Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 1. desember 2017

Ny abborcombo type billigkrok

Dyrt fiskeutstyr er som oftest bra, og når det er tilpasset til det fisket man driver med blir man som regel fornøyd. Men det er ikke alltid comboen til en halv månedslønn er like aktuell.

I 2017 har jeg hatt matrostjeneste flere ganger, det vil si vært med i andres båter. Typisk transport for min del på slike turer er tog og buss, og da er one-pice stenger (stenger som ikke kan deles) til mange tusen kroner litt vel optimistisk å dra med seg. Helt siden i våres har jeg derfor fulgt med litt for å se om jeg kunne finne meg en abborkombinasjon som både skulle være billig, og lettere å transportere.

Jeg digger min ABU Veritas 2.0 6,6 (opp til 30g kastevekt) med en Kastking multiplikatorsnelle. Til vanlig jiggfiske og dropshot er den en drøm. Men den er ganske dyr rundt 1.500,- og den er one-piece:


Fra før av har jeg en firedelt haspelstang som er fin til lett fiske på reise (se link lengre ned), men jeg ville ha en litt stivere stang for multiplikator som supplement til haspelstangen. Ofte bruker jeg haspelstangen på små woblere og lett texas-rigg, mens jeg liker multiplikator bedre ved dropshot og klassisk jiggfiske. En stor fordel ved å ha to stenger er dessuten at man fort skifter mellom ulike teknikker i båten under fisket, så jeg liker å ha 2-3 stenger ferdig rigget i båten.

Steg en var en snelle. Jeg har allerede flere KastKing multiplikatorer i arsenalet. De har ikke helt den samme eksklusive "gefühlen" som de dyrere variantene fra Abu, Daiwa og Shimano, men til en brøkdel av prisen kan jeg leve med det. En KastKing Royale Legend RS1000HL fant derfor veien til postkassen min. Til 290,- på eBay er den uansett et røverkjøp.
KastKing Royale Legend

Ebay, Wish, Aliexpress etc flommer over av lavprofil multiplikatorsneller i alle prisklasser. Mange av de er "no-name". Enten identiske med sneller med merkelapp på, eller mer/ mindre gode kopier. En utfordring ved kjøp av sneller generelt på disse nettstedene er at du ikke aner hva du får. Det er ikke helt uvanlig at merkelappen på snella er klistret på av selger, og ikke har noe som helst med snella som sådan å gjøre. Man skal derfor passe seg litt, og ALDRI handle fra selgere med lavere score enn 97-98%.

KastKing er et stort asiatisk merke fiskeutstyr, og deres produkter selges verden over. Både med deres eget merke på, og med andre merker som kanskje er mer kjent her i Skandinavia. Du kan fint betale 3-4 ganger mer for denne snella med et "anerkjent" merke på den om du vil det... Jeg er ikke helt sikker, men etter å ha sammenliknet innmaten i snellene mine med informasjon på internett er jeg ganske sikker på at det er Trulinoya som faktisk produserer snellene. (Vær obs på at det er en ren antagelse, jeg vet ikke.) Trulinoya selges også med eget merke på, ikke minst modellen TS1200 som jeg har to stykker av i forskjellige generasjoner. Det er verdt å nevne at disse snellene har kompositthus (les; plast) og at jeg på ingen måte går god for de til bruk i saltvann. Dog har mine TS1200 klart seg godt også i saltvann, men skylles godt i ferskvann etter bruk.

Siden jeg har brukt Trulinoya/ KastKings modeller i flere år kjenner jeg det ganske godt etterhvert. Som nevnt er de ikke på nivå med værstingmodellene, men de gjør jobben.
Sprengskisse.

Oppbygging av bremselameller.

At snella skal ha 17,5LB brems er en sannhet med modifikasjoner, min erfaring tilsier rundt halvparten. men til skandinavisk fiske er det uansett mer enn nok.

Snella finnes også med høyresveiv for de som foretrekker det, og som en high-speed versjon:
Fritt valg av høyre/ venstre og utveksling.
Så stoppet det litt opp, snella ble liggende i esken sin i kjellerboden mens jeg jaktet på en passende stang. En stang jeg kjente på i butikk og som virket passende var lillebroren til min Veritas 2.0. Berkley Pulse EVX 6,6 med 7-30g kastevekt er riktignok bare todelt, men siden stangen er så kort til å begynne med spiller det mindre rolle.
Berkley Pulse EVX 6,6
Det var bare ett problem, prisen. Til 1.099,- er stangen utvilsomt bra for sin prisklasse, men den lå godt over min målsetning om billigsett. Men så kom høsten, og vipps kjørte Skitt Fiske 70% på noen få varer, blant annet denne stangen. Dermed var jeg innenfor budsjett og klinte til.

Siden plussgradene stadig taper for minsugradene om dagen drøyer det nok før det kommer en skikkelig test av komboen, men ett delmål her er nettopp å sammenlikne Pulse med storebror Veritas. Er Veritas verdt en halv tusenlapp mer? Det får tiden vise, så får vi se om stangen overlever nok buss- og togtransport til at jeg får testet den skikkelig. Men komboen er i det minste pen å se på:
Andre billige greier vi har testet før:
Kinastang I - bomkjøpet som ble vellykket.
Kinastang II - bomkjøp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar