Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 2. februar 2015

IMA Komomo II

Her i Norge er det omtrent likhetstegn mellom ordet wobler og merket Rapala. Det er selvfølgelig ikke helt uten grunn, og jeg har plenty med Rapala i boksene mine. Men utenfor steinrøysa vår er det et nær sagt uendelig utvalg woblere, og flere av disse er langt mer kastevennlige enn de fleste modellene til Rapala. 

Carl hadde med noen IMA Komomo på siste fisketur, og jeg ble såpass inspirert at jeg tok kontakt med IMA Fishing Norway AS.

IMA er et japansk merke, og produksjonen ligger i samme land. De benytter kvalitetskroker fra Owner på alle sine woblere, et krokmerke som jeg har øverst på favorittlisten min. For vårens sjøørretsatsing har jeg anskaffet et knippe IMA Komomo II, som nettopp er kastevennlige med sin aerodynamikk og vekt på 15 gram kombinert med en lengde på 11 centimeter.


Farge 18

Hele gjengen samlet til fest

IMA har et enormt utvalg av woblere, slidere, poppere, bokser, klær og alt annet du kan tenkes å relatere til sportsfiske. Noe av dette enorme utvalget kan du beskue på de internasjonale nettsidene som du finner HER. Norsk importør har (fornuftig nok) valgt å starte forsiktig og foreløpig er det nettopp Komomo II i fargene over som blir å finne i norske butikker. Mannen bak IMA her i Norge, Duncan Phillip Jones, er riktignok en ildsjel som brenner for fiske generelt og fiske i Oslofjorden spesielt, men han har skjønt at det finnes fallgruver på veien og tar det pent i starten. Personlig tror jeg det er et meget fornuftig valg. Jeg ble i det hele tatt såpass imponert over både woblerne, og mannen bak, at jeg sa ja til å bli Proteam-medlem.

Alle regnbuens farger


Komomo II er en wobler som går høyt i vannet. Det betyr at du kan fiske den som en popper ved å "twiche" den (det vil si å smånappe litt med stangtuppen høyt hevet mens du sveiver sakte) eller sveive den inn som en vanlig wobler. Bortsett fra spinnfiske, kommer jeg selvfølgelig til å teste den til forskjellige former for trolling.

Siden Komomo II bare går 40-60 cm eller så under overflaten under vanlig innsveiving, kan man i praksis justere svømmedypet ved trolling helt på egenhånd. Ved bunnær trolling med dyprigg etter for eksempel røye, vil wobleren gå omtrent på samme dyp som selve riggloddet, noe som gjør det enkelt å kontrollere dybden du fisker på med dypriggen. Til flatlinetrolling og planerboard, vil den nok tilbringe mye tid med 10-60 gram bly en meter eller halvannen foran seg.

Foreløpig finner du disse woblerne i to butikker i Osloområdet:
Nordisk Fiskeutstyr
Torshov Sportsfiske

Veiledende utsalgspris er 199,- per stykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar