Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 23. mai 2014

Insight Genesis Social Map - en smugkikk

Brukeren min på Insight Genesis har fått tilgang til den nye Social Map funksjonen, og denne er rett og slett helt rå.

Social Map består av data lastet opp av alle Insight Genesis sine brukere, data som den enkelte har valgt at skal være tilgjengelig for andre brukere. Med andre ord; velger du å huke av for "Private" ved opplasting av dine sonarlogger, så kommer ikke disse dataene med i Social Map. Alle mine data er lastet opp uten begrensinger, og det er tydeligvis en hel del andre som er like åpne om sine sonarlogger som meg. Kjempebra, sammen kan vi få kartlagt vann langt fortere enn hver for oss. :)

Ikke alle data som er lastet opp er lagt ut enda, offesiell lansering av Social Map kommer i løpet av sommeren. Men Navico (som eier Insight Genesis) har allerede lastet over endel sonarlogger, og laget kart av disse, så vi kan smugkikke allerede nå. Jeg ser blandt annet at kun en brøkdel av sonarloggene jeg har lastet opp har kommet over, så vi har MYE mer i vente.

Bildene under er skjermbilder fra min IG-bruker. Det første bildet viser hele Eurpa, de blå flekkene er områder med tilgjengelige kartdata. Social Map er verdensomspennende, så selv om du "bare" logger data i Norge kan du se på kart for alle land og vann. I Norge og Sverige er det foreløpig juridiske komplikasjoner rundt å bruke denne tjenesten for saltvann som må avklares, men i mange andre land vil du også finne kart som dekker saltvann.


Europa

Neste bilde er zoomet inn På Østlandsområdet. Du ser blå flekker på Mjøsa, Tyrifjorden, Øyern og Juvikfjorden. Flere er på vei opp, så med litt tålmodighet kommer det kanskje en blå flekk på "ditt" vann snart. Alt som skal til er at du eller noen andre logger data og laster opp. (Den delen av tjenesten er forresten gratis.)

Norge

På bildet under har jeg zoomet helt inn på et område av Juvikfjorden. Dette er et vann hvor jeg aldri har vært selv, men som ser utrolig spennende ut i følge kartet (dybder er i fot). Med Social map kan jeg altså laste ned kart for bruk på mine Lowrance HDS eller Elite HDI, basert på en annen brukers sonarlogger fra dette vannet. Jeg kan også slå dataene i Social Map sammen med mine egne sonarlogger i Insight Genesis, slik at jeg kan få ett kart ut av flere personers sonarlogger.

Juvikfjorden

Siste skjermbilde er fra et vann jeg er godt kjent i, Tyrifjorden. Foreløpg har ikke alle data kommet over for Tyrifjorden, men som en start ser dette meget bra ut.

Tyrifjorden

Du kan lese en grundig gjennomgang av Insight Genesis funksjoner, samt se hvilke enheter tjenesten er kompatibel med her:
http://teamcolibri.blogspot.no/2013/12/test-og-gjennomgang-av-insight-genesis.html
Du kan bestille Insight Genesis her:
https://insightstore.navico.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar