Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 16. mars 2015

Softwareoppdatering for Lowrance HDS Gen 2 (med knapper)

For en tid tilbake fikk HDS Touch en oppdatering som gjorde at interfacen (menyer etc) ble likt som på HDS Gen 2. Nå er det modellen med knapper som skal oppdateres.

Oppdateringen handler først og fremst om å tilpasse HDS Gen 2 til den nye autopiloten til Lowrance. Jeg har kjørt oppdateringen, og testet med litt diverse utstyr tilkoblet. Jeg har ikke Lowrance sin autopilot, så den delen av oppdateringen har jeg ikke testet.

Det er verdt å merke seg at 4.0-oppdateringen til både HDS Touch og HDS Gen 2 også fjerner støtten for kart i LCM-format. Så sitter du med gamle kart laget med Dr Depth sitt kartprogram, vil altså ikke disse kartene fungere i HDSen lengre. Jeg ser ikke på dette som noe stort tap, for med Insight Genesis og Reefmaster sammen med Insight Map Creator, kan du lage kart i at5-formatet som er et mye bedre format. Kartene på dybdekart.no er i at5 og vil altså fungere helt fint også etter oppdateringen.

Oppdatering til din HDSDu finner oppdateringen her;:
http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/HDS-Gen2-40/

Som vanlig ved oppdateringer til Lowrance, er fremgangsmåten å laste ned oppdateringen, høyreklikke på filen og velg unzipp/ pakk ut og lagre den nye filen på et minnekort. Du vil da ha en fil som slutter med .upd på minnekortet ditt og er klar for å putte minnekortet i HDSen. Slå på HDSen, og oppdateringen vil starte av seg selv. Gjør den ikke det, kan du trykke Pages-files-memorycard, markere oppdateringen og trykke Menu og kjøre den manuelt. Følge instruksjonene på skjermen, og VÆR TÅLMODIG! Du må ikke restarte eller kutte strømmen mens oppdateringen pågår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar