Gå til hovedinnhold

Årets siste fisketurer fra båt med testing av baits fra Reins

Årets aller siste fisketur fra båt ble gjennomført søndag for to helger siden på blikk stille vann med bitevillige gjedder.
Søndagens vær sto i sterk kontrast til tidligere i uka
Helgens fiske ble innledet på lørdag med besøk av Dag som ville være med på en siste tur før isen legger seg. Ettersom han er en travel mann, og snill som jeg er, gjorde jeg klar båten med alt utstyret før hans ankomst. På den måten ville vi få mest mulig ut av tiden vi hadde til rådighet. Det skal sies at jeg var usikker på om turen ville la seg gjennomføre med tanke på vindforholdene vi hadde. Jeg var ikke særlig optimist i det jeg lastet opp skuta. Været denne lørdagen var nok et forvarsel på været vi har hatt de siste par ukene.

Ettersom vi har hatt ned mot 15 minusgrader og fått rikelig med snø allerede, var det helt greit å runde av båtsesongen den helga!
Ikke de beste vindforholdene for en 13 fots robåt
Som kaptein på skuta tok jeg ansvar for å sjekke at alt var i orden, ved å reise til nærmeste grunnrygg for å teste aktiviteten. Det første kastet resulterte i en avkappet fortom av 0,40 fluorcarbon, med andre ord en god start på fisket! Heldigvis hadde jeg flere ferdige fortommer med meg, så etter litt knyting i vinden og en ny rotur var jeg klar for fisk.
89 cm gjedde tatt på 10 cm jigg
Det andre eller tredje kastet etter å ha posisjonert meg ved grunnryggen på nytt resulterte i et kontant hugg, etterfulgt av ganske grei bøy i stanga. Gjedda tok en jigg rigget for abbor i motoroil-farge. Det er en farge som har fungert veldig bra ved fiske i dette vannet ettersom det er meget klart vann på denne tiden av året. Selv om jeg helst ser at abboren napper når den er målfisken, er det helt greit med ei sprek gjedde innimellom. Ved fiske med en liten shad montert på et enkelt jigghode går også avkroking av gjedde til en lek.
Ikke spesielt feit med tanke på årstiden, men en fin fisk, med solide finner!
Etter å ha sluppet ut igjen gjedda plukket jeg opp Dag og rodde tilbake til grunnryggen som hadde vist seg å holde fisk. Jeg fant frem softbaits fra Reins som vi har fått tilsendt fra Profisker.no til testing. Vi har fått flere fargevarianter av to typer shad som heter Rockvibe Shad og Fat Rockvibe Shad. Ettersom jeg har testet de på høsten, har det gått mest i mørke farger. Jeg har også eksperimentert litt med en transparent RockVibe Shad for å se hvor godt den tar opp farge.
Øverst ses en transparent versjon som er farget med to ulike tusjer. Under er en versjon av Motoroil
Jiggene fra Reins har fisket meget bra de turene de har vært med på! De kan fiskes på tradisjonelt jigghode, som jeg vanligvis bruker, men de fungerer også meget bra om man rigger offset. På bildet over har jeg rigget en standard Rockvibe Shad offset med Cheburashka-hode. Denne riggingen liker jeg godt om jeg skal fiske sakte langs bunnen, ettersom det tillater shaden å bevege seg mer enn om man fikserer den på et jigghode.

Gjeddene liker det de får servert fra Reins!
Fisket denne dagen var vanskelig. Det var mye vind, og kaldt. Fiskene vi fikk tok stort sett på bunnen, og agnfisken hadde samlet seg i store stimer over dypt vann.

Solid ball med agn
Under forflytning mellom de få fiskbare plassene i vinden passet vi på å dorge litt. Da forsvant de mindre abborjiggene til fordel for større baits, myntet på stor fisk. Jeg satte på en shad jeg har hatt mye suksess med, Westin Shadteez. Fargen var Motoroil, som muligens blir å få kjøpt i 2017. Under kan dere se resultatet av den strategien...
Større baits gir større fisk?
Alt i alt var det en vellykket tur på lørdag med mange sniper i båten. De aller fleste tok vi på mindre jigger mens vi ventet på at abboren skulle nappe. Turen avsluttet faktisk med at Dag klarte å kroke en abbor, som slapp unna rett før landing.
Et lite utvalg jigger fra Reins
På søndag hadde været forandret seg totalt. Som det første bildet i innlegget viser var det nærmest blikk stille vann hele dagen, og med sola framme ble det en fin dag på vannet. Jeg fortsatte å fiske etter abbor med Rockvibe Shad, men gjeddene var mest sultne, som vanlig. Taktikken var å fiske tett på bunnen, men de siste turene har alt jeg har presentert blitt plukket opp av smågjedder.

Utstyret vi har fått tilsendt fra Profisker.no kommer til å bli testet videre i vinter, på isen, og til våren igjen. Da skal det tas kilosabbor på Rockvibe Shad, kanskje en jeg har farget selv en kald og mørk kveld i løpet av den kommende vinteren. Til våren kan det også virke som flere kan få prøve seg med blant andre Rockvibe Shad, da vi har fått signaler om at Villmarksbutikken vil ta de inn i sortimentet!

Søndag ble også en god dag for logging av vannet. Jeg passet på å logge deler jeg ikke har kart over, men som virker veldig spennende med tanke på den kommende isfiskesesongen. Målet til vinteren vil være å komme i kontakt med store abborer igjen. Frem til da er det greit å ha bilder fra tidligere turer å se tilbake på!
 Årets nest største abbor, 45cm






Kommentarer

Populære innlegg

The perfect settings for Lowrance? A guide on how to set up your 2D-sonar part I.

Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that. The good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings.

What is the difference between HDS Carbon and HDS Live?

Here we go again, a new generation of the Lowrance HDS. And with that Facebook and the different forums are flooded with questions referring to the difference between the new and the old. So what is the difference between Lowrance HDS Live and HDS Carbon?

Lowrance Elite Ti2 versus Elite FS

  When Lowrance launches a new mid-range unit, it is a big deal. Forums and Facebookgroups light up with questions on the new stuff, differences towards the old stuff and questions on compatibility. As usual, we in Team Colibri will try our best to sort that out, both on a technical level and with a more practical in-your-boat approach.

Lowrance Hook 2 versus Lowrance Hook Reveal

You have to hand it to Lowrance when it comes to the name of their new entry-level line of sonar and chartplotters. We all want to hook up, and what better way to do that then by having our marine electronics reveal to us where the fish are?

What is the difference between Lowrance HDS Live and Elite Ti2?

Lowrance as a brand of marine electronis is well known to all anglers, but the differences within their range of different models seem to cause quite a few questions out there. Here we will try to outline the difference between Lowrance HDS Live (top end) and Lowrance Elite Ti2 (middle range). Lowrance Elite Ti2 vs Lowrance HDS Live (photo; lowrance.com) As usual, we will start with the tech and then try to translate those technical aspects to practical differences while out on the water. Hardware - housing, screen and connections. The screen and housing on Elite Ti2 is the same as on the previous Elite Ti, and again more or less the same as on HDS Gen 2 Touch. (The memorycard-door and mounting-bracket is different from HDS Gen 2 Touch.) This is by no means new stuff, and compared to the more advanced housing and screen on HDS Live, Elite Ti2 is starting to show its relative age. However, with that in mind it is worth noting that when looking at the competition, several of