Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 6. april 2018

Nyheter fra både Navionics og C-Map

I passelig tid for 2018-sesongen melder både Navionics og C-Map at de har oppdateringer.

Hvis vi begynner med Navionics, så kjører de selvfølgelig på med sine daglige oppdateringer av kart slik de har gjort. Men i tillegg har de tatt et skikkelig løft for svenske innsjøer, noe de kunngjorde via sin Skandinaviske Facebookside:
190 nye
Nå opplyser sjelden Navionics om hvor de får dataene de bruker for å oppdatere kartene sine i fra, og denne gangen er intet unntak. Så hvordan kvaliteten er på de 190 nye kartene kan vi ikke si noe om. Men det kan du se selv via deres glimrende online ChartViewer. Den funksjonen har vi skrytt av før, men en god ting kan gjerne nevnes igjen. Da repeterer vi også at du kan aktivere Sonarcharts-funksjonen i nettleseren ved å klikke på symbolet nederst i venstre hjørne, og dermed se tette fine konturer og selv enkelt vurdere kvaliteten på kartene før du drar kortet:
Klikk på Sonarcharts
Lar vi Navionics ligge og beveger oss over på C-Map så har de to nyheter verdt å få med seg. Den ene er at visningen på nett av Social Map fra C-Map Genesis har fått seg et løft. Du behøver ikke lengre å laste inn det enkelte vann for visning på nettsiden, nå vises konturene bare du zoomer langt nok inn, og dermed er det lettere å se hva Genesis faktisk dekker hvor.

Enhanced Social Map
Litt tidligere tilpasset de også visningen av kartene slik at konturenes tetthet og fargesjatteringene (shading) endrer seg med zoomnivå så kartene blir mer lettlest. Her følger tre bilder med ulikt zoomnivå som tydelig viser endringen.Den interaktive visningen ser unektelig bra ut, og den virkelige godbiten er at de har gjort det samme også på kartfilene du tar ut til kartplotteren din. Så nå kan du både sette en fargeskala etter eget ønske ala bildet under, og du har visning som justeres etter zoomnivå. Dette med å legge opp din egen fargeskala for ulike dybder skrev vi forresten utdypende om i DENNE artikkelen. Bruker du Genesis, så bør du se på den artikkelen for dette er virkelig en bra funksjon.
Custom farger på Genesis.

Den andre nyheten fra C-Map er at de også har klart å få "kjøpekartene" sine på nett ala Navionics sin ChartViewer. Noen (meg inkludert) vil nok si at dette var på høy tid, men da er det verdt å huske på at Navionics var veldig tidlig ute med en slik funksjon, og Garmin har fortsatt ikke klart å få sine kart på nett så du kan se hva du kjøper. Men nok om det, C-Map LightMarine Online Maps gjør det mye enklere å se hva du kjøper:
C-Map med forhåndsvisning på nett
Løsningen er riktignok ikke heeeelt klarmeldt enda, så klikker du deg rundt vil du se at det er et par ting som ikke fungerer helt. (Slik som muligheten for å sammenlikne vanlig C-Map og Genesis.) Men så langt ser det lovende ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar