Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 7. februar 2015

Oslofjorden 06.02.15 - kaldt vann og litt fisk

Jeg kom meg utpå etter jobben, med på lasset var Øyvind og hans yngste datter i størrelse mini. :)

Inne ved Killingen så jeg at jolla til Bellona ser ut til å trenge litt ettersyn. Jeg har sendt de en mail med dette bildet, som nok bør være selvforklarende.

Jolle i trøbbel


Vi tøffet ut allerede rundt 14.30, fjorden lå blikk stille og solen skinte. Ikke helt ideelle forhold for sjøørret, men vi ville prøve uansett. Jeg klarte ikke å finne varmt vann i dag, det ble litt kjøring på kryss og tvers av fjorden på leting, men vanntempen lå fra 0,9 til 2,7 grader. Min erfaring fra tidligere er at det gjelder å finne plasser hvor vanntemperaturen er minst 3 grader, gjerne litt mer. Men med isflak og slush på alle kanter skulle det bli vanskelig. Det varmeste vannet på 2,7 grader fant jeg rundt Huk og ved Kavringen/ Ildjernet.

Ved Kavringen dorget vi en runde, og dermed kunne Øyvind dra inn dagens beste fisk:

Lyr = sesongmål

En fin lyr på 1,42 kg og 51 cm er fin matfisk. Den tok nesten helt inntill en fjellrabb ved Kavringen, og gjorde at målet mitt om å få en ok lyr i Oslofjorden er nådd. Nå gjenstår bare å få en som er bedre enn "ok".

På sydspissen av Ildjernet dukket det opp endel byttefisk på ekkoloddet, så vi stoppet opp og la oss til for å kaste og vertikalfiske litt. Det ga oss 3-4 små torsk opp mot kiloen. 

Helt greit med agnfisk her ja


Så måtte Øyvind og jentungen hans i land, mens jeg kjørte ut mot solnedgangen for å utnytte det siste lyset.


Solnedgang over Oslofjorden

Jeg kastet litt før det ble helt mørkt, og jeg la kursen tilbake til Killingen igjen. Rett utenfor Killingen dukket det opp en masse mindre enkeltekko midt i vannsøylen over ca 28 meters dyp. Jeg stoppet opp og slapp ned en jigg med en sabikihelke over for å se hva det var jeg hadde rundt 15 meter under båten. Det nappet nesten umiddelbart da jeg stoppet jiggen. Nå var det blitt stupmørkt, så jeg var litt spent på hva det var jeg sveivet opp.


Hvitting

En helt ok hvitting hadde gått løs på jiggen min. (Forøvrig den samme jiggen som jeg fikk torsken på tidligere på dagen.) Jeg slapp hvittingen ut igjen og kjørte inn til havna. Jeg har to ting liggende som jeg hadde tenkt til å montere, og erfaringsmessig tar slike ting mye lengre tid enn man tror...

Håpet var å få montert både en Lowrance Link-8 VHF inne i kabinen, og en lykt foran på pulpiten. VHFen gikk greit å montere og koble opp med strøm og NMEA2000 så den kan få posisjon fra GPS-antennen min (Point-1) og gi meg AIS opp på HDS-skjermene. Problemet dukket opp da jeg skulle sette sammen delene til antennen, jeg fikk ikke antennen til å passe i braketten jeg skal feste den med. Jeg må sjekke opp den biten litt nærmere, så VHFen er ikke helt operativ enda.


Lowrance Link-8

Neste steg var lykten som skulle monteres. Det gikk heller ikke helt som planlagt, min ide om å trekke kabelen til lykten inne i rørene på pulpiten fikk seg et skudd for baugen på grunn av måten pulpiten er festet til skroget. Jeg har ikke gitt opp ideen, men må i praksis ha med en monteringshjelper så jeg er sikker på at jeg borrer hull på riktig sted. 

Jeg dro fra Killingen rundt klokken 22.45, så det var uansett ikke et tidspunkt egnet for å sette i gang med støyende aktiviteter som drill og fres. 

Nå blir det sannsynligvis en liten stund til neste fisketur for min del. Trøkket på jobben er høyt, og med Båtmessan i Gøteborg i morgen (søndag) og årsmøte i Norges Trollingforbund neste helg, blir det neppe tid til fisking. Samtidig har jeg såpass mye elektronikk liggende som skal testes at det kommer til å ta minst en dag i seg selv, og jeg må få ferdig et nytt foredrag som jeg har fått en "bestilling" på. Alt dette kommer det mer informasjon om senere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar