Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

tirsdag 14. juni 2016

Hvordan logge med Lowrance Elite Ti

Lowrance Elite Ti har raskt blitt en populær mellomklassemodell.

Her følger et utklipp av manualen, med min egen vri på noen anbefalinger. Det er dessverre engelsk meny på bildene her – men menypunktene er like som den norske menyen.

Sett inn et Micro SD minnekort i Eliten, dette gjøres under «Lowrance»-logoen til venstre for skjermen. Denne er en gummiremse, og nederst kan du løfte opp så du kommer til minnekortporten. Minnekortet må ikke være større enn 32GB, et på 4-8GB holder til flere dager med logging. Du kan fint ha kart fra Insight Genesis eller dybdekart.no på den samme brikken du logger til. Kjøp heller billige minnekort enn dyre, minnekort og fuktighet er ikke gode venner så minnekort i båt lever ikke evig. Minnekortet skal være formatert til FAT32, noe de fleste er fra butikken.


Hent opp ekkoloddbildet på Eliten, og se på menyen på skjermens høyre side. Trykk på «Avansert» så «Ekkoloddopptak». Da kommer du til menyen under:
Menybilde Elite Ti
Merk den grønne ringen, her skal det stå «Minnekort», IKKE Intern. Merk den røde ringen, på bildet over er det huket av for automatisk opplasting til Lowrance sin egen karttjeneste Insight Genesis. Du må gjerne bruke denne tjenesten sammen med dybdekart.no, men vi har altså ikke noe med Insight Genesis å gjøre.

Når du er klar, trykker du på «Opptak» nede til venstre i menyen. Loggfilen din lagres nå automatisk til minnekortet helt til du avslutter loggingen
  
Når du skal stoppe opptaket, gjentar du øvelsen over, men velger «Stopp» til slutt:
Menybilde Elite Ti
Noen generelle tips til innstillinger av ekkoloddet, både for generelt fiske og for logging:
  •           Scrollhastighet (bilderullingen) ett hakk ned fra «Normal»
  •           Pinghastighet rundt 14
  •           Fiskeinnstilling Generell
  •           Fargelinje rundt 67%
  •           Frekvens 200 kHz
  •          Støyfilter av eller på lav
  •           Overflatefilter av eller på lav
  •          Dybde på auto
  •           Følsomhet på auto, men juster gjerne derfra. Som regel må du 2-6 hakk ned fra auto for et godt bilde.


Neste steg er å putte minnekortet i en PC og sende loggen(e) dit du vil. Skal du sende inn til dybdekart.no så ser du hvordan du gjør det her:

Bildene er hentet fra Elite Tis brukermanual, den kan du lese i sin helhet her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar