Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 11. mai 2015

Insight Genesis Challenge 2015

Insight Genesis Challenge handler om å logge data for karttjenesten Insight Genesis.

Som i fjor legger de opp en konkurranse hvor det er om å gjøre å logge et størst mulig område hver måned. For å delta må du altså logge data med en Lowrance, Simrad eller B&G og laste opp til Insight Genesis. Som i fjor er Norge, Sverige og Danmark i samme klasse. Danskene burde ha en stor mulighet for å gjøre det sterkt i 2015, siden Danmark har åpnet opp for logging i saltvann siden sist.

(Foto:insightgenesischallenge.com)


Du finner konkurransen her: http://insightgenesischallenge.com/

Førstepremie hver måned er en Lowrance HDS 7 Gen 3. Andrepremien er en skalljakke fra Helly Hansen. Uansett plassering får man tilgang til gode kart man kan laste ned igjen helt gratis fra Insight Genesis, noe som er hele poenget.
(Foto; insightgenesischalleng.com)
Jeg kunne godt tenkt meg begge deler, og kommer selvfølgelig til å delta. Dataene jeg logger deler jeg med både Insight Genesis og dybdekart.no, tanken min er at desto flere kilder som finnes for gode kart desto bedre.


Konkurransestart er nå i mai, så her er det bare å registrere seg, logge og laste opp fra dags dato. Resultatlisten for Skandinavia ligger her: http://scandinavia.insightgenesischallenge.com/#standings 

En kul sak som har kommet på plass på konkurransesiden for 2015 er en statistikkdel for ens egne data og en resultatliste både for måneden og for året. Statistikkdelen ser ut til å ha en feil når det kommer til beregning av gjennomsnittsdybde. (Jeg har feilmeldt det og regner med at det blir korrigert.) 

Slik ser statistikken min ut for mai, etter at jeg har laster opp 90% eller så av det jeg har logget i vinter. Det ble endel kan du si....


Merk at du kan laste opp logger uavhengig av frekvens nå. Nesten alle mine er med CHIRP og som du ser på bildet over teller de.

Konkurransen pleier også å oppdateres via Facebooksiden, som du finner her: https://www.facebook.com/InsightGenesisChallenge?fref=ts

VIKTIG: Du MÅ laste opp loggene dine via konkurransesiden for at de skal telle med. De vil IKKE telles med hvis du bruker de to andre mulighetene til å laste opp logger til Insight Genesis.

Det er verdt å merke seg at du kan delta i konkurransen med alle Lowrance, Simrad, B&G og Eagle enheter som har mulighet for sonarlogging. Du må med andre ord ikke ha en enhet som er kompatibel med kartene fra Insight Genesis for å delta. Så har du en Lowrance HDS Gen 1 eller en Lowrance LMS kan du altså delta og vinne en splitter ny HDS Gen 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar