Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

mandag 19. januar 2015

Humminbird med to nye modeller i ONIX-serien

Jeg har tidligere skrevet om Humminbirds nye HELIX. Nå er turen kommet til to nykommere i Humminbirds serie av toppmodeller, ONIX.

ONIX og ION er et merkbart brudd med tidligere enheter fra Humminbird, og baserer seg til en stor del på teknologi fra et merke som het GeoNav. Johnson Group eier Humminbird, og kjøpte i 2007 GeoNav. I årene etter kom Humminbird med flere nyheter, og mange av disse var ren re-branding av GeoNavs tidligere produkter. ONIX og ION er ikke ren re-branding, men baserer seg utvilsomt sterkt på GeoNav sine løsninger.

Frem til nå har ONIX bestått av modeller med multitouch, det vi si både taster og berøringsskjerm (touch). De to nykommerne er uten berøringsskjerm, øvrige spesifikasjoner er identiske.

Det er forøvrig litt interessant at Humminbird med dette går stikk motsatt vei av sin argeste konkurrent Lowrance som med sin HDS Gen 3 nettopp satser på multitouch. Men sannsynligvis er dette et forsøk på å presse pris, og dermed tiltrekke seg nye kjøpere. Med Garmins GPSMAPxs/ xsv-modeller, Simrad NSS Evo2 og Lowrance HDS Gen 3 har vi for første gang på lenge fire merker som virkelig kjemper i toppen i den prisklassen som svært mange sportsfiskere strekker seg etter. (Jeg holder Furuno og Raymarine utenfor her, da ingen av de har enheter i denne prisklassen med tilsvarende spesifikasjoner, selv om de har det i høyere prisklasser. Furuno har foreløig ikke kommet med skannende ekkolodd som ser til siden i det hele tatt.) 


Den norske importøren Flak har enda ikke oppdatert sine nettsider med informasjon om HELIX, langt mindre de nye ONIX-modellene. Men hvis du vil ta en titt på prisnivået på modeller som har eksistert en stund, så finner du det her: http://flak.no/produkter/brand/Humminbird.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar