Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 10. juli 2017

Lowrance og Simrad adapterkabel for ekkoloddgiver.

Vi tar en rask kikk på variantene av adaptere mellom 7- og 9-pins kontaktene.

Det samme skjer hver gang en ekkoloddprodusent endrer på kontaktene sine, folk blir forvirret så det holder. Skal jeg ha blå kontakt? Skal jeg ha sort kontakt? Hvorfor er det ikke 9 pinner i "min" sorte kontakt? Hjelp!

Endel av spørsmålene ender hos oss, og dermed kommer ideen til en liten artikkel. Det er flere ulike adaptere ute og går her, avhengig av hvilket ekkolodd og hvilken ekkoloddgiver man skal koble sammen.

Modellene Elite Ti, Elite Ti2, HDS Gen 3, HDS Carbon og HDS Live har alle en sort 9-pins kontakt bak som kalles xSonic. Tilsvarende hos Simrad er GO og NSS Evo3.

Bak på en HDS Carbon 7 ser det slik ut:

Kontakter på HDS Carbon
Den BLÅ porten brukes for både Lowrance sine egne 2D-givere OG Airmar sine givere.

Adapter 9 til 7 for Airmar har artikkelnummer 000-13977-001 (LINK) og brukes der du har en Airmargiver med XID og den sorte X-Sonic kontakten som du skal plugge i den BLÅ kontakten bak på en HDS Gen 3 eller HDS Carbon. Eksempler på slike ekkoloddgivere er TM150, B150, TM185 og B175, det vil si chirp-givere med ett frekvensbånd. (Se forøvrig DENNE oversikten over slike givere.)

Hva da med HDS Live?

Bak på en HDS Live ser det slik ut, merk at den tradisjonelle blå porten nå er endret kontra tidligere modeller:

 
Blå port på HDS Live øverst, gammel blå port nederst

Hvis du har kjøpt en HDS Live og ønsker å bruke en ekkoloddgiver med den gamle bå kontakten (kalt 7-pins) på den, så må du ha adapter 000-13313-001. Merk at de nye ekkoloddgiverne 2 in 1 og 3 in 1 skal i den sorte porten på HDS Live. Du finner så 2D fra 3 in 1 på kanal 2 i kildevalg, dvs der du velger frekvens i ekkoloddbildet. Den kommende LiveSight-ekkoloddgiveren skal også i den blå porten på HDS Live, så skal du bruke både LiveSight og ekkoloddgiver med blå kontakt får du plugge inn og ut etter bruk. (Husk at ekkoloddet ALLTID må være av når du gjør det.)

Hva da med en Airmar dobbeltbåndsgiver?

Dobbeltbåndsgiveren har to (2) kontakter, og kobles slik:
Eksempler på kobling av Airmar dobbeltbåndsgiver.Antall pinner i kontakten?


Det maksimale i den sorte kontakten er 9, og det maksimale i den blå er 7. Men det er absolutt ikke gitt at alle er der, eller at alle er i bruk. Så hvis din ekkoloddgiver har den sorte kontakten, men ikke 9 pinner, fortvil ikke. Det betyr bare at din ekkoloddgiver ikke har mange nok elementer til å benytte alle 9 pinnene.
For få pinner? Ingen fare - det er mange nok.

Hva med Lowrance Hook2 og Simrad Cruise?

De har egne kontakter og derfor egne adaptere. Informasjon omde adapterne finner du her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar