Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 1. januar 2015

Oslofjorden 01.01.15 - ymse småfisk

Siste båttur i 2014 var en kosetur med jentene 30.12.14, og med første båttur i 2015 i dag ser 2015 bra ut så langt.

Planen var å møte Carl (cral på diverse forum) i båten 09.00. Jeg hadde en ambisjon om å være der en stund tidligere enn som så, for å klargjøre båten så vi kunne legge ut så fort Carl kom. Det var ikke helt enkelt å dra liket ut av loppekassa 07.15 etter gårsdagens nyttårsfeiring, men som vanlig var det verdt det når jeg bare kom meg ned til båten.

Morgenstemning på Killingen

Siden Carl skadet skulderen sin for noen dager siden, lå det an til meite i dag. Jeg tok med litt annet utstyr også, noen sandeel-jigger for spinnfiske (lyr står fortsatt på agendaen, selv om det er lovlig tidlig for de) og det vanlige vertikalutstyret. Carl stod for dagens bommert på utstyrsfronten, da han litt lang i maska oppdaget at han ikke hadde flytedressen i bilen.... Bare å fyre opp Eberspacheren med andre ord.

Planen var å prøve noen plasser lengre ut i fjorden, men turen utover var ikke helt problemfri. Innen vi kom oss ut fra båthavnen på Killingen kom fjordtåken og gjorde at vi tidvis hadde elendig sikt. Farten måtte ned, så her var det bare å smøre seg med tålmodighet på vår vei mot Steilene. Omtrent på høyde med Geiteryggen møtte vi en masse drivis. Ikke særlig solid sådan, men nok til at jeg valgte å ta glassfiberskroget rundt i steden for å ploge igjennom slik jeg hadde gjort med aluminiumsbåten. Ting tok med andre ord litt tid.


Vakkert, men ikke ufarlig


Ja, det er en øy inne i bomullen et sted

Carl åpnet ballet med en hvitting. Kanskje ikke verdens mest imponerende hvitting, men etter ansiktsutrykket å dømme var den uansett velkommen. 


Gapert med hvitting


For å spare skulderen til Carl, tok jeg en stangholder jeg hadde liggende frem fra glemselen. Dermed kunne Carl tilbringe store deler av dagen i kabinen i nærheten av varmeren, med utsikt til en forhåpentligvis dirrende stangtupp. 


Fiskehjelp

Steilene ga ikke det helt store, så vi satte kursen mot en av grunnene midtfjords. 


Transportetappe

Det var ikke enormt med fart i fisket i dag, men litt mer en den enslige hvittingen ble det. Vi fikk torsk, hvitting, sypike, sandflyndre og sortkutling i dag. Kutlinger er egentlig ganske kule, selv om de unektelig har litt å gå på før de får fiskefeberen til å nå rekordhøyder hos meg.Kutling


Artig kar, og en kutling

Carls sandflyndre


Undertegnede med vertikaltorsk


Meg igjen, med torsk og sypikeDet var ikke bare agnkrokene med sild på som ga fisk i dag. Som det ene bildet over viser, ble det en torsk eller to på vertikalfiske med jigg også. Her kommer dagens lille sleivspark: Savagear sandeel i små størrelser er for harde i gummien og har svært lite bevegelse. Disse må fiskes super-raskt hvis man skal få noe bevegelse på halen i det hele tatt. Bomkjøp.

De store uteble i dag, men det var uansett en knallfin start på det nye året. Nå er jeg klar for å dorge litt igjen, så får vi se hva det kan by på.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar