Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 3. mai 2017

Hei, jeg heter også Dag

Etter en del somling fra min del, så har jeg endelig tenkt til å bidra på denne bloggen med litt turrapporter av ymse slag.
Noen her kjenner meg, men for dere som ikke gjør det så skal jeg introdusere meg nå:
Jeg heter Dag Christer, og er i skrivende stund den femte bidragsyteren hos Team Colibri. Gjeddefiske er det som står meg nærmest, og jeg er stor fan og praktiserer av en del forskjellige teknikker. Spinnfiske og doring er det jeg verdsetter høyest, men jeg driver også litt med vertikal (tv-spill-fiske), jigging, jerk samt litt flue etter den grønne ulven. Jeg har vært så heldig og fått en del gjedder over 10 kilos grensa på alle teknikkene unntatt flua, så jeg burde vel kanskje ut og vifte litt mer …

Gjedde tatt på Vertikal, 10,66 kg.

Bortsett fra å fiske så er jeg interessert i- og liker å pusle med maritim elektronikk, båter- og båtmotorer. Det er ikke få ganger jeg har pirket i kunnskapen til Mr. Grimsøen, han svarer etter beste evne, og det er noe jeg verdsetter. 😊 Båten jeg kjører eier jeg sammen med en barndomsvenn som ble bitt av fiskebasillen for 3 år siden. Rana 530 Lux med en sprek Evinrude på hekken. Av elektronikk som sitter på denne er det en Minn Kota og et Elite TI 7. Jeg har hatt for vane med å skifte båt for hver sesong, men har funnet ut at denne typen Rana er ideell for meg (oss). Her er det god plass til å drive spinnfiske, den er veldig behagelig når man skal dorge eller vertikale. Man kommer seg unna vær og vind med skjermen og taket, og er man sliten eller lei så kan man ta en blund i en av solsengene. Å overnatte i båten er heller ikke noe problem for 2-3 stykker.  Kommer nok et eget innlegg rundt båten etter hvert.

Bortsett fra overnevnte så jobbe jeg som rørlegger, så mye tid går med i jobben. Ellers holder jeg kroppen klar for en hard fiskesesong med å trene mye når jeg ikke fisker. 
Det var en liten intro om meg, så nå tenkte jeg å legge ut noen bilder fra den siste tidens fiske (egentlig kun for å gjøre Dag R litt kvalm), slik at det blir litt gjeddebilder her også. 😊 
Akkurat nå er det snevert med vann i Glomma og Nitelva, og det er et ganske stort fisketrykk på de enkelte godplassene. Fiske har vært opp og ned den siste tiden, og har vært ekstremt trøgt til tider. Været har variert veldig, og forrige uke som startet med kraftig snøfall og temperaturfall er nok en betydelig årsak til at det har vært trøgt.
En av de beste dagene, men med det tregeste fiske
Men noen fine fisker har kommet opp. Man kan stå og denge på de faste, gode plassene og håpe på at en passerende fisk hugger til, eller man kan søke mer aktivt etter ballene av byttefisk (krever dog at du har en farkost, gjerne med et ekkolodd), finner du de er ikke gjeddene langt unna.
Byttefisk lokalisert, og en kan se gjeddene lumske rundt
Metoden som funket best for meg var desidert jigging langs bunn med beter i størrelse 15-22 cm. Jeg hadde litt fisk på sakte spinn rett over bunn, men for meg var ikke det like effektivt som jigg. Stengene jeg veksler på å bruke til dette fisket er Westins Dynamic 40-130 gram m/haspel, og Westins nye W3 21-70 gram m/haspel. Det blir nok et eget innlegg etter hvert rundt fiskeutstyret jeg bruker og baits jeg foretrekker.
Medeiers årsbeste, 7,46 kg

Årsbeste for undertegnede, 8,6 kg og 115 cm

7,3 kg

Fin frøken

Jeg tenker vi avrunder innlegget her før det blir for mye for Dag R..
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar