Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 30. juli 2015

Abbortid!

Hurdalsjøen 27.07.2015

Rapporter på facebook og andre blogger tyder på at abboren er skikkelig i gang nå.
Tor-Egil og jeg bestemte oss derfor for å prøve lykken i Hurdalsjøen. Med 5-6 m/s og kraftig bygevær med skikkelige vindkuler lå ikke forholdene akkurat til rette for godt fiske, men med tilmålt tid til hobby kan vi ikke la sjansen gå fra oss.
Det var mye fisk å se på ekkoloddet. Finner man kantene finner man også gjerne fisken. Av en eller annen grunn stod de fleste fiskene dypere enn 10 meter. Det kan hende det skyldes lavtrykk og mye vind. Uansett er det utfordrende å komme ned med små jigger i sterk vind. Større jigghoder enn 15-20 gram virker litt i overkant på et bete som er 9 cm langt...
Vi ankret opp på innsiden av noen lovende kanter, og kastet ut på dypet. Vi varierte innsveivingshastigheten, og lot jiggen danse langs bunnen. Det tok ikke lang tid før vi fikk kontakt. Abborene var ikke av de største, men på lett utstyr bød de på en god fight. Selskapet mitt i båten i dag påstår at han først og fremst er isfisker, men når jeg ser antall hugg og håndlaget han har med redskapen blir jeg veldig i tvil...
Blid gutt med kvikk fisk

Vi brukte Westin ShadTeez i 9 cm. Dette er fiskelignende shad'er med relativt store paddletailer. Etter en del testing synes jeg at de jiggene som har markerte huggpunkter, helst i rød eller orange, fungerer bedre enn de som kun er ensfarget. Unntaket er når jeg fisker i svært klart vann, da virker det som at ensfargede jigger i farger som grønn og motoroil fungerer bedre. Jeg har forsøkt å farge tailene med rød tusj, og det fungerer bra. Det er tusjer med både farge og lukt på markedet, og det er neste på testprogrammet.

Apetitten er det ingenting å si på...

I løpet av kvelden hadde vi flere huggperioder. Hurdalsjøen har flere grunde partier der det ofte står fin fisk. Mange av disse ligger midt i sjøen. På grunn av vinden var det hvite topper på bølgene, og med både vind og bølger blir det svært utfordrende å holde lina stram slik at man kan se huggene i stangtoppen. Stum line i tynn dimensjon gjør det lettere, men ofte får man buer på lina, slik at man heller ikke kan kjenne huggene. Når abboren i tillegg gjerne tar jiggen i droppet, eller plukker den når den ligger på bunnen, kan det skje mye uten at man merker noe som helst. Vi måtte derfor trekke inn i viker som lå i le. 

Aborr på ShadTeez 

Snipe på 3-12 grams SG Finezze er også gøy...

Alt i alt hadde vi en hyggelig kveld ute. Været kunne, som alltid, sikkert vært mer på vår side. Det får vi ikke gjort noe med, men aborren er definitivt i farta, og det blir ikke lenge til neste tur...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar