (og da selvfølgelig ikke med vann fra vassdrag med smitte). Du får Virkon S flere steder, jeg kjøpe min boks på Samvirkelaget for en haug med år siden.

Jeg runder av med et skjermbilde fra HDS Gen 3 med C-Map kartbrikke (N+)
C-Map med Genesis-lag aktivt.
Bildet over er med Genesis-laget aktivert. I menyen til høyre, velg Kartvalg-Presentasjon og du får mulighet til å aktivere Genesislag nederst. For å endre fargene i Genesis-laget slik jeg har gjort, bruk Kartvalg-Vis-Skyggeeffekt og trykk på "Dybde1". Eventuelt kan du velge "Tilpass" nederst på samme sted i menyen og lage din helt egne palett med akkurat de fargene og dybdeintervallene du ønsker. Hvordan det gjøres kan du lese om HER. Mjøsa er den eneste innsjøen i Norge du finner med tradisjonelt navigasjonskart på C-Map brikken din, for øvrige vann må du slå på Genesis-laget.

Nest tur blir langtur. Hvis alt går som planlagt legger jeg kursen til Gøteborg til helgen for å fiske sjøørret der med lokal guide. Starwelden blir selvfølgelig med og jeg gleder meg som en unge til en skikkelig fiskehelg igjen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar