Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 21. mars 2016

C-map + Lowrance = sant

Jeppesen har solgt sin marine del. Det er ingen hemmelighet at C-map tilsynelatende har slitt litt de siste årene, og når noen med en god ide sliter har de lett for å bli solgt.

Altor er kanskje ikke viden kjent blandt sportsfiskere flest, men de eier Navico, et selskap som igjen eier to selskaper de fleste med litt interesse for marin elektronikk har hørt om: Lowrance og Simrad Yachting.

C-map (eller "The marine division of Jeppesen" som pressemeldingen kaller det) er nylig solgt fra Boing-eide Jeppesen til Altor-eide Digital Marine Solutions (DMS). Dermed ender C-Map, Lowrance og Simrad opp med samme eier.

Jeppesen pressemelding

Leif Ottosson er et kjent navn for alle som følger med på pressemeldingene til Lowrance og Simrad. At han går inn på topp i ledelsen i DMS er neppe tilfeldig. 

Det gjenstår å se hva dette betyr i praksis for C-map og deres kunder. Men kjøpet kan bidra til å forklare Navicos tilsynelatende manglende interesse for Navionics de siste årene, en sak jeg hadde avskrevet som at de heller ønsket at kundene deres skulle bruke Insight Genesis enn Navionics. Men dette kjøpet er neppe en impulsavgjørelse. Med kjøpet utvider Navico sine kart-produkter betydelig, og entrer også kartmarkedet for profesjonell skipsfart. Kanskje ikke tilfeldig at Simrad Professional med sine nye modeller kjører samme programvare som Simrad Yachtings fritidsprodukter? Mulighetene for utvikling på tvers øker stadig, og kostnadssiden av den utviklingen blir mye hyggeligere når programvare-plattformen er identisk. Plattformen kalles forøvrig NOS-Navico Operating System, og er så vidt jeg vet Linux-basert.

Samtidig gir dette Navico en mulighet til å fritt tilpasse C-map til sine plattformer, en mulighet som det ellers bare er Garmin som har hatt med Garmins kartprodukter. Jeg har vondt for å se C-map dratt like langt som Garmin har gjort med tanke på kompabilitet, det er ingen grunn til å tro at dette vil føre til at kun C-map kan brukes på Lowrance/ Simrad, ei heller er det liten grunn til å tro at Lowrance-Simrad låses mot C-map. 

Jeg håper det første som fikses er tregheten Lowrance og Simrad får når man bruker C-map på de. Kartplotteren blir seeeeg.

For mer informasjon:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar