Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 6. juli 2018

AutoChart LiveShare - første norske data er lastet opp

LiveShare er en stor nyhet for Humminbird-fansen, og her ser vi litt nærmere på hvordan den fungerer for en norsk bruker.

Hva LiveShare er kan du lese om i forrige artikkel, den finner du HER. Men kort oppsummert er det en gratis karttjeneste for Humminbird, basert på brukerdata.

Jeg konvertere noen av mine ekkoloddlogger tatt opp med mine Lowrance HDS, konverteringen ble gjort med Reefmaster. Poenget var å få de over til HT-filformatet som LiveShare godtar for opplasting. Jeg konverterte en håndfull logger for Oslofjorden (saltvann) og Tyrifjorden (ferskvann) og startet opplastingen med logger fra Oslofjorden. Poenget mitt var å teste om LiveShare tar hensyn til vårt særnorske regelverk som begrenser deling av dybdedata i saltvann.
LiveShare prosesserer mine loggfiler imponerende hurtig.
Etter at LiveShare hadde prosessert mine logger, noe som tok cirka 10 minutter, kom denne feilmeldingen:

LiveShare godtar IKKE data fra saltvann i Norge.
LiveShare er med andre ord sperret for bruk i norsk saltvann, skikkelig trist men juridisk helt riktig.

Så forsøkte jeg å laste opp logger fra Tyrifjorden, noe som gikk mye bedre enn for Oslofjorden.
Tyrifjorden via LiveShare.
Bildet over er zoomet langt ut, men du ser tydelig mine loggspor. Zoomer jeg helt inn kommer også konturene frem, og morsomt nok med dybde i meter.
Nord for Utøya på LiveShare.
Jeg har en Humminbird Helix G2 liggende, så hvis jeg får tid skal jeg følge opp med noen skjermbilder fra den som viser hvordan dette ser ut på plotteren også. Men hvis akkurat DU er Humminbirdbruker og fisker på Tyri- og Steinsfjorden, så kan det være verdt å huske på at mine logger er justert til vannstand lik 63 meter. Gør DU det samme før du laster opp dine logger blir kartet bra, laster du opp data som ikke er justert for vannstand blir kartet elendig. Her er utfordringen med dybdekart basert på brukerdata, det er brukerne som bestemmer kvaliteten.

Så må jeg nesten få lov til å komme med et liiiite spark til den norske importøren av Humminbird, Flak AS. Nå må dere våkne fra dvalen og gjøre noe aktivt med Humminbird i Norge. Det er rett og slett for dumt at Flak enda ikke har publisert noe som helst rundt LiveShare, og at de første norske loggene på LiveShare er tatt opp med utstyr fra hovedkonkurrenten Lowrance. Hvor har de norske prostafferne blitt av? Jada, de finnes men med ett unntak (Technotroll) er det nesten umulig å se at de er prostaff for Humminbird. Hvorfor har ikke Flak kjørt på med LiveShare på Facebooksiden sin? Jeg vet ikke hva Flaks markedsføringsstrategi for Humminbird er, men den feiler så det synger etter.

2 kommentarer:

 1. Hej Erik

  Tänka kolla om du vet om man skulle kunna ladda ner loggdata från lowrances socialmaps omvandla dom i reefmaster för att sedan ladda upp dom i liveshare?

  Tack för en bra och intressant blogg

  Mvh
  Fredrik

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Fredrik. Hvis du tenker på kartene fra Genesis er svaret nei. Disse får du ikke konvertert til noe som helst. Hvis du derimot tenker på loggene du har lastet opp, så kal de lastes ned igjen i GPX-format og omdannes med Reefmaster til HT-format som du igjen kan laste opp til LiveShare.

   Slett