Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 14. januar 2015

Raymarine Dragonfly i nye versjoner

Denne artikkelen er tidligere publisert på Hooked.no:
Raymarine Dragonfly har vært på markedet i noen år, og du har tidligere lest en test av Dragonfly her. Frem til nå har det vært to modeller Dragonfly, med henholdsvis 5,7" og 7" skjerm, nå kommer 4,3"' 5" og en som ikke har skjerm i det hele tatt. Her tar vi en kikk på de nye modellene.

Den første endringen som slår meg er at joysticken vi var litt skeptisk til under testen vår er borte. Den er nå erstattet med piltaster på de nye modellene Dragonfly 4 og Dragonfly 5, som i hvertfall ser mer solide ut.

Dragonfly 5


Minstemann i serien, og en spennende nykommer, er Dragonfly WI-Fish


Dragonfly WI-Fish


WI-Fish kommer uten skjerm, og med lav prislapp. Norske priser er ikke klare enda, men modellen koster rett under 200 dollar I USA. Den baserer seg på at du bruker en smarttelefon eller et nettbrett som skjerm og overfører trådløst med WIFI. Dette gjør at enheten kan monteres andre steder enn på dashbordet, og ikke minst er det kostnadsbesparende å droppe skjermen. Ulempen er nødvendigvis begrensningene som følger med smarttelefoner og nettbrett, dvs litt ymse rykte med tanke på å tåle vær og lesbarhet i solskinn. Dessverre kommer WI-Fish kun med skannende ekkolodd (som Raymarine  kaller Downvision) i denne omgangen, her i Norge er det fortsatt det mer tradisjonelle ekkoloddet de fleste av oss bruker.  Ønsker man både tradisjonelt ekkolodd og WIFI er det Dragonflymodellene med "Pro" i navnet som er alternativene, disse har både skannende ekkolodd, tradisjonelt ekkolodd, kartplotter og WIFI. Raymarines app finnes til både Android og Apple. 

Av konkurrenter med liknende løsninger finner du Vexilar SonarPhone og Deeper. Foreløpig er ikke WI-Fish kompatibel med Navionics glimmrende kartapp, men med det ellers tette samarbeidet vi har sett mellom Raymarine og Navionics er det ikke usannsynlig at vi vil se at disse to appene blir kompatible med hverandre slik som for SonarPhone på Apples telefoner og nettbrett. (En løsning for SonarPhone/ Navionics for Android er visstnok under utvikling). En test av SonarPhone kommer sannsynligvis her om ikke så altfor lenge.

Variantene av de nye modellene ser slik ut:
  • Dragonfly WI-Fish uten skjerm, kun skannende ekkolodd.
  • Dragonfly 4 med 4.3" skjerm og oppløsning 480X272. 3 varianter med kun skannende ekkolodd, skannende og tradisjonelt, og full pakke med kartplotter.
  • Dragonfly 5 med 5" skjerm og oppløsning 800X480. 3 varianter med kun kartplotter, skannende og tradisjonelt ekkolodd, og full pakke.

Dragonfly 4Alle bilder er fra Raymarines Facebookside. Mer om Dragonfly finner du på Raymarines nettsider.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar