Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 6. august 2015

RAM mobilholder

Jada, det finnes en hel skog med mobilholdere der ute, og jeg har hatt en del av dem. Men jeg har enda ikke hatt en jeg har vært skikkelig fornøyd med. Enten slipper sugekoppen, eller så holder de telefonen for dårlig, eller så knekker det av noe. Hos oss er det kaldt om vinteren og vått med innslag av varme i sesongen med dårlig skiføre. Sugekopper og billig plast ser ut til å mislike alle variantene av norsk klima.

Derfor bet jeg i det litt sure eplet og kjøpte en Rammount X-grip universalholder med 1" kule (B-størrelsen), artikkel RAM-HOL-UN7BU. Dette er bare selve mobilholderen, kule for å skru fast i båten og en arm i mellom hadde jeg fra før.

Klar for å gripe 1

Klar for å gripe 2

Med IPhone 6 inkludert etui fungerer den klokkerent. Enkelt å justere og telefonen sitter godt fast både med og uten etui på telefonen. Bildet under viser telefonen lagt på siden, men du kan selvfølgelig dreie festet rundt hvis du vil ha den stående. Festet kan dreies alle veier.

Holder telefonen fint, med etuiet på


Noen bilder tatt med telefonen i holderen, og Biltemas fjernkontroll:
Stian og abbor
 
Meg og abbor

Stian, gjedde og PW-shad

X-grip kan vris og vendes i alle retninger, og B-kulen er mer enn kraftig nok til oppgaven. Holderen holder mobilen sikkert, både med og uten beskyttelsesdeksel på mobilen. Det er helt uproblematisk å ha telefonen i holderen når båten er i plan og det rister og slår.

Festet kom på snaue 300 inkludert porto på ebay. Det er litt dyrere enn plastkonkurrentene, og uten kulen for fastmontering og armen i mellom. Trenger du det også må du legge på en hundrelapp eller to til. Det synes jeg helt klart det er verdt, ikke minst fordi dette også kan brukes på andre ting og omtrent varer evig. Det er ikke måte på hva du kan feste på en B-kule. Koppholder, kompass, stangholder, kamera, (lettere) ekkolodd og mye mer. Clas Ohlson har X-grip med feste som limes på inne, og det finner du her:
Hvis du i likhet med meg heller vil skru ting fast så har de C-kule for fastmontering her:
Og C-kule for montering på rails slik jeg har gjort det her:

B-kulen som skal monteres finnes med flere varianter av innfesting. På bildene over har jeg brukt en beregnet på å feste på 25mm rør. Det festet kom med diverse plastinnlegg så det også kunne brukes på de lett ovale rørene på båten min.

Ikke kjøp billig plastmøkk som bare blir irriterende, kjøp noe som varer og er funksjonelt. Ta det fra en som har lært ved å prøve og feile. To tomler opp for RAM X-Grip her altså. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar