Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

lørdag 31. mai 2014

Vansjø 31.05.14

I dag ble det tid til opptil flere timer i båten. Dro ut i 17.30-tiden og var tilbake på hytta 22.30.

Strålende vær fortsatt, men vinddraget har snudd fra sør til nord. Nordadrag har aldri vært noen slager i Vansjø, så forventningene til fisket var ikke det helt store. Fangsten ble heller ikke noe voldsomt, men en gjedde på et par kilo, en abbor rundt halvkiloen og to små gjørs ble dagens fangst. Jeg har ikke noen fantastiske bilder å vise frem, litt vrient å ta bilder når man er alene. Men det to gjørsene ble foreviget:

Gjørs 1Gjørs 2

Begge gjørsene tok under vertikalfiske. Dagens vinnerjigg var denne fra Berkley:


Vertikaljigg

Vanntemperatur er "full sommer", dvs 18,5-20,1 grader. Det var uvanlig mange andre ute for å fiske i dag, jeg kan ikke huske å ha sett så mange småbåter med en stang eller to stikkende ut over ripa i Vansjø før. I morgen er det retur til Oslo. Tviler på at det blir tid til noe fisking før hjemturen, men skulle det bli det så kommer rapporten her etterhvert. :)
 
EDIT: Skjermbilder fra vertikalfisket.
 
Skjermbildet under viser delt skjerm med kart og ekkolodd på 200 kHz som typisk er den frekvensen jeg bruker mest ved vertikalfisket. Her driver jeg i ca 0,5 knop over ganske grunt vann på leting etter gjørs som typisk står tett på bunnen. Den røde pilen peker på ekkoet fra jiggen min, den sorte en gjørs som kommer opp fra bunnen og tar jegiggen. Jeg gjør tilslag så både gjørs og jigg går opp et par meter eller så, men gjørsen slipper og svømmer ned mot bunnen igjen med jiggen min etter.
 
 
Rød pil viser jiggen, sort pil en gjørs.
 En del av vertikalfisket er å kjøre rundt ganske sakte og se etter fisk å fiske på. Her får jeg et fint ekko midt i vannsøylen, som jeg snudde og prøvde å finne igjen for å fiske på det. Dessverre fant jeg det ikke igjen.

Dette ekkoet var det verdt å snu og fiske på, dessverre uten hell.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar