Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

torsdag 3. juli 2014

Lowrance SonarHub - hvordan oppdatere til versjon 1.26

Via linken under finner du også en engelsk forklaring på hvordan du kjører oppdateringen fra en Lowrance HDS Touch. Siden informasjonen bare finnes på engelsk og for Touch, kommer det en forklaring av hvordan det fungerer med HDS-modellene med knapper her.

Du finner siste versjon av software for Lowrance SonarHub her:
http://www.lowrance.com/en-US/Software-Updates/SonarHub-126/

Merk at du kan kjøre oppdateringen fra alle Lowrance HDS, men du bør ha siste software for HDSen innstallert først (3.0 for Touch/HDS Gen 2 og 4.1 for HDS Gen 1). Du kan også kjøre den fra feks Simrad NSS, NSE og NSO.

Begynn med å laste ned oppdateringen via linken over og lagre den på et SD-minnekort. Minnekortet behøver ikke å være et med mye minne, et sted mellom 1 og 32 GB gjør jobben. Etter at filen er lagret på minnekortet, høyreklikker du med musen og pakker ut (unzip) filen. Etter dette kan du slette den komprimerte filen, men behold selvfølgelig filen du pakket ut.

Ut i båten og start HDSen. Sett inn minnekortet og SJEKK AT SONARHUBEN ER PÅ, dvs at den lyser grønt fra diodelyset der strømkabelen går inn.

Trykk "Pages" på HDSen så du kommer inn på bildet under og bruk piltastene til å komme bort til menystrengen under:

Veipunkter, ruter, spor

Bruk piltastene og gå ned til "Filer":

Filer
Trykk "Enter" for å gå inn på "Filer", trykk "Enter" igjen på minnekortsymbolet og du ser filen(e) du har lagret på minnekortet. På bildet under ser du at jeg har noen kartfiler på minnekortet, samt oppdateringsfilen som jeg har satt en rød firkant rundt. Gå ned på oppdateringsfilen og trykk "Menu".

Oppdateringsfilen med rød firkant rundt.
 
Menyen som åpner seg ser slik ut, velg "Oppgrader" og trykk "Enter".
 
Etter "Menu"
 
Da kommer du hit:

Tilgjengelige oppdateringer

Marker oppdateringen ved å trykke "Enter":

Oppdateringen er valgt
Trykk "Menu" for å få opp menyen under og velg "Oppgradering":

Klar for å starte oppgraderingen

Så er det bare å smøre seg med litt tålmodighet mens oppdateringen sendes fra HDSen via ethernetkabelen til Sonarhuben og oppgraderingen går. Du ser en statusbar i bildet under:

Fremdrift

Skulle du finne på å trykke noe feil mens oppdateringen går, vil du få opp bildet under. Velg "Avbryt" og vent til alt er klart....

Ikke stopp, dvs velg "Avbryt"

Med litt tålmodighet (tok cirka 4 minutter) kommer dette bildet opp, nå er vi straks i mål:

Ferdig

Trykk "Enter" og du er ferdig med oppdateringen. Gå så inn på Sonarmenyen-Innstallasjon og sjekk at Sonarhuben gjenkjenner giveren du bruker. (Så lenge denne har XID, dvs er en Airmargiver som TM150M i dette tilfellet).

XID gjør at giveren gjenkjennes automatisk
 


Etter oppdateringen virker nå XID som er Airmars system for automatisk gjenkjennelse av ekkoloddgivere. Du trenger altså ikke å gå igjennom en lang liste med givere for å finne "din" giver så lenge giveren har XID. Bruker du en av de vanlige Lowrance-giverene som HST-WSBL eller en HDI-giver må du fortsatt velge riktig giver i menyen over.

Et tegn på at alt er som det skal, på bildet under har jeg altså en Airmar TM150M koblet til Sonarhuben, og frekvensvalgene er nå 83 kHz, Middels Chirp, samt at du kan sette frekvensen manuelt på akkurat den frekvensen du vil ha.

Frekvensvalg med Airmar TM150M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar