Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 9. januar 2015

Fri og frank?

Jeg har endret litt på layouten på bloggen i kveld. Logoer og link til ProNav, Lowrance, Insight Genesis og Reefmaster er fjernet. Jeg er mer enn bare litt i tvil om dette er et fremskritt eller ei.

Årsaken er at jeg har avsluttet min status som samarbeidspartner for disse. Jeg har forsåvidt tenkt på dette en stund, men en prat med Hooked i dag gjorde at det var tid for å gjøre om tanker til handling. Det jeg mister er rabatter hos disse leverandørene, jeg har bedt innstendig om at øvrig samarbeid i form av utveksling av informasjon skal fortsette.

Jeg har valgt å gjøre dette fordi det ved et par tilfeller i 2014 ble stilt spørsmålstegn ved min objektivitet. Personlig mener jeg bestemt at jeg har vært objektiv, noe det faktum at jeg har samarbeidet med både Insight Genesis og Reefmaster samtidig burde vise. Jeg klarer heller ikke helt å se at jeg har sagt eller skrevet noe som har forfordelt disse leverandørene, utover det enkle faktum at det at jeg bruker produktene og tjenestene deres er en form for forfordeling. Rent praktisk ser jeg ikke helt at jeg feks skulle hatt enda mer elektronikk fra ulike merker enn jeg har i dag, det er tross alt begrenset hvor mange skjermer selv jeg klarer å bruke i løpet av en fisketur... Men på denne måten bør enhver tvil rundt min objektivitet være borte, uansett om den har vært begrunnet eller ei. 

En viss grad av kontakt med leverandører i bransjen har jeg alltid hatt, og den kontakten kommer jeg til å fortsette med. Hvis alle skribleriene mine skulle være avskrift av informasjon på leverandørenes nettsider, kan mine lesere like gjerne lese der. For å få tak i mer detaljert informasjon enn den offisielle, og for å utvikle min egen kunnskap, må jeg nødvendigvis ha noen kilder. Fordelen på informasjonsplanet ved å stå uten leverandørbindinger er at jeg kanskje får mer informasjon fra øvrige aktører i markedet på denne måten? Vi får se hva som dukker opp.

Til syvende og sist er det bare min lommebok som vil lide av dette, siden eventuelle skifter på utstyrsfronten nå vil koste litt mer penger enn de gjorde før. Det kan jeg til en viss grad kompensere for ved å rette produksjonen mot kanaler som gir meg en inntekt. Hooked er et eksempel på dette, og kanskje jeg skal se på andre kanaler også. Den eneste begrensende faktoren her er egentlig tid.
PS. Logo og link til dybdekart.no er fortsatt her på høyre side, det prosjektet kommer jeg ikke til å legge bort uansett hva folk måtte mene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar