Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 3. juli 2015

Tyrifjorden 30.06.15 - Fiskelaus forskning

I dag skulle det bli et nytt forsøk på å overliste Tyrifjordens røyer, denne gangen med fagkompetanse i båten.

Sigurd Hytterød er forsker i parasittologi ved Veterinærinstituttet. Han forsker for tiden på Gyrodactylus Salaris (Gyro) i Drammenselvas nedslagsfelt. Spesielt vil han se på om gyroen finnes på andre fisk i vassdraget lengre opp enn den laksførende delen som går opp til Åmot. Som kjent kom gyrosmitten i Drammenselva fra Tyrifjorden via tidligere tiders oppdrett av regnbueørret der, så det er liten tvil om at parasitten har vært i Tyrifjorden, spørsmålet er om den fortsatt er der. Vi har tidligere mailet litt frem og tilbake vedrørende røyebestanden i Tyrifjorden, og i dag passet det seg slik vi kunne ta turen ut på Tyri og forsøke å ta studieobjektene hans nærmere i øyensyn.

Jeg kom meg fra jobben rett før 15.00, med bilen ferdig pakket kvelden før var det bare å plukke opp Sigurd på veien og komme seg i båten så fort som mulig.

Været var fantastisk, vi fant både røye og krøklestimer med ekkoloddet og alt var fryd og gammen. Sigurd hadde en følgefisk på et av de første nedslippene så håpet var sterkt.

Ingen grunn til å trekke ut dette, noen timer senere hadde Sigurd en følgefisk til som tok jiggen men ikke satt.  Ellers var røyene fullstendig ignorante. Utrolig frustrerende....

Turen ellers var topp, overflatetemperaturen var oppe på 19-20,2 grader nå. Skravla gikk vel i ett fra jeg hentet Sigurd til han gikk ut av bilen min igjen rundt 22.15. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar