Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

onsdag 19. november 2014

GoFree Shop

Navico har merkene Simrad, Lowrance og B&G under sin paraply. Foreløpig har det vært stille fra Navico om hva vi kan forvente oss i 2015, men nå har den første nyheten kommet.Jeg har tidligere innstallert og skrevet om GoFree-modulen, den artikkelen finner du HER. Navicos eksisterende Insight Store ser ut til å skulle avgå en stille død, og erstattes med GoFree Shop, som igjen blir kompatibelt med GoFree-modulen.


Ny logo

I følge Navicos egen blogg kan vi forvente at den nye nettsiden får innhold i januar 2015. Her skal man kunne laste ned kart og oppdateringer til sin enhet, via GoFree-modulen og et simkort. Hvor det simkortet skal sitte har jeg ikke klart for meg, men jeg regner med at det for eksempel kan sitte i en mobiltelefon som er koblet til modulen via WIFI. I fremtiden tar jeg det for gitt at enhetene vil komme med egen port for simkort så man feks kan ha et kontantkortabonnement på sin HDS/NSS etc.

En ting som jeg personlig er veldig spent på, er kombinasjonen GoFree og Insight Genesis. IG er Navicos karttjeneste, og med GoFree har man altså mulighet til å laste opp sin sonarlogg, og laste ned kart basert sin egen og andres logger direkte til ens enhet i båten mens man er på vannet.

Kan du ikke se videoen over, prøv denne: http://youtu.be/ABGJdZ1PlKA

Den foreløpige informasjonen fra Navico bærer preg av å være skrevet av noen med bakgrunn innen markedsføring, heller enn noen med bakgrunn innen teknikk og utvikling. Den lett svulstige videoen over er intet unntak. :) Uansett så er GoFree et spennende konsept, som jeg ser frem til å prøve meg på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar