Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

søndag 22. februar 2015

Boks for stingere - gjør det selv

Internett er en fantastisk ting på mange områder, ikke minst når det kommer til å spre gode ideer. Internett sprer mye dårlige ideer også, men det kan vi snakke om en annen gang.....

Jeg har lenge vært på utkikk etter en god måte å oppbevare mine stingere. Altså disse korte krokfortommene jeg bruker ved fiske med jigger og agnfisk. Du har tidligere lest en artikkel om hvordan jeg lager mine egne fortommer og stingere, den kan du lese igjen HER. Fortommene oppbevarer jeg i små plasposer med zipp-lock fra IKEA som heter ISTAD, men stingerne må i praksis inn i noe som gir beskyttelse for/ mot krokene.

Jeg kom over en kar som lagde sin egen løsning for stingere. Dessverre har jeg mistet linken til den smått geniale karen, men her kommer i hvertfall fremgangsmåten. Den begynner med en tur på Biltema (mange gode ideer har begynt der), for å kjøpe en slukboks og støtfangerbeskyttelse. Hvis du ikke har en skarp kniv og en avbiter, kan det være greit å kjøpe det også mens du er i gang.


Platen med cellegummi:

Støtfangerbeskyttelse

Boksen ser slik ut:


Slukboks

Begynner med å ta ut de løse skilleveggene:
Strippet boks

Følger opp med å ta av lokket. Det er lurt å demontere lokket før du begynner å skjære i de gjenværende skilleveggene. Både for å unngå å ødelegge selve lokket og for å få bedre tak på selve boksen i skjæreprosessen.

Lokket må av

Prosessen med å skjære ut de faste skilleveggene er en kjip en. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet, og være forsiktig så du ikke skjærer ut biter av deg selv i steden. Det tok meg en times tid å få boksen så "ren" som jeg ville ha den. Man kan ikke få den helt flat inni, på grunn av at boksen "bølger" litt i bunnen.

For å tilpasse selve platen brukte jeg en grov saks. Resultatet ble slik:

Ferdig

Bruker du en tynnere plate (type billig sitteunderlag) kan du kanskje få plass til to lag med stingere, så lenge du bruker små kroker på stingerne. For min egen del har jeg ikke behov for å ha med meg så mange stingere, og til gjeddefisket er stingerne utstyrt med så grove kroker at det uansett ikke blir plass til to lag. 

Jeg har valgt å la den siste av de faste skilleveggene stå igjen, og satt inn de løse skilleveggene slik at jeg får 6 mindre rom til jigghodene jeg bruker. Erfaringsmessig kan disse løse skilleveggene være i overkant løse, så jeg har limt de fast med hurtiglim så de skal holde seg på plass.

Boksen koster 45,- og beskyttelsesplaten 40,- Kniv og tang hadde jeg fra før, så med en total kostnad på 85,- må jeg si at dette ser veldig bra ut. Kvaliteten på Biltemas slukbokser er god, fult på høyde med Plano. Jeg har brukt disse boksene i flere år, og har enda ikke ødelagt noen av de, derimot har jeg slått hull i en Planoboks til 3-4 ganger prisen av Biltemaboksene.

Link til boksen, artikkel 45537:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Fiske/Oppbevaring/Agnbokser-455021/

Link til støtfangerbeskyttelsen artikkel 37198:
http://www.biltema.no/no/Fritid/Campingvogn-og-bobil/Chassistilbehor/Stotfangerbeskytter-37198/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar