Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 29. oktober 2016

Garmin Connect - QuickDraw på steroider

QuickDraw er Garmins versjon av live-kartlegging der dybdekonturer tegnes opp på plotteren mens båten kjører, via Garmin Connect kan dette deles og forbedres.

Vi har skrevet om selve QuickDraw-teknikken (QD) før, den artikkelen kan du lese HER. Hvis du har en nogenlunde ny kombimodell (kartplotter og ekkolodd) fra Garmin kan du sannsynligvis oppdatere softwaren i den så den blir kompatibel med QD. Før du starter å logge kan det være lurt å lese DENNE artikkelen om logging og båtens hastighet.

Når du så sitter der i båten din, mens kartplotteren fylles opp av fine dybdekonturer, kommer du til å bli sulten på mer. Det er nesten litt morsomt hvordan det å få tilgang på kvalitetskart bare fører til at man vil ha enda mer. Så hvordan forbedre sitt eget QuickDraw-kart?

Svaret på det er Garmin Connect. Connect er Garmins skybaserte nettløsning for lagring og deling av data, og for de som bruker Garmins produkter i idretter som løping og sykling er dette kjente saker. Garmin Connect er i prinsippet det samme som GoFree-løsningen til Lowrance og Simrad, selv om layouten er svært forskjellig. Her kan man laste opp ymse data, dele de, sammenlikne og se utviklingen på sin løping, sykling, skiløping og så videre. Men du kan også laste opp Quickdraw.

For å bruke QD må du som nevnta ha en kompatibel modell med oppdatert software, og så må du ha et minnekort i kombienheten din. Du kan bruke Garmins kartbrikker, eller en tom brikke. Når du putter en tom brikke med QD-logging i en PC ser det slik ut:
Quickdraw-mappen
Av disse filene er det QD-mappen (rød firkant i bildet over) du skal klikke deg inn på. Da kommer du hit:
Contours-filen er nøkkelen
Mappen inneholder det du ser på plotteren din, men dette er ikke interessant i denne omgangen. Derimot er filen ContoursLog.svy (rød firkant i bildet over) den vi skal bruke for opplastingen til Garmin Connect.

Gå til Garmin Connect og logg deg på eller opprett en bruker. Det spiller ingen rolle om du går til den norske siden eller den internasjonale, du ender på samme sted uansett. Via dashboard-knappen kommer du hit, og det er her morroa begynner:
Her kan du laste opp din QuikDraw-fil.
Bildet er selvforklarende, du trykker der det står at du skal trykke, og så finner du igjen ContoursLog.svy-filen vi så på nettopp. Filen er liten, så den lastes fort opp selv på en dårlig internettlinje.

I følge Garmin skal du nå slette ContoursLog.svy-filen fra minnekortet ditt. Her er jeg ikke helt enig med Garmin, jeg vil heller anbefale å lagre den på PCen din i en mappe med dagens dato som navn, så du har backup hvis noe skulle skje med Connect. Men filen må uansett bort fra minnekortet ditt.

Til venstre i bildet over ser du en hel del rødfarge. Rødfargen markerer steder hvor andre har lastet opp sine QD-filer, og etter en liten stund dukker også din fil opp på kartet. (For min lille test tok det ca 3 minutter.) Så kan du zoome inn der du vil, og laste ned en sum av dine og andres filer. Øverst i kartbildet har du et tannhjul, trykk på det og menyen under kommer opp:

Kartmeny
Her kan du velge om du ha Bings satelittbilder som bakgrunn, eller Bings kart. (Jeg har valgt satellitt.) Trykk på "Gå til hel side" og du får opp et større kart:
Stort kart
På bildet over kan du både laste opp direkte (rød firkant) og velge område for nedlastning (grønn sirkel). Trykker du på nedlastning kommer du hit:

Laste ned fra Connect
Tilpass området du skal laste ned filer fra ved å dra de hvite sirklene, og så er det bare å laste ned, putte minnekortet i plotteren og komme seg ut på tur igjen for å logge mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar