Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 1. april 2015

Simrad GO7 - Simrad goes cheap?

Jeg har tidligere skrevet om Simrads NSS Evo2, og har hatt gleden av å ha en i båten et halvt års tid. Nå prøver Simrad seg med en enklere modell, kall det Simrads svar på Lowrance Elite CHIRP.

Simrad GO7
GO7 har en 7" widescreen multitouch skjerm med en oppløsning på 800X480 pixler. I motsetning til NSS Evo2 har den altså ingen knapper, men hvis du virkelig vil ha knapper kan den kobles til et OP40-tastatur med NMEA2000. Dermed får du alle tastene du måtte føle for, og kan plassere tastaturet der det passer deg uavhengig av hvor skjermen plasseres.

OP40-tastatur

Men den virkelig store forskjellen mot NSS Evo2 får vi et hint om når vi ser på baksiden av GO7:

GO7 bakfra
Baksiden vitner om en port for et Micro SD minnekort, en port for strømkabel, en port for NMEA2000 og en port for ekkoloddgiver (den blå). Her er det altså ingen port for NMEA0183, ethernet, video eller StructureScan-giver.

GO7 kan altså ikke vise structurescan (men downscan), den kan ikke kobles mot NMEA0183-enheter som en eldre VHF, den kan ikke dele ekkolodd- eller kartbilde med andre skjermer og den kan ikke kobles mot radar. Helt klart en enklere enhet enn NSS Evo2 og Lowrance HDS nettverksmessig, men likevel mer nettverksvennlig enn Lowrance Elite siden GO7 ikke har de samme begrensningene i sitt NMEA2000-nettverk som Elite 7 og Elite 9 har. GO7 kan derfor vise for eksempel motordata via NMEA2000.

GO7 har innebygget WIFI og Bluetooth. Speiling av skjermen, kontroll over skjermen via nettbrett, nettilgang mot GoFree-butikken og Insight Genesis og Navionics Live fungerer derfor som for dens dyrere brødre.

GO7 er ment å brukes med de samme ekkoloddgiverne som Lowrance Elite HDI/ Elite CHIRP. Den har et innebygget CHIRP-ekkolodd som er ment å brukes med disse giverne, og sånn sett er ekkoloddfunksjonene de samme, inkludert downscan.Jeg er litt i tvil om hvor Simrad egentlig vil med GO7. Videoen tyder på daycruisere og sol/bad-folket. En litt mer sexy Lowrance Elite CHIRP? Norske priser er ikke klare enda, men prisene i USA kan tyde på at GO7 vil ligge rundt 12.000,- her på berget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar