Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 8. mai 2015

Endelig vår!

Våren er på full frammarsj, men den siste tiden har vi hatt relativt lave temperaturer og mye nedbør. For oss som går og venter på at gjedda skal begynne gytingen er det ønskelig med høye dagtemperaturer og nok vann til å fylle de grunne vikene. Blir det varmt i været med lite vann er risikoen for gyting på det som normalt er dypt vann tilstede. Det vil i sin tur kunne påvirke mengden yngel som overlever.

Jeg har et par plasser der jeg erfaringsmessig vet det er mye gjedde, og rundt denne tiden bør det være full fart i de grunne vikene. Nå er ikke fiske etter gjedde som er i ferd med å gyte særlig interessant, men det er uansett artig å se at det plasker i sivkanten og at naturen går sin gang.
Imidlertid har gjeddefiske før og etter gyting en tendens til å være mer forutsigbart enn ellers da fisken i stor grad befinner seg i nærheten av gytevikene.

Blikkstille mellom bygene...

Fikk tatt meg en tur til en ikke ukjent elv i Eidsvoll i går for å sjekke forholdene.
6 grader og byger med striregn er ganske ufyselig, og det ble med et par timer. Jeg har investert i en ny ambassadeursnelle, en Revo Beast, og nå måtte jeg bare prøve noen kast. Kommer tilbake med en mer utførlig test av denne etterhvert.

Det ble bare én ordentlig kontakt, men den ville ikke være med inn. Uansett godt å kjenne draget i stanga.

Det blir mer fisking i helgen!

Godt å være i gang!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar