Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 5. juli 2017

Reisebrev fra Panama - del 1

Etter en lengre reise fra kalde Norge, så ankom vi Panama City 01.30 lokal tid. Heldigvis var det ikke noe tull med bagasjen, alt var inntakt. 

Etter en natt på hotell ble det en taxitur på 2,5 time til marinaen hvor Mortens Offshorehunter ligger. Det første jeg ser når vi ankommer Linton Bay marina, etter en heller humpete taxitur - var en enorm kran for opptak/utsett av båter.

Kran i størrelse XXXL

Mens vi driver og pakker ut så kom det en amerikaner bort og begynte å bable om at han hadde fått et problem ombord. Dette viste seg i form av et en sloth (dovendyr) hadde svømt over og klatret ombord i båten. Kapteinen på båten prøvde så å jage denne bort ved å sprute vann, dette gikk ikke helt etter planen da dyret svelget unna for så å legge seg for å sove. Kapteinen gikk forbi oss noen timer senere, og vi overhørte da at han fortsatt hadde problem med dyret.

Nærmere kvelden så ble Petter og jeg ivrige på å teste ut dinghyen (liten jolle) og kaste litt inn under mangrovetrærne som lå tett. Vi rigget opp noen lette spinnstenger med små stickbaits. Vi rakk å fiske en liten time før mørket kom, her nede skjer det like brått som om noen flipper en lysbryter. Vi hadde en del hugg,og vi fikk opp hver vår babybaracuda (kan bli opp mot 1,5 meter og 30kg).

Å jada.

På vei ut til mangrovene så kom vi over 2 aper som romsterte rundt i jolla til den samme kapteinen som hadde problemer med dovendyret. Han hørte jo såklart dette og løp til for å skremme bort apene. Enden på visa var at apene isteden skremte bort han, rota seg ferdig (kasta ut ting og tømte ut poser) og gikk nonchalant bort og inn i skogen igjen. Og da mener jeg at de gikk, oppreist på 2 ben og med halen i sky - null skam og null respekt. Stakkars kapteinen stod bare oppgitt og så på.

Vi måtte forflytte oss fra første havna vi lå på for å komme oss nærmere innløpet til Panama kanalen. Dette medførte en liten kjøretur på ca 4-5 timer. Vi lå relativt nærme land, og motorene ble brukt. Vi slengte ut 2 woblere og dorget hele veien. Petter fikk en alright kongemakrell på ca 3 kg.

Kongemakrell

Nå ligger vi og venter på på at onsdagen skal komme, da har vi fått tillatelse til å krysse Panama kanalen. Så tiden nå går med på å rydde og klargjøre båten og fiskeutstyret for Stillehavet. Bilder sier mer en tusen ord:

Båten vår - Offshore Hunter

Båten vår - Offshore Hunter


Katamaraner er det flust av her nede, veldig populær seilbåt

Ikke alle er like operative.


Litt orden i kaoset.. Eller?

Squid for Marlin.

Div for Marlin og Tuna.


Rydding av båt.

Selv om Morten er eier og kaptein, så trår han til når det trengs.

Stemningsbilde, Shelter Bay Marina
Når vi nå kommer over på Stillehavssiden så kommer nettet til å bli veldig sporadisk, så mest sannsynlig vil det ta en god stund før neste del blir publisert, den vil da omhandle passeringen av kanalen, og forhåpentligvis en fin fisk eller 3. Stay tuned. :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar