Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 21. september 2015

Tyrifjorden 20.09.15 - mye vann

Endelig tid for en fisketur igjen. Forrige gang var ferdag 22. august så nå var det en god måned siden sist.

Opprinnelig plan, klekket ut for minst to måneder siden, var å teste abborfisket. Via kartet på dybdekart.no, Insight Genesis og satelittbilder på Gule Sider hadde jeg rekognosert etter potensielle abborplasser jeg ikke har prøvd før. Disse plassene endte opp på listen over potensielle turmål:
http://kart.gulesider.no/m/2RV6C

Høstfiske etter abbor er sjelden like actionfylt som sommerfisket, men kan by på abbor i god kondisjon og potensielle nye perser er innenfor rekkevidde. Det vil si om de er bitevillige... Vannet som har pøst ned fra oven de siste ukene har selvfølgelig gjort sitt med Tyrifjordens vannstand også.
NVE
Det ble tidlig klart at plassene jeg opprinnelig hadde blinket ut måtte oppgis. Mye vann og en hel del kvist og kvas gjorde at vi konsentrerte oss om å fiske rundt øyene.

Jeg var egentlig innstilt på solotur, men fikk et innfall og sjekket med Hans Petter Iversen om han hadde tenkt seg ut. Hans Petter har båten sin ved samme marina som meg, og er nok å anse som over middels ivrig sportsfisker med mange timer inne i Steinsfjorden hvert år. HP var "game" han, alltid hyggelig med nye matroser. HP tenderer nok mer mot dorging enn spinnfiske, men var ikke fremmed for en dag med denging etter abbor og gjedde.


HP rigger

Som vanlig garderte jeg meg på utstyrsfronten. Lett spinnstang, vertikalstang og gjeddestang ble plassert i stangholderne på taket. Med såpass variert fiske, blir også utstyrskassen full. Vi fikk dog litt ekstra god tid til rigging av båten. Det var tydeligvis mange som hadde blinket ut dagen i dag for å ta opp båten sin, og siden min allerede lå på henger måtte vi pent vente litt før det ble vår tur på båtslippen.

Vannstanden virket enda litt høyere enn NVEs skjema tydet på. Vi kom ikke under brua inn til Steinsfjorden, og heller ikke gjennom røret ved Storøen. Det er første gang jeg har opplevd dette, selv under flommen i 2013 kom jeg igjennom begge steder.


XI5 på vei mot Utøya
 
Vi prøvde det meste av spinnfiske i dag. Vi fisket dypt, vi fisket grunt, vi fisket sakte, vi fisket raskt, vi fisket med tre, vi fisket med gummi, vi fisket med stort, vi fisket med smått. Kort sagt ble det meste prøvd, uten videre suksess. HP var borti en gjedde, jeg var borti noen abbor. Men det ble bare stang ut, og fisket var generelt tregt. Bortsett fra sundet mellom Svartøyene var det knapt nok agnfisk å se inne på grunnene noe sted. Alt stod ute på dypt vann. Her er en kartlink til to steder vi fant agnfisk nære land:
http://kart.gulesider.no/m/TC3Di
 

Tyristrand i det fjerne

Vanntemperaturen lå rundt 14,3-15,6 grader så det burde vært bedre fiske, men de siste ukenes monsunvær har muligens gjort at fisken står og sturer eller har søkt ut på dypt vann. Selv om det ikke ble noe fisk, var Tyrifjorden sjeldent vakker på denne turen så det var absolutt verdt å komme seg ut. Da solen gikk ned ble det rimelig kjølig, så Eberspacheren fikk gå på vei hjemover.

Så noe helt annet, nemlig lys på brygga.

I våres kjøpte jeg noen billige solcelledrevne lys på Clas Ohlson. En trepakk kostet en snau 50-lapp, så jeg kjøpte to pakker. Tanken var å montere de rundt båsen på brygga, så det skulle bli lettere å finne igjen min plass i mørket. Jeg kjøpte to pakker, totalt seks lys, og monterte alle siden jeg regnet med at de fleste av de ville ta kvelden fort. Så feil kan man ta, alle seks fungerer fortsatt, til tross for store nedbørsmengder. Hvert lys festes med to små skruer, og de er knapt synlige i dagslys. Link til lysene:
http://www.clasohlson.com/no/Solcellebelysning-for-rekkverk/Pr364789001

Ett lys ved hvert forøyningspunkt
 
Kjekt med lys i mørket
Det eneste jeg angrer på med de lysene er at jeg ikke har gjort dette tidligere! Morsomt nok ser jeg at det er flere andre som likte ideen, for det har dukket opp varianter av solcellelys på flere av båsene etterhvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar