Hva er dette? What is this?

Alt du finner her, kan du fritt bruke videre, så lenge du kreditterer bloggen og forteller oss hva du skal bruke det til. Du når oss via kommentarfeltet under innleggene, eller på teamcolibrino@gmail.com.

Everything you find on our blog is free for you to use, but please credit us and tell us what you will use it for. You can reach us by posting a comment, or through teamcolibrino@gmail.com.

fredag 28. mars 2014

With a litle help from my friends - går drillen lett :)

Jeg har hatt en liten tråd gående på Fiskersiden om mitt lille riggingsprosjekt av Evadaen, i tillegg til endel poster her på bloggen.

Jeg må si at responsen har vært formidabel, nyttig og ikke minst hjertevarmende. Før sentimentaliteten tar helt overhånd, så skal vi se litt på hva som skjedde i dag.

Metallspon

Sjelden har et så intetsigende bilde gledet meg så mye. :) Bildet over er av jernspon etter det siste hullet jeg har drillen opp i de rustfrie vinklene som skal bli takstativet på Evadaen. Via Fiskersiden fikk jeg tips om å bruke olje på både borr og det jeg borrer i, og å borre saaaakte. Resultatet ga de lange fine metallsponene på bildet, og jeg kom igjennom på kanskje 3 minutter. En betydelig forbedring fra de 40 minuttene jeg brukte på forrige hull, uten hjelpsomme råd og vink.

Fra de dypeste fjorder i Hardanger kom det en gladmelding fra Team Hardangertrolling (Ramon), som sa han hadde et aluminiumsrør i akkurat passe lengde jeg kunne få av ham. Dermed sparte jeg meg en dyr tur til SeaSea også. Takk for hjelpen Ramon!
 
Jeg fikk borret ferdig fire vinkler i ettermiddag før det siste borret mitt tok kvelden. Da har jeg bare en vinkel (hver skal ha to hull hver) og to T-jern igjen (som skal ha ett hull hver) så er alt det rustfrie ferdig drillet opp. Da gjenstår å kappe til røret fra Ramon, og å borre hull i alle aluminiumsrørene, så er det klart for endelig montering.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar